banner94

banner77

banner69

banner88

Boyacılara iş güvenliği semineri

Daysalı: Bilinç oluşturmayı hedefliyoruz

GÜNDEM 23.03.2013, 13:18 23.03.2013, 13:18
Boyacılara iş güvenliği semineri
banner66

Boya ve Dekorasyoncular Odası, risk analizi ve iş güvenliği konusunda alınacak önlemlerle ilgili bir yemekli toplantı düzenledi. Başkan Ferhat Daysalı, “İş güvenliği konusunda Boyacılar Odası olarak bilinç oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.



Boya ve Dekorasyoncular Odası Başkanı Ferhat Daysalı ve yönetim kurulu üyelerinin Gold Otel’de düzenlediği iş güvenliği ile ilgili mesleki eğitim toplantısında odaya bağlı çok sayıda esnaf bir araya geldi.  İş güvenliği uzmanı Hülya Erdoğan’ın iş güvenliği kanunu hakkında bilgiler verdiği geceye Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Adil Kayaoğlu, BESOB Başkanı Arif Tak da iştirak etti.



Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası Başkanı Ferhat Daysalı yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’de tüm iş yerlerinin yürürlükteki mevzuat çerçevesinde ve yeterli sıklıkta denetlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Daysalı, “İş sağlığı ve güvenliği konusunda alınacak tedbirlerle çalışanların iş kazası geçirmeleri ve meslek hastalıklarına yakalanma ihtimallerinin düşürülmesinin en büyük getirisi çalışanlarımızın sağlıklı yaşamasıdır. Bunun da işverenlere getirisi çok büyük olacaktır diye konuştu.



DAYSALI: İŞ KAZALARI ÖNLENEBİLİR



Dünyada yaşanan iş kazalarına da değinen Daysalı, “Her yıl dünyada 22 milyon kişi iş kazalarından yaşamını yitiriyor. Ülkemizde de her yıl bine yaklaşan sayıda çalışanımız kaza ve hastalıklar sonucu hayatını kaybetmektedir. Halbuki iş kazalarının yüzde 98’i, meslek hastalıklarının ise tamamı önlenebilir” dedi. Ferhat Daysalı işverenlere, gerekli yasal düzenlemelere uymaları konusunda çağrıda bulunarak sözlerini tamamladı.



TAK: ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI



6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu’nun kademe kademe yürürlüğe girdiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESOB) Başkanı Arif Tak ise, işveren ve çalışanlara yönelik yapılacak eğitimler konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tak, yapılan eğitim çalışmalarında hedeflerinin öncelikle insan sağlığı olduğunu vurgularken, “Bir insan sağlıklı olursa o işyerine daha fazla katkı sağlar. Sunduğu hizmetin kalitesi artar. Hem kendisi hem de işvereni kazanır” şeklinde konuştu. Riskli meslek gruplarında faaliyet gösteren kişilerin kurallara uymaması durumunda ağır yaptırımlarla karşılaşabileceğine dikkat çeken Tak, “Biz oda olarak 21 başlık altında verilen bu eğitimlere öncülük ediyoruz. 82 bin işveren üyemiz var. Hedefe daha hızlı ilerlemeliyiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89