banner94

banner77

banner69

banner88

Boşanmalar konut tipi tercihini değiştirdi

Ailelerdeki boşanma oranlarının artışı, küçülen aile yapıları, özellikle markalı projelerde konut tipolojisini değiştirdi.

GÜNDEM 27.10.2015, 08:48 27.10.2015, 08:48
Boşanmalar konut tipi tercihini değiştirdi
banner66
Markalı konut projeleri tipolojisindeki köklü değişimi Uptown İncek projesinin satış yönetimini üstlenen Cef Danışmanlık Kurucu Ortağı Evren Acar, “Ailelerdeki boşanma oranlarının artışı, küçülen aile yapıları, özellikle markalı projelerde konut tipolojisini değiştirdi” dedi.

Son yıllarda artan boşanmaların küçülen ailelerin konut seçimini etkilediğini belirten Acar, konut tipolojisinin güncel değişimi ile ilgili şunları söyledi, “Gayrimenkul bir yatırım aracı olmasının yanı sıra aynı zamanda insanların yaşam biçimlerini yansıtan en önemli göstergelerdendir. Son yıllarda evlilik oranın artması kadar boşanma oranları da artış göstermiştir. 2014 yılında yaklaşık 600.000 evlilik gerçekleşirken 130.000 civarında da boşanma gerçekleşmiş. Evlilik hızında gözle görülür bir artış olmamakla beraber boşanma hızı %4,5 oranında artış göstermiş. Boşanmaların %40’ı ilk beş yıllık süreçte gerçekleşmiş. Bu gerçeklik küçülen aileleri daha ufak ölçekli ancak kullanım alanı maksimuma çıkarılmış konut tiplerine yöneltti. Küçülen aileler daha çok kapalı ve güvenli ortamlarda yaşamayı tercih ediyorlar. Metre karenin büyüklüğünden ziyade o sitenin içerdiği olanaklar sosyal yaşam alanları gibi seçenekler küçük konutlara yönelme ihtiyacının en belirgin özelliklerindendir.”

 “ 3+1’e göre 2+1’ler daha ergonomik ve uygun”

Acar sözlerini şöyle noktaladı, “3+1 konut tercihi ideal oranları, geniş kitle ihtiyaçlarına cevap vermesi sayesinde en çok tercih edilen konut tipi arasında uzun yıllardır karşımıza çıkmaktadır. Ancak arsa maliyetlerinin artışı sosyal beklentiler gibi konuları göz önünde bulundurarak tercih yapan ev sahipleri, 3+1 dairelerdeki kadar konfor olanağı sağlayan 2+1 konutlar ile daha az bütçe ile ev sahibi olma imkanını yakalıyor. Yaklaşık yedi- sekiz yıl öncesinde 2+1 konut tipi tercih edilmezken, prestijli projelerin değiştirdiği dinamikler ile 2+1 konut tipleri daha ergonomik hale getirildi.”

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89