banner94

banner77

banner69

banner88

Belge almayanlar iş bulamayacak

32 – 40 saatlik eğitimden geçenler ustalık belgesi alacak.

GÜNDEM 15.01.2012, 00:10 15.01.2012, 00:10
Belge almayanlar iş bulamayacak
banner66

 Mevcut yapı stokunun dayanımında ve kalitesindeki düşüklük, imalatların yetkin işinin ehli yapı müteahhidi ve inşaat ustalarının olmamasından kaynaklandığını söyleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, 1 Ocak 2012’den itibaren yürürlüğe giren Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında yönetmelik ile geçici ustalık belgesi olmayanların iş bulamayacağını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 1 Ocak 2015 tarihine kadar verilebilecek olan bu belgelerin 1 Ocak 2017 tarihine kadar geçerli olacağını belirten Gül, “Bu süre zarfındaMilli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilendireceği kurum ve kuruluşlarca açılacak 32-40 saatlik bir eğitimden geçirilerek kendilerine Kalıcı Ustalık Belgeleri verilmesi amaçlanmıştır. 11 Ocak 2012 itibariyle binin üzerinde kişiye Geçici Ustalık Yetki Belgesi verilmiş olup, bu sayının mevcut başvurular da göz önünde bulundurularak 5 bini aşacağı tahmin edilmektedir. Geçici Ustalık Yetki Belgesi almak isteyen vatandaşlarımız, İl Müdürlüğümüzden ve internet sitemizden temin edecekleri belgeleri doldurarak başvurabilirler. Kalıcı yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan Bakanlığımız bu konunun takipçisi ve yetkilisidir” dedi.

Yaşadığımız birçok felaketten sonra, kalıcı yaşam alanlarımızı hazırlayan kişilerin bilerek veya bilmeyerek yaptıkları hatalardan dolayı önemli bedeller ödettiğine vurgu yapan Gül, bu olumsuz tablonun bir an önce giderilebilmesi ve yaşam alanlarının en üst düzeyde güvenli ve modern bir hale kavuşabilmesi için, 1 Ocak 2012 itibaren müteahhitlerin yetki belgesi alarak, bu belgeye verilecek olan numarayı yapımla ilgili her türlü işlerinde kullanmaları zorunluluğu doğduğunu hatırlattı. Gül, “Müteahhitlik Yetki Belgesi Numarası olmayan, hatalı imalattan dolayı ceza almış müteahhit veya şirketlere inşaat yapım izni verilmeyecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89