banner94

banner77

banner69

banner88

Ataevler'de önemli toplantı

Bozbey: Ataevler’de planlı ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak istiyoruz.

GÜNDEM 10.08.2016, 16:44 10.08.2016, 16:48
Ataevler'de önemli toplantı
banner66
Ataevler Kentsel Yenileme Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Mahalle sakinlerimizi asla mağdur etmeden, depreme dayanıklı, planlı, sağlıklı ve yaşanabilir alanlarda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.



 Ataevler’de yapılacak kentsel yenileme, tarafların katılımı ile düzenlenen toplantıda ele alındı. Ataevler Mahalle Komitesi’nin çağrısıyla düzenlenen Ataevler Kentsel Yenileme Bilgilendirme Toplantısı’nda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey  site yöneticileri ile bir araya geldi.

Ataevler’de yapılması planlanan kentsel yenilemeyle ilgili site yöneticilerinin bilgilendirildiği toplantı Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Adil Kayaoğlu, Nazlı Yazgan, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Nilgün Berk, Aysel Okumuş, Atakan Çorbacı, Başkan Danışmanları Ziya Güney ve Vedat Müftüoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantı, Hakkari’de şehit olan ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Nilüfer Kent Konseyi Ataevler Mahalle Komitesi’nin talebi üzerine düzenlenen toplantıda Başkan Mustafa Bozbey sunum yaptı. Başkan Bozbey sunumunda, Ataevler Mahallesi’nde katılım süreci işletilerek, kentsel sosyal donatı alanlarının artırıldığını, yerleşmede sosyal ve kültürel açıdan yeterli bir kent oluşturulmaya çalışıldığını, yapı adalarının elektromanyetik alan riskinin azaltılması amacıyla yüksek gerilim hatlarından mümkün oldukça uzaklaştırıldığını ve konutlar için çekme mesafelerinin belirlendiğini söyledi. Bozbey, tüm adalarda emsal hesabı yapılarak kentsel yenilemeye yön verecek bir revizyon yapıldığını ve mevcut imar parsellerinin, kentsel sosyal donatı ayrılması amacıyla belli oranlarda azaltıldığını ancak yeni emsal hesabının mevcut parseller üzerinden yapıldığını kaydetti. İmar planında yeşil alanların fonksiyonlarının nüfusa bağlı olarak standartlar ölçüsünde oluşturulduğuna ve hatta arttırıldığına vurgu yapan Başkan Bozbey, Bursa Ulaşım Master Planı dikkate alınarak bisiklet yollarının da eklendiğini kaydetti.

Bozbey: Ataevler sakinlerinin mağdur olmasını istemiyoruz

Parsel bazında, bireysel bazdaki plan değişikliklerinin mahkemelere intikal ettiğini ve süreçlerin çok uzadığını da belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu bölgenin tamamının planlanmasıyla hem burada yaşayan insanların kazanacağı, hem kamunun kazanacağı, hem de müteahhitlerin kazanacağı üçlü sac ayağını sağlayabilirsek 4-5 yıl gibi çok kısa sürede bu bölge tamamen yenilenir. Bizler Ataevler Mahallesi sakinlerimizin asla ve asla mağdur olmasını istemiyor, her birinin planlı, sağlıklı, yaşanabilir alanlarda hayatlarını sürdürmesini istiyoruz. Bizim arzumuz, sizlere önerimiz ortak yaşam kültürünün ve demokratik olgunluğun burada gösterilmesini sağlamaktır. Bu konuda çaba göstereceğiz. Bizim çabamız bu konudadır, sizlerin de çaba göstermesini arzu ederiz. Hiç kimsenin dediği doğru olmayabilir. Doğru olan ortak paydada birleştiğimiz değerdir” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi’ne kentsel yenileme ile ilgili bazı kişilerin  karalayıcı tavırlar sergilediğini söyleyen Bozbey, vatandaşlarla birlikte ortak noktada buluşacaklarına inandıklarını vurguladı. Başkan Bozbey, “99 depreminden sonra çok sayıda toplantı yaptık. En son Pazar Alanı’nda gerçekleştirdiğimiz toplantıda bir genç kurgulanmış belediyeyi resmen rüşvetçi yerine koydu ve ‘Siz ne avanta alacaksınız’ dedi. Bunlar doğru şeyler değil. Resmi ya da gayri resmi olarak herhangi bir siteye ‘Belediye olarak yapalım’ veya ‘Şu kadar daire belediyeye kalsın’ diye hiçbir zaman denilmedi. Bazı sitelerden duyuyorum ve duyduklarıma üzülüyorum. Bunlar ayıp ve kınıyorum. Hoş bir şey değil. Çok net söylüyorum, biz bir kent düzenlemesi öneriyoruz. İnsan onuruna da insanlığa da ayıp şeyler bunlar. Önce insan olacağız, olurken de dürüst insan olacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi de suçlamadan sorunların çözümüne ulaşacağız” dedi.

Toplantıda Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, toplantıya katılarak site yöneticilerini bilgilendirdiği için teşekkür etti.

Toplantıda site yöneticileri de söz alarak kentsel yenileme konusunda görüşlerini paylaştı. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89