banner94

banner77

banner69

banner88

Asansör sektörü BTSO’da buluştu

Bünyesinde bir çok farklı sektörden organizasyon barındıran Bursa Ticaret Sanayi Odası geçtiğimiz günlerde asansör sektörünün sorunlarını masaya yatırdı.

GÜNDEM 01.01.2015, 17:43 01.01.2015, 17:43
Asansör sektörü BTSO’da buluştu
banner66
Sektörün sorunları BTSO 26. Meslek Komitesi, Bursa Asansör Federasyonu, Bursa Asansör Sanayicileri Derneği’nin ortaklaşa katıldığı ‘Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı’nda konuşuldu. BTSO Merkez Binasında gerçekleşen toplantıya Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Yalova gibi çevre illerde bir çok asansör sanayicisi katıldı.



“MARKALAŞMA ŞART” 
Toplantıda konuşan Asansör Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, sektörün global markalar çıkarması gerektiğine dikkat çekti. Atik; ‘Ülkemizde 6 bin asansör firması var. Bu kadar çok firma olunca markalaşamıyoruz. Her ülkenin marka asansör firması var ama biz çıkaramıyoruz ve küresel firmalarla baş edemiyoruz. Federasyon ve derneklerin altında buluşup güç birliği yapmalıyız.’ Asansör alanında global markalar çıkarılması fikrine destek veren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Bursa’nın asansör sektöründe güçlü bir şehir olduğunu ifade etti. Şener; Bursa güçlü bir şehir bu sebeble Bursalı asansör firması temsilcilerini Küresel Fuar Acentesi çerçevesinde 13-16 Ekim 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Augsburg şehrinde düzenlenecek İnterlift Fuarı’na davet ediyorum’ dedi.



“ARA ELEMAN SORUNU”
Toplantıya katılan BTSO 26 Meslek Komitesi Üyesi ve Asansör Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Bozdağ federasyon olarak ilk toplantıya Bursa’da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursanın ilklerle dolu şanslı bir şehir olduğunu vurgulayan Bozdağ’ İlk ve tek asansör meslek lisesi Bursa’da. Bizim gibi en büyük problemi ara eleman bulmak olan sektörün bu sorununa çare olacaktır. Öğrencilerden en büyük isteiğimiz üniversitelerin mühendislik bölümlerini okuyarak sektöre katkı sağlamalarını istiyoruz’ diye ifade etti. Ayrıca toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan katılan Menderes Büyüklü ve Gül Dölek mevzuat ve yönetmeliklerle ilgili sunum yaptı. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89