banner94

banner77

banner69

banner88

Ankara'dan Yıldırım'a “imar“ desteği

Yıldırım'a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek geldi.

GÜNDEM 28.08.2019, 10:34 20.02.2020, 00:00
Ankara'dan Yıldırım'a “imar“ desteği
banner66

 Yıldırım’da, yıllardır kangren haline gelen imar sorunun çözümü için yoğun bir çaba sarf eden Yıldırım Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek geldi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hacı Abdullah Uçan ile imar kanununda yapılan değişiklikler ve bu değişiklikler sonrası düzenlenecek olan yönetmelik çalışması kapsamında ilçenin sorunları masaya yatırdı. Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, özellikle şehrin imar planı konusunda çözüm bekleyen bölgelerinden olan Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Çınarönü ve Yavuzselim Mahallelerinin sorunlarını ortadan kaldıracak şekilde, devam eden imar uygulama çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

ŞEHRİN KADERİ DEĞİŞECEK

Yıldırım’da plansız ve orantısız şehirleşmenin getirdiği sorunların temelinde çok uzun yıllardır tamamlanamayan imar planları olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Şehrimizi yerinde saydıran, adeta ilerlemeye engel olan konu imar plansızlığı. Kentin genelinde ve Ankara Yolu’nun altı tabir edilen mahallelerimizde sorun yaşıyorsak, bunun ana sebebi günden güne bu yük arttığı içindir. İmar ve bilhassa tapulandırma sorununu çözmek, uzun yıllardan beri kangren haline gelen ve çözümü bekleyen bu problemi ortadan kaldırmak, şehrimizin önünü açmak anlamına gelmektedir. Bu anlamda temel gayemiz imar planlarını ve tapu mülkiyet işlemlerini kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturmaktır. Biz inşallah bu problemlerin çözümünü kalıcı olarak sağlayacağız. Bununla ilgili olarak hem Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde bu çalışmaları yapıyoruz. Bu anlamda bizlere destek olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hacı Abdullah Uçan’a şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ

Yıldırım’ın, Türkiye’deki imar planı problemlerinin yaşandığı birçok şehirle aynı kaderi paylaştığını ve bu kaderi kalıcı olarak değiştirmek adına imar kanununda değişiklikler yaptıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hacı Abdullah Uçan, “Ülkemizin genelinde şehirlerimizin sorunlarının başında imar planlarındaki düzensizlik geliyor. Yıldırım’da da bu sorunun yoğun olarak yaşandığını görüyoruz. Bu sorunlara kalıcı çözüm üretmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un uhdesinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda imar kanununda değişiklikler yaparak şehirlerimizin önündeki temel sorunu ortadan kaldırmak, bizler için de vatandaşlarımız için de önemli bir adım olacak. Bu anlamda Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz ile de gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalarla kentin gelişimine katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
11°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89