banner94

banner77

banner69

banner88

Almanya'ya Türkiyeden ilgi artıyor

Berlin, Türk gayrimenkul yatırımcıları için artık güvenli bir liman...

GÜNDEM 17.11.2015, 17:30 17.11.2015, 17:30
Almanya'ya Türkiyeden ilgi artıyor
banner66

Avrupa’nın en güçlü ekonomisinin başkenti Berlin, hızla gelişen emlak pazarı, yüksek kira getirileri ve değer artış potansiyeli ile birikimlerini yurt dışında değerlendirmek isteyen Türk gayrimenkul yatırımcıları için de artık önemli ve güvenli bir liman haline geldi.



İstanbul ve Berlin’deki ofisleri ile 700’den fazla kaliteli konuttan oluşan geniş bir portföyü, kurumsal yatırımcıların yanısıra, yurt dışında kazançlı yatırım fırsatları arayan bireysel müşterilerinin de değerlendirmesine sunan BP - Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Ltd. Şirketi Genel Müdürü Ender Onat  "Berlin’de yatırım için şimdi en uygun zaman. Dünyanın önde gelen sektörel kuruluşları PwC ve Urban Land Institute’ın hazırladığı "Gayrimenkulde gelişen Trendler - Avrupa 2015“ raporunda, Berlin Avrupa’daki en cazip yatırım şehri seçildi. Hızla gelişen ve bütün dünyadan uluslararası emlak yatırımcılarının ilgisini çeken bu pazar, diğer dünya metropollerine oranla henüz çok daha cazip. Örneğin, benzer niteliklerdeki bir konutu Berlin’de Paris’tekinden 1/3 ucuza satın alabiliyorsunuz. Dinamizmi, modern altyapısı, çok yönlü kültür, sanat ve şehir hayatı, kısaca yüksek kaliteli yaşam standartı ile Berlin, şu an Avrupa’nın şüphesiz en heyecan verici metropolü. Berlin’i herkes seviyor. Bir ayağı Avrupa’da olsun isteyen yatırımcıları, birikimlerini bu güvenli limanda park etmeye ve Berlin’in kalbinde yerlerini almaya davet ediyoruz“ diye konuştu.



 Berlin’de gayrimenkul yatırımın günümüzde çok revaçta olduğunu, Türkiye’den ilgi ve talebin de özellikle son günlerde arttığını belirten Onat "Berlin’de gayrimenkulün kira getirisi ve değer artış potansiyeli çok yüksek. Kısa vadede yaklaşık 56.000 yeni konut ihtiyacı var. Kiraların son 6 yılda %53 oranında artış gösterdiğine de değinen Onat ayrıca tarihin en düşük finansman masrafları ve kredi faizlerine de dikkat çekti. BP, işbirliği yaptığı Alman bankaları kanalıyla Euro bazında yıllık %1,5-2 civarında efektif faiz oranları ile konut alış fiyatının %50-70’ini kapsayan cazip finansman ve kredi olanakları da sunuyor" dedi.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89