banner94

banner77

banner69

banner88

Albayrak: Kent için birlikte karar verelim

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak'tan önemli açıklamalar.

GÜNDEM 15.04.2016, 14:15 15.04.2016, 14:15
Albayrak: Kent için birlikte karar verelim
banner66

Göreve başlayan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, yönetim kurulu ile birlikte yeni dönemde Bursa’nın çok tartışılan konularının çözümü için öneriler sunacaklarını ve meslektaşların sorunlarına eğileceklerini söyledi.



İMO Bursa Şubesi’nin 28 yıldır, üyelerinin ve Bursa’nın sorunlarını dile getirdiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, 15. Dönem Yönetim Kurulu’nun da bunu devam ettireceğini vurguladı. İnşaat mühendislerinin, özlük haklarının ihlal edildiğini belirten Albayrak, düzenlenmeyen Müteahhitlik Yasası nedeniyle de meslektaşlarının sorunlarının devam ettiğini kaydetti. ‘Yapı denetim firmaları 3194 Sayılı İmar Kanunu ve 4708 Sayılı Yapı Denetim Kanunu’nun uyuşmaması nedeniyle birçok zorlukla karşılaşmakta’ diyen Albayrak, 2016 yılında yeni düzenlemelerin gerçekleştirilmesi için yetkililerle görüşmelerin sürdürüleceğini ifade etti.



Yapıcı eleştirilerimiz olacak…

Kent için alınan birçok kararın mesleklerini doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendirdiğine dikkat çeken Albayrak, “Bursa’nın acil çözülmeyi bekleyen kentsel dönüşüm ve ulaşım sorunları var. Ne yazık ki bu sorunlar nüfusun artması ve çarpık yapılaşma ile birlikte içinden çıkılamaz hale geldi. İMO Bursa Şubesi olarak mesleğimizin kapsadığı konularda yapıcı eleştirilerimizi ve önerilerimizi dile getireceğiz. Yerel yöneticilerimizden beklentimiz, kent için verilen kararlarda meslek odaların da yer alması ve önerilerinin kulak ardı edilmemesi” dedi.



Kentsel dönüşüm konusunda yeni dönemde de İMO Bursa Şubesi’nin görüşlerini ve çözüm önerilerini sunacağını vurgulayan Albayrak, “Emsal artışı ile yatırımcılar, müteahhitler, kazancın fazla olduğu bölgelerde kentsel yenileme yapmayı tercih eder hale geldi. 0,50’ye varan emsal artışı ile kentsel dönüşümü teşvik etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu mahallelerimizde dönüşümü başlatmalıdır. İMO Bursa Şubesi olarak kentsel dönüşümün parsel bazında değil, bütüncül planlarla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyoruz” diye konuştu.



Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurduk…

Kentin kritik sorunlarını en hızlı şekilde görebilmek ve çözüm sunabilmek için bu dönemde yeni komisyonlar kurduklarını ifade eden Başkan Albayrak şunları dile getirdi: “Kör düğüm haline gelen kentsel dönüşüm çalışmalarına teknik ve doğru çözümler getirmek için Kentsel Dönüşüm Komisyonu’nu kurduk. Komisyonumuz mesleğimizin gerekliliklerini yerine getirerek yetkililerimize çözüm önerileri sunmak için çalışacaktır. Bursa’nın bir deniz kenti olduğunu da unutmadan bu konudaki sorunları da dile getirebilmek için Kıyı, Deniz ve Su Komisyonu’nu kurduk. Ulaşım Komisyonumuz da, yumak haline gelen kent içi ulaşım sorununa yönelik incelemelerini sürdürecektir. Amacımız tüm komisyonlarımınız aktif şekilde çalışması.”



İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, yeni dönemde de üyeleri ile birlikte, kentte ve mesleğe katkı sağlayacak çalışmalar içinde yer alacaklarını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89