banner94

banner77

banner69

banner88

Akçalar hızla gelişiyor

Sanayi bölgelerine yakın olan bölgede konut projeleri yükseliyor

GÜNDEM 20.12.2023, 22:02 20.12.2023, 22:11
Akçalar hızla gelişiyor
banner66

Uluabat Gölü’ne kıyısı olan Akçalar Mahallesi, hem şehir, hem de kır ortamına sahip olması ve sanayi bölgelerinin çok yakınında bulunması nedeniyle son dönemde konut projelerinin hızla yükseldiği bölgeler arasında yer alıyor.

Merkeze yakın diğer bölgelere göre daha uygun olan konut fiyatları Akçalar’a ilgiyi artırırken, bölgede iş yapan inşaat firmaları ve gayrimenkul danışmanları, ev sahibi olmak isteyenleri her geçen gün değerlenen bölgeye davet ediyor.

Can Alsat / Alsat Yapı İnşaat

Akçalar geçmişten günümüze çevre mahallelerin geçiş güzergahında kalan ve tüm bu mahallelerin ihtiyaçlarının karşıladığı merkezi bir konumunda kaldı. Akçalar Mahallesi ve çevresini diğer bölgelerden ayıran en önemli özellikler; Bursa’nın hızla gelişen batı aksında kalması, İstanbul- İzmir otoban çıkışında kalmasının yanında Akçalar OSB, HOSAB, Kayapa OSB, İzmir yolundaki Başköy Sanayi-Ticari Bölgesinin şehrin en batısında yapılan ve yapımı devam etmekte olan TEKNOSAB, TOSAB, Deri OSB’lerinin ortasında bu sanayi bölgelerine en yakın toplu konut bölgesi olmasıdır. Bursa’nın hızla gelişen batı bölgesinde bu yapılan projeler ve sanayi bölgelerinin ortasındaki konumu sebebiyle, trafik sorunu olmayan alternatif ulaşım güzergahlarıyla, Bursalıların bölgeye olan ilgisi hızla artmış, artmaya da devam etmektedir. Hızla gelişen ve her geçen gün değerlenen Akçalar Mahallesi’ne sevgili Bursalıları yatırım yapmaya davet ediyoruz.

Fikri Merdim / AFM İnşaat

Akçalar, Bursa’nın modern şehirleşme konusunda öncü konumlarından biri olan batı kısmında yer alıyor. Bu haliyle insanlara cazip gelen birçok faktörü de barındırıyor. Hem şehir, hem doğa hayatının yaşanabileceği ender yerlerden biri durumunda. Göl manzarası ve dağ manzarası aynı anda burada bulunuyor. Ayrıca sanayi bölgelerine yakınlığı bakımından da insanlarımızı iş konusunda ikna edebilecek bir konuma sahip. Bursa’nın hızla gelişen batı bölgesinde yapılan ve yapımı devam eden projeler ve sanayi bölgelerinin merkezi konumunda olması sebebiyle, alternatif ulaşım güzergahlarıyla, Bursalılar’ın bölgeye olan ilgisini artırmış durumdadır. Hızla gelişen ve her geçen gün değerlenen Akçalar Mahallesi’ne tüm Bursalıları bekliyoruz. Yatırım konusunda kısa vadede en iyi yerlerden biri olarak göze çarpan Akçalar Mahallesi ilerleyen süreçte de değerine değer katmaya devam edecektir.

Aydın Metin / Aydınoğulları Gayrimenkul

Bursa artık konutlaşma anlamında kapasitesini aştı. Şehirleşme batı kısmına doğru kaydığı için Akçalar Mahallesi Bursalılar’ın yeni gözdesi konumunda bulunuyor. Deprem riskinden dolayı insanlarımız artık yeni binalarda oturmak istiyor. Akçalar’ın gözde olmasının bir diğer sebebi burada hem şehir hayatı hem de köy hayatının bir arada yaşanmasının mümkün olmasından. Akçalar Mahallesi ayrıca sanayi bölgesinde yer almasından dolayı iş anlamında insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek konumda. Ben burada 30 senedir yaşıyor ve gayrimenkul işiyle uğraşıyorum. Burasının güzel havasını ve insanlarını bırakıp kendi memleketime dönemem. İmkanı olan Bursalılar’ı Akçalar’da yaşamaya davet ediyorum.

Ali Nail Gören / Gören Gayrimenkul

Akçalar Mahallesi’nin gelişimi nerdeyse son noktalara ulaştı. İmara 2017 yılında açılmasıyla çok hızlı gelişen bölge, neredeyse tüm arsaların konut yapılmasıyla dolmuş durumda. En büyük artısı sanayi bölgelerine çok yakın olmasıyla birlikte doğayla da iç içe olması Uluabat Gölü’ne yakınlığı ve piknik alanlarının yeterli olması insanların beğenisini kazanmış durumda. Çıtayı bir üst segmente taşıyacak projelerin konumu ve kalitesi Akçalar bölgesine yeni bir renk katacak. Bursalıların Akçalar mahallesine ilgisi oldukça büyük boyutta. Özellikle yakın çevrenin en büyük cazibe merkezi olmasıyla ilgi odağı olmuş durumda. Konut fiyatlarının cazip gelmesiyle uzak bölgede ikamet eden vatandaşlarında yatırımlık daire alması bölgeye Bursalılar tarafından güvenini ve odağını kazanmış durumda. Akçalar bölgesi endeks değeri artışında nerdeyse Bursa'nın en iyi dereceleri alan yerleri arasındadır. Bu artış gün geçtikçe daha da üst seviyelere gelecektir yatırım yapmak isteyenler Akçalar’a gönül rahatlığıyla konut ve arsaya yatırımlarını yapabilirler.

Zemzem Emre / Topraklı Gayrimenkul

Akçalar, şehir merkezinde sessizliği ve huzuru yaşayabileceğiniz eşsiz güzelliklere sahip bir mahalledir. Uluabat Gölü'ne kıyı olup geniş mesire alanları vardır. Bununla birlikte sanayi alanlarına yakın konumda olup, kendi içinde çeşitli fabrikalara, mezbahalara ve büyük çiftliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bu yönüyle sanayi sektöründe çalışanlar ve işverenler tarafından da her geçen gün daha da fazla rağbet görmektedir. Bursalıların Akçalar Mahallesi'ne olan ilgisi her geçen gün artarak devam etmektedir. Şehir merkezine yakınlığıyla beraber görece uygun fiyatlı konutların olması bu talebin başlıca sebebi olmuştur. Mahallede her yıl düzenlenen Akçalar İncir Festivali, Rahvan At Yarışları, yamaç paraşütü etkinlikleri bölgenin tanıtımına yardımcı olarak, dışardan farklı insanları bu mahalleye çekmiştir. Bölgede bulunan Aktopraklık Höyük Arkeopark Açık Hava Müzesi de dışarıdan ziyaretçileri buraya çeken bir diğer unsur olmuştur.

Salih Avcil / Akçalar Muhtarı

Bursalılar iş imkanı ve şehre 15 dakika uzaklıkta olduğu için artık Akçalar Mahallesi’ni tercih ediyor. İki tarafımızda sanayi var. Yakın bir zamanda TEKNOSAB bölgemize geliyor. Akçalar bu açından iş imkanı bakımından cazip bir konumda yer alıyor. Burada hem şehir hem kır ortamı var. İnsanlar şehir merkezinin gürültüsünden kaçarak burada nefes alıyor. Uluabat Gölü’ne en fazla kıyısı olan bir yer burası. Turizm açısından da bu haliyle Bursa’nın gözde yerlerinden birisi olarak sayılabilir. Akçalar’ın nüfusu 5 sene önce 4 bin 700, şu an ise 15 bin. Önümüzdeki 5 senelik süreçte burada yaşayacak insan sayısının 30 bin civarında olması bekleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi sağ olsunlar her türlü imkanı bize sağladılar sağlamaya devam ediyorlar. Akçaların altyapısı 2022 yılında tamamen değiştirildi. Bu haliyle de sorunsuz bir yerleşim yeri olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89