banner94

banner77

banner69

banner88

Adil Gökçadır, Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendirdi

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, Konut Satış İstatistikleri’ni değerlendirdi.

GÜNDEM 31.12.2013, 14:45 31.12.2013, 14:45
Adil Gökçadır, Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendirdi
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır son 5 yılda Bursa’da konut satışlarının yüzde 273 oranında artış gösterdiğini, bu artış oranı ile en çok konut satılan ilk 5 il arasında Bursa’nın ilk sırada yer aldığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından yayınlanan Konut Satış İstatistikleri’ne göre bu yılın ilk 9 ayında Bursa’da 30 bin 444 adet konut satıldığı hatırlatan Gökçadır, aynı verilere dayanılarak yapılan hesaplamaya göre 5 yıl önce aynı dönemde satılan konut sayısının sadece 11 bin 159 adette olduğuna dikkat çekti.

Gökçadır, son 5 yıl içerisinde Bursa’da görülen yüzde 273’lük konut satış artışı oranının İzmir’de yüzde 209, Antalya’da yüzde 192, İstanbul’da yüzde 166, Ankara’da da yüzde 135 düzeyinde kaldığını dile getirdi.

2009-2013 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde Bursa’da yaşanan yüzde 20’lik nüfus artışına karşın konut satışlarında gözlenen yüzde 273’lük artışı değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır, “Bu veriler inşaat sektörünün Bursa için önemini net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

Bursa beklenenden hızlı gelişiyor büyüyor ancak buna paralel altyapı yatırımları yeni caddeler alternatif yollar açılamadığından önümüzdeki yıllarda ciddi altyapı ve trafik sorunları yaşanabileceğini ifade eden Gökçadır, bu tür olumsuzlukların yaşam kalitesini de etkileyebileceğini söyledi.

Açıklamasında, artan satışlar paralel konut üretiminin devam edeceğini vurgulayan İMSİAD Başkanı Gökçadır, “Kentsel dönüşüm arifesinde yapılacak planlamalarla mutlaka alternatif ana yolların yeni caddelerin, meydanların, yeni yeşil alanların oluşması konusunda ciddi gayretimiz olmalı. Şehrin yatayda büyümesi konusunda istekli olmalıyız. Dikey büyümenin yoğunluğu daha da artıracağı göz önünde bulundurularak yatayda büyümeyi hedeflenenin daha doğru olacağı ilerideki sorunlara daha kolay çözümler sağlayacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89