banner94

banner77

banner69

banner88

365 güne sığan örnek projeler

‘Yıldırım’da 1 Yılın Ardından’ başlığıyla düzenlenen basın toplantısında hizmet süresinin ilk yılını değerlendiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “2015 yılı büyük ve prestijli projelerin temelinin atılacağı yıl olacak” dedi.

GÜNDEM 22.04.2015, 13:57 22.04.2015, 13:57
365 güne sığan örnek projeler
banner66
Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.



DAHA GELİŞMİŞ BİR YILDIRIM

Yönetim anlayışlarını; şeffaf, vatandaş odaklı ve temiz yönetim olmak üzere 3 başlıkta şekillendirdiklerini söyleyen Başkan Edebali, “Geride bıraktığımız hizmet yılımızı referans kabul edip, önümüzdeki dönemde artan bir heyecanla ilçemize hizmetimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. En önem verdikleri proje olan kentsel dönüşüm projesine fiziksel olarak başlandığını hatırlatan Başkan Edebali, “Mekan ve insan birbiriyle ilintili kavramlardır. Mekanlar gelişirse insanlar ve dolayısıyla da toplum gelişir. Biz Yıldırım’da gelişmiş mekanlar ve daha gelişmiş bir toplum oluşturmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.



DÖNÜŞÜM HIZLA DEVAM EDECEK

Kentsel dönüşümün 3 farklı yolla hayata geçirileceğinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Birinci olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve hükümetimizin destekleri ile Ankara Yolu’nun alt kısmındaki mahalleleri yeniden dizayn edeceğiz. Mevlana mahallemizde M1 kentsel dönüşüm etabı ile ilgili protokol Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile önümüzdeki günlerde imzalanacak. İkinci olarak ilçemize prestijli projeler kazandıracak, ulaşımla ilgili konuları Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içinde çözeceğiz. Ulaşım dönüşüme de artı değer katacaktır. Ayrıca belediyemiz bütçesi ile kültür merkezleri, büyük konferans salonları, sosyal ve turizm tesislerini de yapacağız. Üçüncü olarak ise özel sektör eliyle dönüşüme hız katacağız.Master planımız dahilinde, vatandaşlarımızla anlaşarak yeni mekânsal bir oluşum yapılmasını sağlıyoruz. Dönüşümün büyük kısmı özel sektör kaynakları ile olacak” ifadelerini kullandı.



BAĞIMLILIKLA SAVAŞ HIZ KESMEYECEK

İlçede kentsel dönüşüm kadar önemli bir konu olan madde bağımlılığı sorununa karşı önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bu illetle çok akılcı projelerle mücadele ediyoruz.Paydaşlarımız ile birlikte ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projemizi hayata geçirdik. Alanında uzman kişiler toplumun farklı kesimlerindeki yetkin kişilere eğitim verdi. Hep güvenlik sorunu olarak görülen madde bağımlılığı konusunun biz sağlık boyutunu ele aldık.Toplumsal birrefleks geliştirdik. Her mahallemize kazandıracağımız gençlik merkezlerimiz ile de bu illete karşı farkındalık oluşturacağız” dedi.



YILDIRIM’IN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK

Yıldırım’da aidiyet duygusunu pekiştirmek için de çalıştıklarını ifade eden Başkan Edebali, “Şehirlerin yaşam kalitesini belirleyen çok önemli parametreler var. Alt yapı, ulaşım, mekânsal gelişim, makro form, çevre, eğitim, güvenlik, istihdam ve toplumsal dayanışma gibi parametreleri kıstas olarak kabul ediyoruz.Yaptığımız çalışmalarda da bu parametrelere göre hizmet üretiyoruz. Ekip olarak Yıldırım’ın çözülemeyecek bir sorununun olmadığını düşünüyoruz. Bütün yapısal sorunları zaman-mekan planlaması ile bu dönemde çözeceğiz” diye konuştu.



CUMALIKIZIK GELİŞECEK

Turizm konusunda daha iyi noktaya gelmek istediklerini de dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım, kadim medeniyet zincirinin altın halkalarından birisidir. Bunu UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne 3 başlıkta girerek gösterdik. 3 değerimizden biri olan Cumalıkızık en köklü yapıtlarımızdan biri, Osmanlı’daki kırsal yaşamın bir izdüşümüdür. Bu bölgemizdeen başta ulaşımı daha iyi duruma getireceğiz. Köy girişindeki alanlarla ilgili düzenlemeler yapacağız. Köylülerimize yeni tezgahlarhediye ederek bölgeyi çekim merkezi haline getireceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89