banner94

banner77

banner69

banner88

Nilüfer’de yeni bir şehir doğuyor

Bursa’da özellikle son yıllarda yapılan yatırımlarla değerini büyük oranda arttıran Balat, Ertuğrulkent ve Yüzüncüyıl gibi bölgelere bir yenisi daha ekleniyor. Birçok müteahhitin farklı konseptlerde projeler ürettiği Kayapa Bölgesi, sektör temsilcilerinin deyimiyle birkaç yıl içerisinde gelişimini tamamlayacak ve Bursa’nın en değerli bölgeleri arasına girecek.

EMLAK 27.07.2020, 14:26
Nilüfer’de yeni bir şehir doğuyor
banner66

Bölgede bulunan 2 büyük organize sanayi bölgesi, çevre yoluna olan yakınlığı, çam havası ve doğal güzelliğiyle yatırım cazibesini koruyan ve yapılan yatırımlar ve nitelikli konut projeleriyle üstüne koyarak ilerleyen Kayapa Bölgesi’nde adeta yeni bir kentin oluşmasına şahitlik ediyoruz. Bölgede yatırım yapan ve yatırım yapmayı düşünen müteahhitler de Kayapa’dan oldukça umutlu.

ALTIN İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA ALTIN:

Kayapa Bölgesi’nde ilk inşaata başlayan firmalardan biri olarak, Kayapa’nın ve onun bağlamında Balkan ve Hasanağa bölgesinin, Bursa’nın ve Nilüfer’in yeni yüzü diyebiliriz. Özellikle Kayapa; Bursa’yı gören son tepede olması, emsalden (0.90) kaynaklı yeşil ve sosyal alanların çok olması, orman alanlarının bulunması, özellikle pandemi sonrası insanların kalabalıktan uzaklaşma arzusu ile Bursa’nın cazibe merkezi konumuna gelmiştir. Biz Altın İnşaat olarak 2016’dan bugünleri tahmin ederek projelerimizin bir kısmını o lokasyona yönlendirmiştik, bugün ise bunun ne kadar isabetli bir karar olduğunu teyit etmiş olduk.

Kayapa’da satışlarımız her zaman kriz dönemi dahil iyi olmuştu ama 0.64 faiz olayından sonra iyice arttı ve şuan elimizde hiç daire kalmadı. Kayapa’yı konut yatırımının gözdesi yapan sebepler; otobana olan direk bağlantısı, Organize Sanayi Bölgelerine olan yakınlığı sebebiyle beyaz yakalıların tercih noktası olması, Bursa’yı gören son tepe olması, yeşil ve sosyal alanlarının çok olması şeklinde sıralayabiliriz. Bölgede birtakım sorunlar var ama hızlıca gideriliyor.

Kayapa’nın geleceğini çok iyi gördüğümüz için bölgeye yatırım yapan ilk firmalardan olduk, bunun karşılığını da aldık diye düşünüyorum. Ben Kayapa’nın geleceğini yeni bir Balat gibi görüyorum. Ama Kayapa’nın Balat’a göre daha düzenli bir yapılaşma ve daha çok yeşil-sosyal alanın olduğu bir yerleşim yeri olacağını da düşünüyorum.

İMSİAD BAŞKANI MUSTAFA ANDIÇ:

Kayapa ve beraberindeki Hasanağa, Balkan ve Akçalar Bölgesi yakın gelecekte 250 bin nüfusa ulaşabilecek bir bölge. O yüzden son derece önemli. Yeni imarlı alanların da açılmaması nedeniyle bugün yatırımlar o bölgeye doğru kayıyor. Bu bölgeye yeni bir Nilüfer kuruluyor diyebiliriz. Bölgede çok değerli müteahhit arkadaşlarımız konutlar üretiyor. Yeni yatırımlar da gelecektir. Bölgeye yatırım yapacak herkesin kazanmasını ama etik olmayan rekabetten de uzak durmasını istiyoruz. Birbirimizle iletişim halinde olmak hem sektörü disipline edecektir hem de yatırım yapılan Bölgeye daha da değer katacaktır.

İMSİAD olarak biz kurum ve kişilerle sürekli irtibat halinde kalarak, bu bölgenin ihtiyaçlarını belirleyip belediyelerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde de hızla giderilmesine aracılık ediyoruz. Birçok müteahhit arkadaşımız bölgede yatırımlar yapıyor, yeni yapacak arkadaşlarımız da olacaktır. Ben bu bölgenin gelecekte çok değerli bir bölge olacağını düşünüyorum.

BULUTAY İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI YENER BULUT:

Mudanya ve İhsaniye bölgelerinde birçok proje yaptık. En son olarak da Kayapa bölgesindeyiz. Bölgede 3 projemiz var. Kayapa’dan çok ümitliyiz. Hesabını yapan her müteahhit buradan ümitlidir.

Buraya 15-20 yılımızı ayırdık. Çünkü bu Bölgede yeni bir ilçenin altyapısı oluşuyor. Kayapa, bizim yıllardır takip ettiğimiz bir bölge. Sürekli gidip incelemelerde bulunduğum yatırım için beklediğim bir bölgeydi. Bundan sonra bu bölgenin daha da değerleneceğini düşünüyorum. Çünkü önemli müteahhit arkadaşlarımız bölgeye yatırım yapmaya başladılar. Gelecekte bu bölge çok değerli olacak.

YEDSA İNŞAAT GENEL MÜDÜRÜ SERKAN SAVU:

Nilüfer’in geleceği Kayapa’dır. Bundan 10-15 yıl önce Altınşehir, Ertuğrulkent ve Özlüce Bölgesinde yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerin neredeyse tamamı Balkan Mahallesi ve Kayapa Bölgesi’nde de yaşanıyor. Fakat Bölge’nin gelecekte, Özlüce Bölgesi’nden daha yaşanabilir, daha güzel ve daha modern bir kent olacağını düşünüyorum. Bu bölge yatırımcı için önemli bir fırsat. Tabi ki bazı eksiklikler de mevcut. Bu sorunların giderilmesi için gerek Nilüfer Belediyesi gerek İMSİAD ve diğer sivil toplum kuruluşları olsun herkes elinden geleni yapıyor. Yaşam tam olarak başladığında bu sorunların tam anlamıyla çözülmüş olacağı ve bu Bölge’de yaşayanların modern bir kentte yaşayacağını düşünüyorum.

TAHAM YAPI SATIŞ SORUMLUSU ÇAĞDAŞ ÖZKAN:

Kayapa Bölgesi, Bursa’nın hızla gelişen bir bölgesi olup, daire arayışı bulunan müşterilerimizin ilk tercihi oldu diyebiliriz. Gerek yeni yapılacak bulvarları, gerek son teknoloji ile yapılan sosyal donanımlı siteleri ve Kayapa bölgesinde bulunan yaklaşık 38 dönümlük Çamlık bölgesi ile insanların tercih ettiği bir konum. Çevre yoluna bağlantısı ile de şehrin birçok yerine ulaşım kolaylığı olan bir bölge.

Kayapa’ya olan ilginin en önemli sebeplerinden bir kaçı yeni yerleşim alanının olması ve çevresinde Çamlık bölgesinin bulunmasıdır. Projelerin yüksek kat olmaması da müşterilerimizin en önemli tercihlerinden. Bölgenin sorunları ise yeni yerleşim alanı olması ile alakalı alt yapı sorunları. Fakat gün geçtikçe çalışmalar hız kazanmaya başladı. Bölgede yaşam başladıkça problemlerin azalacağını düşünüyoruz.

Kayapa Bölgesinin geleceği hakkında ise Taham Yapı olarak oldukça olumluyuz. Bu bölgede yaptığımız ve yapacağımız projelerde bunun ispatıdır. 2-3 yıl içerisinde hayatın tamamen başlayacağı şehrin yeni yüzü olacağından hiç şüphemiz yok. Yatırım veya oturum amaçlı fark etmez, daire alımı düşünen müşterilerimizin kesinlikle Kayapa Bölgesini ziyaret edip projeleri gezmelerini tavsiye ediyoruz.

AKCAN YAPI İDARİ İŞLER MÜDÜRÜ YUSUF MUŞLU:

Kayapa, Bursa’nın gerçek manada yükselen değeri. Bursa’nın gözbebeği olarak bilinen Özlüce, Ertuğrul ve Yüzüncü Yıl gibi yerleri çok yakın zamanda geçecek diye düşünüyorum. Bunun da etmenleri arasında hemen yakın çevresinde 2 adet organize sanayi olması, yaklaşık 500 hektarlık A sınıfı ormanın olması, lokasyon ve yaşam koşulları için çok uygun bir yer olmasını sayabiliriz.

Biz de bu değerlendirmeler neticesinde bölgeye ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kayıoba 1 ve 2 olmak üzere bitirdiğimiz 2 projemiz var. Devam eden Kayıoba 3 ve 4 ile arkası gelecek başka projelerimiz de var. Dediğim gibi uzun yıllardır bölgedeyiz ve bölgenin de çehresini değiştirecek çok ciddi planlamalar yapmış durumdayız.

Bölge henüz bakir bir bölge. Şehrin imara açılan tek bölgesi denebilir. Dolayısıyla bu bölgeyle ilgili bazı sıkıntılar var. Bunlar aşılıyor zamanla tamamen aşılacağını da düşünüyoruz. 0,90 emsal Bölge için çok önemli bir değer. Bölgenin korunması adına 5 katın geçilmemesi çok değerli. Yatırımcılar içinde ileriye dönük tercih edilebilecek çok doğru bir nokta. Biz buraya yatırım yapmak isteyen inşaat firmalarına da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte bölgenin değerini daha da arttıracağız.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89