banner94

banner77

banner69

banner88

Gayrimenkul Yıldızları

Yazı dizimiz “Gayrimenkulün Yıldızları”nda alanında yetkin gayrimenkul danışmalarını konuk ederek başarı yolculuklarına mercek tutmayı sürdürüyoruz.

EMLAK 21.12.2023, 00:37 21.12.2023, 09:51
Gayrimenkul Yıldızları
banner66

Aralık ayı sayımızın konukları Ümit Aygün (Aygün Emlak), Berkun Çiftliklioğlu (Redstone Mars) ve Sercan Yanaz (Gülümseten Emlak) oldu.

“Cazip bölgelerde imar uygulaması devam ediyor”

Ümit Aygün (Aygün Emlak)

Mudanya Çağrışan bölgesinde 2000 senesinde gayrimenkul sektörüne girdiklerini söyleyen Ümit Aygün, babasının kurduğu iş yerinde aile şirketi olarak emlak sektörüne 23 yıldır kesintisiz hizmet ettiklerini belirterek, “Gayrimenkul sektörü güvene dayalı sektördür. İyi bir gayrimenkul danışmanı gayrimenkul ile ilgili yasa, mevzuatları ve taşınmazın olduğu bölgeyi iyi bilmeli, doğru analizler yapmalı ona göre müşterisine anlatmalı. En önemlisi de satış için aldığı portföyü müşterilerine sunmadan önce iyice araştırmalıdır” dedi. Aygün Emlak olarak kendilerini devamlı geliştirmeye ve güncel tutmaya çalıştıklarını ifade eden Ümit Aygün, “Gayrimenkul sektörünü daha yakından takip edip sorunları ilgi makamlara iletmeye ve çözmeye çalışmak için benim de kurucusu ve üyesi olduğum BURSED isimli bir dernek kurduk. Dernek sayesinde yeni meslektaşlarımızla tanışma fırsatı buluyor giderek büyüyoruz” diye konuştu. Bursa’nın gayrimenkul sektörü açısından çok hızlı büyüyen bir şehir olduğunu söyleyen Ümit Aygün, şu an için gözde bölgelerin ise imar uygulamalarının başladığı Görükle Kurtuluş mahallesi, TOGG fabrikasından dolayı Gemlik Kurşunlu ve Engürücük mahalleri olduğunu düşündüğünü ifade etti.

“Bursa’nın Batı bölgeleri kazandırır”

Berkun Çiftliklioğlu (Redstone Mars)

Gayrimenkul sektöründe 2005 yılından itibaren bulunduklarını söyleyen Berkun Çiftlikoğlu, daha önce lüks otomobil satışıyla faaliyet gösterdiklerini belirterek ”İnsanlara zevkleri için lüks araç satabiliyorsak gelecek için yatırım konusu gündeme gelince daha fazla ticaret yapacağımız düşüncesiyle gayrimenkul sektörüne giriş yaptık. Kurulduğumuz tarihten itibaren hep kurumsal firmalara turizm, ticaret ve konut depolama arsaları konusunda danışmanlık verdik. Kurumsal satış ve kiralama konularında kendimizi uzmanlaştırarak 2023 yılı ekim ayında yüzde 100 Türkiye firması olan Redstone markasının Bursa’daki ilk franschise girişimini Mars adındaki yeni markamızla ortağımız Mustafa Ferikle kurduk” dedi. Gayrimenkul danışmanlarının sabırlı, yeniliklere açık, özeleştiri yapabilen ve araştırmacı olması gerektiğini vurgulayan Berkun Çiftlikoğlu, uzman danışmanların sadece Bursa’da değil Türkiye’deki yatırım fırsatlarını takip ederek kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. BURSED çatısı altında sorunlara çözüm getirdiklerinin de altını çizen Çiftlikoğlu, meslektaşlarının her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Bursa’nın tarım, sanayi ve turizm açısından şanslı bir konuma sahip olduğunu ifade eden Çiftlikoğlu, “Bursa büyümeye devam ettiği surece gayrimenkul sektörü de hızlı büyümeye devam edecektir. Yatırımın doğru adresi de Bursa’nın batıya doğru büyüyen ilçeleri ve köyleridir” dedi.

“Yapay zeka ile yatırım desteği veriyoruz”

Sercan Yanaz (Gülümseten Emlak)

Bursa gayrimenkul sektörüne 2020 yılında girdiklerini söyleyen Gülümseten Emlak kurucusu Sercan Yanaz, Türkiye’de ilk olan toprak fiyat endeks sistemi arsa ve tarla fiyat belirleme sistemi olan ‘Gülümseten Analiz’i kurduklarını belirterek, “Bilgi birikimimiz o dönemde ilk olarak yaptığımız drone çekimleri yazılım ile sektörde ön plana çıktık. Beşevler’de bulunan ikinci şubemizi Eylül 2023’de açtık. Yapay zeka destekli yaptığımız yazılım ile yakın tarihte hangi bölgelerin fiyat artışı yaşayacağını ya da herhangi bölgenin eksper değerini ve herhangi bir arsanın Türkiye içerisindeki eksper değerini sunabiliyoruz” dedi. İyi bir emlak danışmanında birden çok önemli özellik olması gerektiğini vurgulayan Sercan Yanaz, “Teknolojiye hakim en az bir yabancı dil bilen, tasarım, mühendislik, mimarlık, işletme gibi alanlardan mezun kişiler bu işi yapmaya daha uygundur” diye konuştu. Bursa’nın en gözde bölgelerinin Nilüferköy, Bademli, Gümüştepe ve Özlüce olduğunun altını çizen Yanaz, bu yerlere yapılan yatırımın şu an için en garanti yatırım olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89