banner94

banner77

banner69

banner88

Ataoğlu, “Gayrimenkul Yeri” firmasını ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Gayrimenkul Yeri firmasını ziyaret etti.

EMLAK 20.12.2023, 00:04
Ataoğlu, “Gayrimenkul Yeri” firmasını ziyaret etti
banner66

KKTC Gayrimenkul Zirvesi’ne katılmak üzere Bursa’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’nin bir çok alanda yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti. Fikri Atakoğlu, “Bizim için önde gelen sektörlerden biri turizm. Sonrasında ise inşaat sektörü geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı havalimanının yolcu sayısını 6 kat artırması turizmin önünü açtı. İnşaat sektöründe yapılan ciddi yatırımlar da yükselişte. Yakın coğrafyalarımızdaki savaşlardan dolayı diğer ülke vatandaşlarının KKTC’ye yatırımları arttı. Türkiye’deki kardeşlerimizin burada yatırım yapmasına sıcak bakıyoruz. Bizler Anavatan’ın bağrından kopup giden buraya gelen insanlarız. Anavatandaki kardeşlerimizin emlak edinmesini canı gönülden istiyoruz” dedi.

“KKTC, yatırımcıları pek çok alanda cezbediyor”

Döveç Grup Direktörü Burçin Döveç ise KKTC’de son yapılan istatistiklere bakıldığında yatırımların yüzde 53’ünün Türkiye’den, daha sonra sırasıyla Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Kazakistan, Almanya, İsrail ve orta Avrupa ülkelerinden gerçekleştiğini anlattı. Türkiye’den gelen yatırımcıların en fazla İskele Bölgesi’ne rağbet gösterdiğini ifade eden Burçin Döveç, belli bir kesimin ise doğal güzelliklerinden dolayı Kuzey kısımları tercih ettiğini anlattı.

Döveç, Bursalı yatırımcıları KKTC’ye yatırım yapmaya davet ederek şunları söyledi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şu an yatırımcıların göz bebeği durumda. Doğal güzellikler, eğitim, güvenlik ve diğer sosyal hayat açısından insanları cezbediyor. Ayrıca ulaşım konusunda oldukça rahat ve güvenli bir yerdir. Zaman sanki Kuzey Kıbrıs’ta yavaş geçiyor.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
10°
açık
banner61
banner62
banner89