banner94

banner77

banner69

banner88

Tiny house’lar konfor ve özgürlüğü bir arada sunuyor

Şehir yaşamının yoğunluğu insanları biraz nefes alabilmek için alternatif mekan arayışına iterken, yakın geçmişte yaşadığımız pandemi ve 6 Şubat tarihi ve sonrasındaki depremler güvenli ve konforlu ikinci bir barınak arayışına sürükledi.

DİĞER 21.09.2023, 13:41 28.10.2023, 13:07
Tiny house’lar konfor ve özgürlüğü bir arada sunuyor
banner66

Tüm bu ihtiyaçlarla birlikte son zamanlarda yükselen bir trend haline gelen tiny house’ları ve tiny house seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri uzmanlarının dilinden siz değerli Konut ve Yapı Gazetesi okurları için derledik.

Murat Karip

Asya Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Tiny house üretimine son dönemlerde yaşanan talep üzerine sağlam bir şekilde girdik. Kayapa Zafer Mahallesi Bursa Caddesi üzerinde yer alan 6 bin metrekarelik şantiye alanımızda üretim yapıyoruz. Müşterilerimizin taleplerine göre 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde tiny house üretimi yapıyoruz. Yine müşterilerimizin istekleri doğrultusunda farklı boyut ve şekillerde de üretim yapabiliyoruz.

Ürünlerimize yoğun ilgi var. Müşterilerimize nakliye konusunda da yardımcı oluyor ya da istenildiği takdirde yerinde montaj yapabiliyoruz. Türkiye’nin birçok bölgesine evlerimizi gönderiyoruz. 1+1 evlerimiz 25, 2+1 evlerimiz 64, 3+1 evlerimiz 80 metrekareden oluşuyor. Diğer ürünlerimizle birlikte en fazla 2+1 şeklindeki evlerimiz rağbet görüyor. Bu işte kullanılan malzeme çok önemli, en kaliteli ahşap malzemelerden olan sarıçam ürünlerini evlerimizde kullanıyoruz. Ürünlerimizin sağlamlığı ve hizmetlerimize duyulan güven bizim için çok önemli. Müşterilerimizin güveni ve talepleri ile firma olarak yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz.

Erdem Fazla / Mühendis

Capsule Tiny House Ortağı

Capsule Tiny House, Erdem Fazla ve Batuhan Güven olarak ortakları olduğumuz Bursa üretim merkezli bir firma. Bir inşaat mühendisi ve bir mimar olarak ürünlerimizde sağlam bir yapı, iyi bir tasarım ve kaliteli malzemeleri harmanlıyoruz. Tasarım tescilli ve patentli ürünlerimizle alışılagelmiş tiny house anlayışının dışına çıkıyoruz ve yaşam alanınızı 3 kata kadar genişletiyoruz., “Tiny house’lar “küçük ev” anlamına gelen ve çıkış felsefesi “minimalizm” olan taşınabilir evlerdir. O-2 belgeli ve ruhsatlı olanlar “araç” statüsünde olduklarından imarsız arazinizde bile bu evleri park edip kullanabiliyorsunuz. Karayolları yönetmeliğine uygun boyutlarda tasarlanan Tiny House’lar genel olarak yaklaşık 20 m2’lik bir taban kullanım alanı sağlamaktadır. Küçük m2’ler veya alçak tavanlı loft katlar uzun süreli kullanım için birçok kişiye konforlu gelmiyor. Capsule Tiny House olarak bu soruna Türkiye’nin en büyük Tiny House’larını üreterek çözüm oluyoruz. Ürünlerimiz arsanıza kapalı halde taşınıyor ve kurulum sonrası özel mekanizmasıyla tek tuşla yaklaşık 1 dakikada açılarak yaşam alanınızı 3 kata kadar genişletebiliyor. Taban kullanım alanı 40 m2 ve 60 m2’lik genişleyebilir ürünlerimiz, tek ürünle 2 ve 3 Tiny House’a bedel bir yaşam alanı sağlıyor. İsteğe göre ve kişiye özel 1+1, 2+1 ve 3+1 ev tasarımları sağlayabiliyoruz. Tasarım tescilli ve patentli ürünlerimizle çocuklu aileler, hem ev hem ofis kullanımı isteyenler ve tiny house deneyimini küçük m2’lere sığdırmak istemeyen herkesten yoğun ilgi görüyoruz.

Batuhan Güven / Mimar,

Capsule Tiny House Ortağı

iny house’lar pek çok farklı alanda kullanılabilmektedir. Yaygın kullanımı kişiye özel yaşam alanı olsa da işletmeler, dükkanlar ve oteller için de kullanım imkanı sunmaktadır. Ayrıca tam zamanlı ev olarak Tiny House kullanan müşterilerimizin yanı sıra yazlık, dağ evi ve İstanbul’a yakın bölgelerde hafta sonu evi olarak kullanan müşterilerimiz de mevcut. Hem taşınabilir/çekilebilir olması hem imarsız arazilerde kullanılabilmesi hem de artan ev fiyatlarının yanında makul kalmalarından kaynaklı Tiny House’lara ilgi son dönemde epey arttı. Pandemi döneminde uzaktan çalışmanın artmasıyla daha çok kişi Tiny House’lara yönelmişken şubat ayında yaşadığımız ve ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketi sonrası güvenlik açısından da bu küçük evlere talebin arttığını söyleyebiliriz.

Tiny house’ların kişiye özel tasarlandığını dile getiren Batuhan Güven sözlerini şöyle sürdürdü, “Tiny House’lar kişiye özel yaşam alanları olduğu için haliyle tüm tasarım da kişiye özel olarak üretilmektedir. Bu sebeple maliyetler de kişinin istediği opsiyonlara bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Yine de piyasadaki normal bir evden daha uygun fiyatta olduğunu, bizim ürünlerimiz de 2-3 Tiny House’a bedel bir kullanım alanı sunarken fiyat olarak bundan daha uygun olduklarını söyleyebiliriz. Fiyatlar değişkenlik gösterse de güncel olarak 650.000-1.100.000 TL aralığında diyebiliriz. Daha detaylı bilgi almak için bizi arayabilir, web sitemiz ve Instagram hesabımız (@capsuletinyhouse) üzerinden ürünlerimizi inceleyebilir ya da Bursa’da showroom’umuzu ziyarete gelebilirsiniz.”

Erdi Demir

Mobile House Yönetim Kurulu Başkanı

2016 yılından bu yana ahşap kompozit üzerine birçok projeye imza attık.Sahiller, plajlar, havuz kenarlarında yapılan uygulamalarla Türkiye geneline hizmet veriyoruz.Malzemeden ve işten anlayınca bu işe girelim ve bu işi hatta biraz daha lüks hale getirelim dedik. Şu an tinyhouse, bungalov, prefabrik yapan birçok firma var. Bu alanda şu anda Türkiye’de 2 binin üzerinde firma mevcut. Biz bu işe farklı bir boyut kazandırmak istedik.Bu düşünceyle işe giriştik. Kalite ve yenilikçilik anlayışımız kısa sürede firmamızı sektörde farklı bir yere konumlandırdı.

İnşa ettiğimiz tiny havuzlarla farklı bir ihtiyaca daha karşılık veriyoruz.Bu ürünler hiçbir izin işlemine tabi olmadan istenilen yere taşınabiliyorlar. İmara kapalı yerlerde insanlar havuz inşa edemiyor. Biz, havuzları yine tinyhouse mantığında plakalı, ruhsatlı yaptık. Müşterilerimiz herhangi bir izin sıkıntısı yaşamadan bu havuzlarımızı istedikleri yere çekerek, sularını doldurarak havuz keyfi yaşayabiliyorlar. Bu ürünlerin bulunduğu ortama zarar verecek hiçbir şeyi yok. Herhangi bir kazı, beton dökümü gibi işlemler yapılmıyor.

Firma olarak farkımız çalıştığımız malzemelerde ortaya çıkıyor. Mesela evlerimizin şaselerini burada kendimiz yapıyoruz. Karkası galvanizden yapıyoruz. Çürüme ve paslanma yapmadığından galvaniz, bu işte kullanılabilecek en iyi malzemedir. Bir de diğer tüm firmalar binanın dış cephesinde ahşap kullanıyor, biz ise binalarımızın dış cephelerini ahşap kompozit ile yapıyoruz. Ahşabın en iyisi olan thermowood ürünü bile her yıl bakım istiyor.Ahşap kompozit ise hiçbir şekilde bakım istemiyor ve temizliği çok kolay. Müşterilerimizin istediği ölçeklerde ve istedikleri şekillerde yapılar inşa edebiliyoruz. Mesela mobilshop şeklinde dükkanlarımız da mevcut. Beş metreden başlayarak 12 metreye kadar yapılar inşa edebiliyoruz. Genişliğimiz 2,50 metre standart boyutlarda oluyor. Müşterilerimiz ne istediğini anlatıyor, mimarımız hemen karşısında çizerek projesini kağıda döküyor. Duşta kullanılacak taştan, evin rengine kadar her şey beraberce belirleniyor.

Türkiye genelinde birçok ile hizmet veriyoruz. Şu anda ürünlerimize çok fazla ilgi var. Yakın geçmişte yaşadığımız pandemi ve depremler sonrasında insanlar kendilerine ikinci bir sığınak aramaya başladı. Bir de insanlar yoğun iş temposu ve şehir yaşamından uzaklaşabilecekleri yerler arıyorlar. Bu yapılarda şase çok önemli çünkü ağır. Şaseyi yaparken almanız gereken belgeler var. Tercih edilen firmalar O2 Belgeli firmalar olmalı. Yurtdışından bazı belgelerin alınması gerekiyor. Firmanın bu belgelere sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Yapının karkasının hangi malzemeden yapıldığı çok önemli. Kaç milimle yapılıyor, bükümleri nasıl yapılmış? Dış cephede hangi malzeme kullanılmış? Ürün kaliteli mi? Yapının yalıtımı çok önemli. Jantlar, lastikle, ayaklar bu evi taşıyacak mı? Öncelikle bunlara dikkat etmek gerekiyor. Yapının iskeleti ve taşıyıcı unsurları sağlam olmalı. Gerisi kişisel zevklere kalıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89