banner94

banner77

banner69

banner88

TEYFED Başkanlığına Yahya Sağır Seçildi

Tesis Yöneticileri Federasyonu’nun (TEYFED) 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kurucu Genel Başkan Yahya Sağır, delegelerin oy birliği ile başkanlığa seçildi.

DİĞER 24.11.2021, 16:29 24.11.2021, 16:44
TEYFED Başkanlığına Yahya Sağır Seçildi
banner66

İzmir Balçova Termal Tesisleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında divan başkanlığına Ozan Özen, katipliklere de Elif Gökçelik ve Av. İbrahim Güllü seçildiler. Genel kurulda TEYFED’in kuruluş aşamasından sonraki faaliyetlerini anlatan Kurucu Genel Başkan Yahya Sağır, federasyonun kuruluş amacını hatırlatarak, sektörün kat malikleri açısından en önemli algı sorunu olan yeterlilik, eğitim, sertifikalandırma ve profesyonel yöneticiliğin maliyet problemlerinin çözümü için çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Genel Kurulda TEYFED’in Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Yahya Sağır, Av. İbrahim Güllü, Kudret Türk, Hüseyin Boyalıoğlu, Sinan Çelik seçildiler. Genel kurul toplantısının kapanışı sonrasında söz alan Başkan Sağır, “TEYFED olarak 2022 yılı içinde sektör çalışanlarının mesleki yeterlilikleri ile Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimlerin yaygınlaştırılması için yapılan destek ve işbirliği ön protokolü çalışmalarının sonuçları önümüzdeki zamanda alınacaktır. Sektörde hali hazırda hizmet vermekte olan "Yönetim Firmalarının Lisanslanması" hususunda ise Bakanlık ile görüşmeleri nihayetlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

TEYFED’in amaçları…

Sağır sözlerini şöyle sürdürdü: "TEYFED’in yeni dönemde kapsamlı amaçları var. Ticaret, Çevre Şehircilik ve İçişleri Bakanlıkları ile iş birliği yaparak yeni düzenlemeler ile bir takım sorunları çözmek. Eğitimden belgelendirmeye, sektördeki az sayıda da olsa güveni suistimal, çeteleşme gibi suçlara bulaşanlar hakkında malikler, kiracılar ve halk nezdinde olumsuz ve sektörün itibarını zedeleyen şirket ve kişilere uygulanması gerekli olan cezai yaptırımlardan yeterliliği olan asgari personel sayılarının belirlenmesine kadar pek çok konuya el atacağız. Ayrıca KVKK’dan evrak saklama yükümlülükleri ve ilgili kurulacak müdürlük ile takip edilebilen uygulamada son derece sorunlu olarak tutulan karar ve işletme defterlerine ilişkin olarak, ana gayrimenkule ait olan defter kayıtlarının her halükarda ve elektronik ortamda tutulmasının, muhasebesel kayıt ve yazılım sistemlerinin oluşturulmasına, seçilmiş yöneticilerin kurumlarca tespitini sağlayacak tapu idaresi işlemleri ile devlet kurumları ve noterliklerdeki ilişkilerini düzenleyecek olan “yöneticiler sicili” uygulamasından, kat malikleri ve yönetimlerin maliyetlerini yükselten tebligat masraflarının, profesyonel yönetim hizmetleri ile özellikle çalışanların sağlandığı şirket faturalarının üzerindeki %18 KDV yükünün düşürülmesine kadar kapsamlı çalışmalar yapacağız. Türkiye’nin tesis yönetimi sektörünün ilk ve tek federasyonu olarak yerli ve milli kalmaya devam edeceğiz.”

Yılsonunda konfederasyon geliyor

Dönem içinde TEYFED misyonu ve vizyonuna katkı yapacak, şeffaf, hesap verebilir yeni dernekleri de üye olarak alacaklarını belirten Yahya Sağır, kendisini bu göreve layık gören haziruna teşekkür etti ve 2021 yılı sonuna kadar kurulacak konfederasyonun da müjdesini verdi. Genel kurulda, yapılan tüzük tadilatı ile federasyonun genişleme süresinde ihtiyaç duyacağı “etik, ahlak kuralları”, “disiplin ve etik kurulu “ ve “çalışma grupları” dernek tüzüğüne eklendi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
24°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89