banner94

banner77

banner69

banner88

Taze Hava Akımına kapılın

Systemair HSK, iç ortam hava sağlığı konusunda birey ve kurumlarda bilinç artışı sağlamayı hedefleyen ‘Taze Hava Akımı’ isimli bir kampanya başlattı.

DİĞER 29.10.2020, 15:54 29.10.2020, 16:02
Taze Hava Akımına kapılın
banner66

Toplum sağlığı ve bireylerin konforu kapalı alanlardaki iç hava kalitesi ile doğrudan bağlantılı. Bugüne kadar yeterince önemsenmeyen iç ortam hava sağlığı, tüm dünyayı derinden etkileyen pandemiyle birlikte zamanının büyük kısmını kapalı alanlarda geçiren bireylerde büyük bir endişeye neden oldu. Ortamda havalandırma nasıl yapılmalı, hangi iklimlendirme sistemlerini tercih etmek gerekir, mekanları ısıtıp soğuturken aynı zamanda havalandırmayı sağlıklı bir şekilde sağlamak nasıl mümkün olabilir gibi pek çok soru uzunca bir süredir gündemdeki yerini koruyor.

Mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara taze hava sağlamak misyonuyla çalışan İklimlendirme sektörünün öncü markası Systemair HSK, “Taze Hava Akımına Kapılın” sloganıyla hayata geçirdiği kampanya kapsamında, kapalı alanlarda sağlıklı ve temiz havanın ancak doğru “havalandırma” ile sağlanabileceğine dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlatacak. Bu doğrultuda hastanelerden alışveriş merkezlerine, okullardan otellere, fabrikalardan ofislere kadar pek çok farklı alanda sektör profesyonellerine ulaşılarak toplum sağlığı için taze havanın önemi ve doğru havalandırma yöntemleri hakkında bilgi verilecek. Aynı zamanda vatandaşların evleri, ofisleri, çocuklarının okulları, gittikleri alışveriş merkezleri, oteller ve hastaneler gibi mekanlarda iç ortam hava sağlığını nasıl sorgulayabilecekleri konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

‘Taze Hava Akımına Kapılın’ sloganıyla hayata geçirilen bilinçlendirme kampanyası kapsamında; hastanelerden alışveriş merkezlerine, okullardan otellere, fabrikalardan ofislere kadar pek çok farklı alanda sektör profesyonellerine ulaşılarak toplum sağlığı için taze havanın önemi ve doğru havalandırma yöntemleri anlatılacak. Vatandaşlara ise evleri, ofisleri, çocuklarının okulları, gittikleri alışveriş merkezleri, oteller ve hastaneler gibi tüm bu mekanlardaki iç ortam hava sağlığını nasıl sorgulayabilecekleri konusunda bilgiler verilecek.

TAZE HAVA LÜKS DEĞİL

Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, “Ülkemizde iklimlendirme denildiği zaman ilk akla gelen ısıtma ve soğutma oluyor ve çok önemli bir unsur olan havalandırma genellikle göz ardı edilebiliyordu. Pandemi dönemiyle birlikte ise toplu alanlardaki havalandırma sistemleri ve iç hava sağlığının hiç olmadığı kadar konuşulduğuna şahit olduk. Tüm bu ihtiyaçlar ve aydınlatılmayı bekleyen konuları dikkate alarak “Taze Hava Akımı” ismini verdiğimiz kampanyamızı kurguladık. Kampanyamız kapsamında pek çok farklı alandan sektör temsilcilerinde ve kamuoyunda, iç ortamlarda taze ve temiz havanın önemiyle ilgili farkındalık sağlamayı hedefliyoruz. Düzenleyeceğimiz etkinlikler, seminerler, projeler gibi iletişim aktiviteleri ile taze havanın lüks değil, sağlıklı yaşam için bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerek kurumlar tarafından alınması gereken önlemleri ve tüketicilerin ortam havasıyla ilgili sorgulamaları gereken hususları anlatacağız.”

Zamanımızın yaklaşık yüzde 90’ını işyeri, fabrika, okul, konut, alışveriş merkezi gibi kapalı alanlarda geçirdiğimizi hatırlatan Ayça Eroğlu, bu nedenle iç mekânlara dış ortam hava kirliliğinden etkilenmemiş kaliteli taze hava sağlanmasının kritik önem taşıdığını vurguladı. İç mekânlarda doğru havalandırmanın sağlık, konfor, iş ve okul başarısı gibi pek çok açıdan önemine dikkat çeken çok sayıda akademik araştırma bulunduğunu belirten Eroğlu, “Kapalı alanlarda fiziksel ve zihinsel verimi artıracak, sağlık sorunlarına neden olmayan ve olası salgın hastalıkların yayılmasını yavaşlatacak koşullar sağlanabilmesi için iç ortamlara her zaman taze ve temiz hava sağlayan teknolojik iklimlendirme çözümlerinin kullanılması ve bu sistemlerin bakımlarının periyodik olarak yapılması çok önemli” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
25°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89