banner94

banner77

banner69

banner88

Örnek dönüşüm riskli alanda devam ediyor

Osmangazi Belediyesi’nin Türkiye’de yatay şehirleşme konusunda örnek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, riskli alanda devam eden 8. etabı ile tüm ilçeye yayılıyor. Rezerv alanda inşa edilen depreme dayanıklı 3 binden fazla konutta güvenli yaşam devam ederken, riskli alanda da yeni konutlar hızla yükseliyor.

DİĞER 24.11.2022, 11:19
Örnek dönüşüm riskli alanda devam ediyor
banner66

Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, her zaman depreme karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini ve depremin yıkıcı etkisini en aza indirmek için önlemler alınmasının önemini bir kez daha hatırlattı. Deprem kuşağında bulunan Bursa’da muhtemel bir depreme karşı yapılan hazırlıkların başında ise kentsel dönüşüm çalışmaları geliyor. Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan ve Bursa’nın merkezindeki Osmangazi’deki kentsel dönüşüm çalışmaları da önemini bir kez daha göstermiş oldu.

Deprem odaklı örnek proje; Soğanlı

Göreve geldikleri ilk günden itibaren modern ve planlı bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak ‘Daha modern ve güvenli bir Osmangazi’ için çıktığımız yolda önemli mesafeler kat ettik. Zemin artı 5 kat modeliyle Soğanlı’da başlattığımız kentsel dönüşüm projemiz, büyüyerek geniş bir bölgeye yayıldı. Örnek şehircilik projemizin 8. etabı şu anda riskli alanda devam ediyor. Belediye olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, özel sektörü de harekete geçirdi.” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, bugüne kadar tamamlanan 7 etabıyla Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüsüne son verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılaşmada örnek gösterdiği zemin artı 5 kat planının uygulandığı ilk proje olan Soğanlı’da modern konut ve ticari alanların yanı sıra Osmangazi Belediyesi’nin örnek şehircilik hamlesi farkını gösterdi. Altyapı çalışmaları ile birlikte geniş yollar ve kaldırımlar, pazar alanları, yeşil alan, park ve meydanlar, spor tesisleri, sosyal donatı ve ibadet alanları ile bölge tam anlamıyla modern şehirciliğin merkezi oldu.

12 bin kişilik güvenli şehir ortaya çıktı

Osmangazi Belediyesinin Soğanlı’da bugüne kadar verdiği 2 bin 434 adet konut ruhsatının yanı sıra, özel sektör tarafından bölgede yapılan 271 konut ile birlikte bölgede toplam 2 bin 705 adet daireye ruhsat verildi. Böylece, Osmangazi Belediyesi ve özel sektör tarafından Soğanlı’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamında, yaklaşık 12 bin kişilik yeni bir şehir ortaya çıkmış oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89