banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat mühendisleri afet bölgesinde hasar tespitine başladı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi üyelerinden oluşan gönüllü Hasar Tespit ekibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle Adıyaman’a ulaştı.

DİĞER 16.02.2023, 18:19
İnşaat mühendisleri afet bölgesinde hasar tespitine başladı
banner66

Yaşanan büyük deprem afetinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 10 ilde yürütülen bina hasar tespiti için TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri de görevlendirildi. İMO tarafından verilen Hasar Tespit Eğitimine katılan ve deprem bölgesine gitmek için gönüllü olan üyelerden oluşan ekipler kuruldu. İMO Bursa Şubesi üyesi 75 kişiden oluşan ekip Bakanlık tarafından Adıyaman’da görevlendirildi. Gönüllü olarak giden inşaat mühendisleri Bakanlık yetkilileri ile birlikte hasarlı yapılara girerek, tespitlerini gerçekleştirecekler.

İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar, gönüllü olarak bölgeye ulaşan üyelere teşekkür ederek, “Biz bu ülkenin teknik ve akademik kadroları olarak her zaman göreve hazırız. Ağır yaralar bırakan bu afetin ardından tek isteğimiz ve amacımız yenilerini yaşamamak. Yurttaşlarımızın güvenli yapılarda yaşamasını sağlamak. Ülke olarak bu aşamadan sonra deprem odaklı yaşamayı öğrenmek zorundayız. Dirençli yapılar ve dirençli kentler oluşturmalıyız” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89