banner94

banner77

banner69

banner88

EDİS ile depreme önlem almak mümkün

Yapay zeka tabanlı EDİS erken uyarı sistemi, olası depremleri yerinde tespit ederek, depremden etkilenebilecek bölgelere sarsıntılar ulaşmadan uyarı gönderiyor.

DİĞER 14.02.2024, 11:20
EDİS ile depreme önlem almak mümkün
banner66

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkı'nda Sentez Yer ve Yapı Mühendisliği firması tarafından geliştirilen EDİS Deprem Erken Uyarı Sistemi, Türkiye'nin deprem gerçeğine karşı devrim niteliğinde bir çözüm sunuyor. Yapay zeka tabanlı bu sistem, depremi yerinde tespit ederek depremden etkilenebilecek bölgelere, deprem sarsıntıları ulaşmadan bir uyarı gönderiyor. Entegre otonom bir sistem olan EDİS, depremin merkez üssüne bağlı olarak saniyeler hatta dakikalara varan sürelerde kullanıcılara uyarı göndererek can ve mal kayıplarını önlüyor. Şu anda Marmara Bölgesi’nde binlerce kişi ve kurum tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanan sistem çok kısa süre içinde cep telefonları üzerinden de vatandaşların bireysel kullanımına sunulacak.

Emergency Disaster Information System (EDIS) yüksek teknoloji ile depremi yerinde tespit eden, deprem öncesi bölgeye uyarı gönderen ve otonom tedbir alınmasını sağlayan entegre bir sistem. Sentez, Hubbox ve Hedef Kitle gibi alanında uzman firmaların bilgi birikimlerini ve tecrübelerini birleştirerek oluşturduğu EDIS, yapay zeka tabanlı eşsiz gelişmiş mimarisi sayesinde toplum bilincini arttırmak, insanların uğrayabileceği zararı en aza indirmek ve doğal afetlere karşı korunma önlemlerini almaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89