banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa’nın yeni çekim merkezi: Gümüştepe Mahallesi

Deprem afetinin yaraları sarılmaya devam ederken vatandaşların da konut tercihlerinde dönüşümler yaşanıyor. Vatandaşların ilgisi yüksek katlı konutlar yerine daha çok müstakil evlere ve villa tipi konutlara yoğunlaştı.

DİĞER 15.03.2023, 23:31 17.03.2023, 15:57
Bursa’nın yeni çekim merkezi: Gümüştepe Mahallesi
banner66

Şehrin merkezine yakınlığı ve doğayla iç içe olan Gümüştepe Mahallesi de depremden sonra Bursalılarca yoğun ilgi gören bölgeler arasında. Misi’ye yakınlığı ve temiz havasıyla Gümüştepe’yi Bölge Analiz sayfamızda inceledik.

Röportaj: Eşref Aydemir

İdris Havuz

Havuz İnşaat YK Başkanı

Gümüştepe Mahallesi’ne son 3 yıldan beri ilgi arttı. Şehre çok yakın ve doğayla iç içe bir konumda. Her yere çok yakın. Bu kadar ilginin göreceğini biz de beklemiyorduk. İmarın az olması araziyi daha fazla kapatıyor. 2-3 yıl içinde bu bölgenin yapılaşmasının tamamlanacağı inancındayım. Gümüştepe’nin geleceğini parlak görüyorum. Butik bir semt olacağını düşünüyorum. Depremden sonra talep arttı. Gümüştepe’de 13 bağımsız bölümden oluşan bir villa projemiz var. Bu projemize rağbet oldukça fazla. Bütçesi daha kısıtlı olan vatandaşların tercih ettiği daire tipi konutlar da yer yer inşa ediliyor. Ancak burada hem villa, hem de dairelerin olması estetik bakımından bakıldığında ters duruyor. Bir bölgede ne varsa onunla devam edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Acı bir afetler karşılaştık. Toplum olarak çabuk unutuyoruz. Unutmamamız gerekli bir yandan da. Yenilenerek yolumuza devam etmeliyiz. Yenilenirken tespiti doğru koymamız lazım. Doğru yolla geleceği inşa etmemiz gerekli. Bu duygu ve düşüncelerle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar dilerim.

Ersoy Horoz

Horoz İnşaat YK Başkanı

Bursa’nın yeni gözdesi Gümüştepe’nin kendini diğer bölgelerden ayıran en büyük özelliği şehre bu kadar yakın olup doğayla iç içe olması. Gümüştepe Mahallesi size lüksü, konforu ve doğal yaşamı birlikte sunuyor. Bunların yanında yatırımcısına maddi avantajlar da sunmakta. Bu bölgede aldığınız arsa ve konutlar gün geçtikçe değer kazanıyor. Bölgenin tam olarak yapılaşmamış olması yatırımcılar için büyük bir avantaj. Yaklaşık iki sene önce yatırımlarımızı buradaki arsalara yönelttik. Bu bölgede konut yapmamızın bir diğer nedeni de zemini kayalık olduğu için depreme daha dayanıklı olmasıdır. 1855 Bursa depreminde yıkım olmayan belirli bölgelerdendir. Ülkemizde yaşanan büyük felaketten sonra insanlar daha çok kırsal ve müstakil konutları tercih ediyor. Şu an hali hazırda bizim de ikiz villa projemiz bitmiş durumda. Talep hiç olmadığı kadar yoğun fakat inşa ettiğimiz ikiz villa projemizin karşısında bulunan arsada yeni başlayacağımız villa projesini olası bir yeni bir deprem yönetmeliği için durdurduk. Önceliğimiz deprem olmalı, canımız çok yandı.

Melih Güngör

Enfaş İnşaat YK Başkanı

Şehir karmaşasından uzak, doğa ve havasının temizliği ile öne çıkan Gümüştepe, manzarasının vermiş olduğu huzurla, diğer mahallelerden farkını gösteriyor. Yeni yerleşim bölgesi olması ve diğer mahallere nazaran daha lüks konutların yapılması fiyat artış oranında yatırımcıya daha büyük avantajlar sağlıyor. Binaların az katlı olması, deprem nedeniyle tercihlerde ön sıralarda yer alacaktır. Son zamanlarda imara açıldığı için yeni yerleşim düzeni ve yeni imar planlarına göre projelerin yapılması Gümüştepe’yi birçok bölgeden üstün kılıyor. Şu anda 3 bloktan oluşan EmirKent Gümüştepe Konakları adında bir villa projemiz mevcut burada. Projemiz butik bir proje olup yatırımcısına, müstakil bir havuz, müstakil bir bahçe, müstakil bir kapalı otopark imkanı sunuyor. Villalarımız 320m² net kullanım alanıyla beraber 5+2 gibi geniş bir oturum alanına sahip. Bursa’nın en nezih semtlerinden birinde yaptığımız projemizde ferah ve huzurun üst seviyede bulunduğu bir yaşam alanı inşa ediyoruz.

Seyfullah Karakaya

Karakaya Yapı İnşaat YK Başkanı

Biz de firma olarak Gümüştepe’yi tercih edenler arasındayız. Burada daha çok villa tipi konutlar inşa ediyoruz. Bunun yanında ticari yerler de yapıyoruz. Depremden sonra bu mahalleye olan ilgi arttı. Cazibe merkezi haline geldi. İnsanlar burada daha çok villa tipi konutları tercih ediyorlar. Nilüfer ilçesinde alternatif olma özelliğini taşıyan Gümüştepe, hem merkezi yerlere, hem de AVM’lere çok yakın. Bademli ve Özlüce’de de villa tipi yerler elbette var ama hem ulaşımı kolay, hem de şehir merkezine bu kadar yakın değiller. Bu da buranın cazibesini daha da arttırıyor. Bizimde bura da iki projemiz var ve devam ediyor.

Emrah Tırpancı

Seyatoğlu Gayrimenkul Danışmanlığı

Yaklaşık 5 yıl öncesine kadar Gümüştepe Mahallesi’nde bazı ruhsat sorunları vardı ama artık hepsini aştık. Gümüştepe Mahallesi’ni diğer bölgelerden ayıran en önemli özelliği konumu. Bugün Gümüştepe’nin en ücra köşesinden sosyalleşme alanlarına, AVM’lere ve diğer tüm noktalara çok kısa bir sürede ulaşmak mümkün. Bunun yanında çok güzel ve temiz havası var. Gümüştepe’de hem arsalara, hem de evlere rağbet çok. Her gün fiyatlar artıyor. Orta ve uzun vadede Gümüştepe, yatırımcısına çok kar sağlıyor. Depremden sonra bu mahalleye olan ilgi daha da artmaya başladı. Bölgenin bu taleplere cevap verebilmesi için yeni bölgelerin imara açılması ve yine az katlı yapılar ile villa tipi konutların inşa edilmesi lazım. Bu vesileyle ülkece canımızı yakan deprem afetinde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet dilerim.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89