banner94

banner77

banner69

banner88

Apex yüzünü yeniden dünyaya dönecek

Apex Asansör Genel Müdürü Ahmet Kaşlıoğlu, 2022’de döviz kurları nedeniyle yerel kalmanın mantıklı olmadığını belirterek, yüzleri yeniden yurt dışına çevirmek gerektiğini ifade etti.

DİĞER 25.12.2021, 14:31
Apex yüzünü yeniden dünyaya dönecek
banner66

Sektöründe tecrübeli bir marka olan Apex Asansör insan, yük, sedye ve araç asansörleri ile yürüyen merdiven ve yürüyen bant montajı da yapıyor.
Apex Asansör Genel Müdürü Ahmet Kaşlıoğlu, mühendislik tabanlı bir şirket olmalarından dolayı standart konut asansörlerinin yanı sıra yük asansörleri alanında da güçlü olduklarını söyleyerek, “Döviz kuru ihracatçının lehinde oldu. Bursa’da da bu anlamda ciddi bir potansiyel olduğu için 2020-2021 yılında mevcut yerlerin büyütülmesi ya da yeni yerlere taşınması nedeniyle yük asansörlerine talep arttı. Dolayısıyla tam kapasite çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaşlıoğlu, devletin asansörlerde son sistem emniyet tedbirlerinin alınması için yönetmelikte sürekli değişiklikler yaptığını anlatarak bu nedenle düzenli bakım hizmetlerine devam ettiklerini de dile getirdi.

İlişkilerimizi yeniden parlatmak istiyoruz

Yurt dışında en çok Özbekistan, Irak ve Sudan’da iş yaptıklarını kaydeden Kaşlıoğlu, şöyle devam etti:
“2020 yılında son olarak Irak’taydık. Yurda geldik ve pandemi nedeniyle kapılar kapandı. Oradaki pazarımızı maalesef kaybettik. Yine en son Ekvator’a asansörümüzü teslim ettik. Şu an yerel çalışıyoruz. Ancak döviz kurları nedeniyle 2022’de yerel kalmak çok mantıklı değil. Yeniden yüzümüzü yurt dışına çevirmeliyiz. Biz yeni pazarlar yerine mevcut pazarlarda pandemi nedeniyle tozlanmış olan ilişkilerimizi yeniden parlatmak istiyoruz. MENA ( Middle East/North Africa) bölgesinde uzun vadede inşaatlar devam edecek. Ülke olarak çok önemli bir konumdayız. İnsanlara yaptığımız işi iyi anlatıp, güven vermeliyiz. Çünkü bu alanda ciddi bir döviz gücü var.”

Uzak Doğu’da yaşanan konteyner krizinin de sektörlerine olumlu yansıdığını belirten Kaşlıoğlu, uluslararası asansör firmalarının genellikle Uzak Doğu menşeli malzeme kullandıklarını ve şu an nakliye konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Kaşlıoğlu, “Umarım sektörümüz bu durumu iyi değerlendirir ve marka projelerin tercihi oluruz. Ben, Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu üyesiyim. Hepimiz teknik yanımızı geliştirmenin yanı sıra sermaye ve mali yapımızı güçlendirip uluslararası firmaların girdiği yüksek çaplı ihalelere katılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89