banner94

banner77

banner69

banner88

Yalın, konforlu ve işlevsel bir mekân

İstanbul Kemerburgaz’da bulunan müstakil konutun yaşam alanını tasarlarken kullanıcısına uygun abartıdan uzak ama çarpıcı bir etki yakalamaya çalıştık. 128 metrekare olan yaşam alanında, mutfak ile bağlantılı bir yemek bölümü de bulunuyor.

DEKORASYON 14.07.2022, 10:27 17.08.2022, 10:17
Yalın, konforlu ve işlevsel bir mekân
banner66

Proje ve Tasarım: NOI-Nehir Ozbey Interiors

Proje adı: Kemerburgaz ev

Yazı: Nehir Özbey

Yaşam alanında kullanılan malzemelerin nötr renkleri ve doğal dokuları itibarıyla oldukça ferah bir hava yakaladık. Mekân bol ışık aldığı ve zemin kotunda olup yeşil alana açıldığı için rahatlatıcı olan etkisini doğal malzemelere ve oval formlara yer vererek vurguladık.

Zeminde dökme mozaik, mobilyalarda natural meşe kaplama ve yer yer hasır dokulara yer verildi. Oturma alanının cephesinde dış mekânı vurgulamak adına doğramalar çerçeveye alınarak sedir şeklinde bir oturma bölümü yerleştirildi. Böylece iç-dış mekân arasında bir geçiş sağlanmış oldu. Aynı zamanda birçok alanda ihtiyaç olduğundan gizli veya açık depolama alanlarına yer verildi. 3 geçişli bölümden oluşan yaşam alanının bir ucunda ise bir kütüphane konumlandırıldı. Kullanıcı istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak yalın, konforlu, işlevsel bir mekân yaratılmış oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89