banner94

banner77

banner69

banner88

Soyut fikirlerin vücut bulduğu seçkin tasarım

Yaptığımız ve parçası olduğumuz tüm projelerde yaklaşımımız, iletişimde olduğumuz kişilerin her anlamda ruhlarına dokunabilmek ve tasarımlarımızda onlardan bir iz yansıtabilmektir.

DEKORASYON 20.04.2023, 12:06
Soyut fikirlerin vücut bulduğu seçkin tasarım
banner66

Proje Adı: Allegory Design & Home

Proje Tasarım & Yazı: İrem İskender Çiftçi – Ahmet çiftçi

Allegory Design & Home’u tasarlarken öncelikli hedefimiz, alışılagelmiş tasarım ofislerinin yanı sıra, içeri girdiğinizde kendinizden bir parça bulabileceğiniz mağaza ve ofis kombinasyonu oluşturmaktı.

“Allegory” kelime anlamı ile soyut bir düşüncenin imge ve simgelerle zihinde canlandırılması anlamına gelmektedir. Kelime anlamından ilham alarak tasarlamaya başladığımız mağazamıza ilk girdiğinizde görebileceğiniz güzel bir karşılama masasının ardına, mağazanın merkezinde yer alan, gelen misafirlerimizi huzurlu bir ev ortamında hissettirebilecek bir oturma alanı konumlandırdık ve mağazanın geri kalanı bu oturma alanının etrafında şekillendirdik. Bunun amacı gelen müşterilerin kendilerini evleri gibi rahat bir ortamda hissederken, tüm ürünleri oturdukları yerden konsept olarak inceleyebilmelerini sağlamaktır. Mağazanın farklı noktalarına konumlandırdığımız dresuar, sehpa ve masa üzerlerinde projeye özel seçilen ürün kombinasyonlarını demo olarak sunarken, mağazanın geri kalan kısmında ise ürünlerin ön plana çıkmasını hedeflediğimiz için birbirine kontrast ama nötr renkleri tercih ettik, modern hatlarla bir tasarım oluşturduk, özel tasarım aydınlatma ürünleri ile tamamlayıcı bir dokunuş ekledik.

Girişte bizi karşılayan mağazanın ardından işin mutfağını oluşturan projelerimizin ortaya çıktığı ofis kısmı bulunmaktadır. Mağazanın aksine daha dingin parçalardan oluşan ofis kısmında, farklı doku ve malzeme numunelerine erişim sağlayabildiğimiz, müşteriyle her adımda birlikte ilerleyebileceğimiz bir ortam sağlayan büyük bir toplantı masası yer almaktadır. Bu noktaları göz önünde bulundurarak Allegory Design & Home’u tasarlamamız, projelerin tasarım sürecine başlamak da bizlere oldukça yaratıcı bir fikir ortamı sunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89