banner94

banner77

banner69

banner88

Samimi atmosferde yemek keyfi

Bursa Ataevler’de bulunan Közbahçe Restoran yarı açık ve kapalı alanlardan oluşan bir mekan olarak tasarlandı. Restoranın geneli masif, metal ve seramik malzemeler ile tasarlandı.

DEKORASYON 15.02.2022, 11:48
Samimi atmosferde yemek keyfi
banner66

Zeminde ahşap ve çini desenli seramik kullanılan mekan, tüm sıcaklığı ile misafirleri karşılamaktadır. Oturma alanını tanımlayan yüksek tavan, ahşap ve mesh tellere asılan bitki detaylarıyla göze çarpmaktadır. Mesh tellere asılan aydınlatmalar ile mekanda sıcak ve samimi bir atmosfer vurgulanmaktadır. Restoranın oturma bölümleri farklı yaş grubunun gereksinimlerine cevap verecek şekilde kişi ve büyük grupların bir arada oturup yemek yiyebilecekleri aynı zamanda birlikte samimi bir ortamda hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar olarak kimliklere ayrışmıştır. Seramik alnıyla dikkat çeken teşhir ve mutfak alanı müşterilerin pişirme sürecini izleyebilmesi ve hijyen konusunda kendilerini güvende hissetmeleri için yarı açık olarak tasarlandı.

Çocuk dostu restoranda, çocuklara uygun kapı tasarımı ile oyun alanında çocukların mekanı kolayca benimsemeleri ve mekanda kendilerini özel hissetmeleri amaçlandı.

Feminen izler taşıyan kadınlar tuvaletinde oval kesimleriyle dikkat çeken şık bir ayna ve yapay bitkiler ile hareketli, canlı ve estetik bir iç mekan yaratıldı. Maskülen izler taşıyan erkekler tuvaletinde ise siyah ve beyaz seramikler ile zıt renkli, keskin bir mekan tasarlandı.

Tasarım ve Uygulama: Mahir Bayram İçmimarlık ve Tasarım Ofisi

Proje Adı: Közbahçe

Yazı: İç Mimar Merve Eren, İç Mimar Emre Tunar

Fotoğraflar: Gökhan Tuğrul

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89