banner94

banner77

banner69

banner88

Mimaride tercihler değişecek

Bursa’nın ünlü mimarlarından Sinem Erenus Muhtar, hem koronavirüsün mimarlığa olan etkilerini hem de sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi.

DEKORASYON 28.04.2020, 14:58 01.05.2020, 14:34
Mimaride tercihler değişecek
banner66

Koronavirüs nedeniyle birçok sektörde, iş yapma şekilleri değişti. Uzaktan çalışma veya esnek çalışma modelleri önemli bir yer tutmaya başladı. Mimarlık sektörü de salgına bağlı olarak çalışma şeklini değiştiren sektörlerden biri oldu.

Bursa’nın ünlü mimarlarından Sinem Erenus Muhtar, hem koronavirüsün mimarlığa olan etkilerini hem de sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Önceliklerin değiştiği, farklı bir dönemden geçtiğimizi vurgulayan Sinem Erenus Muhtar, “Covid – 19 salgını, kendi iç dünyamıza dönmemize ve dış etkenlerden sıyrılmamıza sebebiyet verdi. Ancak hepimizin iş hayatı da farklı bir dinamiğe girdi. Tasarım odaklı ofisimiz, şu anda çalışmalarına evden devam ediyor. Fakat şantiyelerimizin kontrolleri ve organizasyonları kesintisiz devam etmekte” dedi.

Konut üretiminin hızlı olduğu günümüzde, doğal malzemelerin kullanım alanının giderek azaldığına dikkat çeken Muhtar, “Hızlı tüketim, gelişen teknolojiler ve ekonomik beklentiler ahşap gibi doğal ürünlerin kullanım alanlarını azaltıyor. Ahşabın kullanma şeklini, üretimini azaltarak, her geçen gün ahşabı doğru kullanabilen ustaların sayısını da azaltıyoruz. Bu sebeple elimizdeki değerleri iyi bilip, bunları doğru projelerde kullanmalıyız” diye konuştu.

"HAYAT ELBETTE EVE SIĞAR"

Yeni yaşam alanları oluşturulurken, ihtiyaçların doğru bir şekilde belirlenip, buna göre yaşayan şehirler yaratılması gerektiğini kaydeden ünlü Mimar Sinem Erenus Muhtar, “25 – 30 bin nüfuslu şehirleri oluşturmak için altyapı, organizasyon ve ekonomik güç gerekir. Bu tarz şehirleşmenin en güzel örneklerini Almanya’da görebilirsiniz. Ancak kendi dinamiklerimizi düşündüğümüzde; şehir merkezi yapısını dağıtarak yaşatmalı, yaşam alanlarının bir yönde büyümesindense, şehirlerin yayılımını homojen bir yapıyla oluşturmalıyız” dedi.

Sinem Erenus Muhtar, koronavirüs salgını hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, “Hayat tabi ki eve sığar. Hepimiz öyle hızlı yaşar olduk ki, evimize, çocuklarımıza, ailemize kısıtlı zamanlar ayırıp, işimizi zaman zaman bu değerlerin önünde tuttuk. Bu süreç bize yavaşlamayı, anı yaşamayı öğretti. Bunlar güzel şeyler olsa da ekonomik dengeleri de korumak gerekiyor. Bu dönemin güzel öğretileri ile beraber kimsenin düzeni bozulmadan, sağlıkla atlatmayı temenni ediyorum. Ürettiğimiz, çalıştığımız, ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte sağlıkla beraber olacağımız günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89