banner94

banner77

banner69

banner88

Grand Millennial tarzındaki Birmingham Evi

Birmingham, Alabama’ da bulunan tasarımcı Caroline Gidiere' nin evi, klasik mimari ve canlı desenleri sanatsal bir şekilde harmanlayarak Grand Millennial tarzına iyi bir örnek oluşturuyor.

DEKORASYON 15.03.2022, 01:07
Grand Millennial tarzındaki Birmingham Evi
banner66

Yazı: Mimar Hatice Rumeysa Erdoğan / ROS architects

 Alabama, Birmingham'da Mountain Brook'un yerleşim bölgesi, çoğu 1920'lerden ve 30'lardan kalan İngiliz tarzı anıtsal evlerden oluşuyor. Coşkulu desen ve renklerin zamansız Gürcü mimarisiyle birleştiği, tasarımcı Caroline Gidiere'ın Mountain Brook' taki evinin içinde gezintiye çıkıyoruz. Mermer zeminli konut girişi, İngiliz esintileri taşıyan döşemeler, mavi-beyaz Çin vazoları ve klasik tarzdaki pervazlar üzerinde düşünmeye değer tasarım detayları içeriyor.

 Zevkleri Daniel Romualdez, Frances Elkins ve Renzo Mongiardino'dan Miles Redd ve David Netto'ya uzanan dekorasyon tutkunu olan Gidiere, “Simetrisi ve dengesi beynimin derinliklerindeki bir şeye masaj yapıyor” diyor. Gidiere esinlendiği tasarımcıların etkisiyle mimar arkadaşı James F. Carter ile geç Georgian/Regency akımına ve Grand Millennial tarzına aşırıya kaçmadan selam veriyor.

Renk paleti çok cesaretli görünse de duracağı noktayı çok iyi seçiyor ve her zaman neşeli bir etki yaratıyor. Oturma odasında bulunan parlak turuncu koltuğun yanında uçuk pembe ve su yeşili yastıkları olan lavanta kanepesi garip gelse de ortamdaki renkleri birbirine bağlayarak evi daha dikkat çekici ve farklı kılıyor. Koyu renklerdeki bar dolapları turuncu kapı kasası ve kartonpiyerlerle zıtlık oluşturuyor. Bu kadar cesur rengin bir arada kullanılmasıyla her bir alan diğerine kolayca akıyor ve hem eğlenceli hem de aile hayatı için uygun bir ortam hazırlıyor. Bitkileri seçmek için peyzaj mimarı Randy McDaniel ile yakın bir şekilde çalışıldı. Her peyzaj detayı için özenle çalışan McDaniel için “Orası onun oyun alanı ve stres attığı yer” diyor.

Proje adı: Caroline Gidiere’ nin Evi

Mimari tasarım: James F. Carter

İç mekan tasarım: Caroline Gidiere

Peyzaj mimarı: Randy McDaniel

Fotograf: Brian Woodcock

Yer: Birmingham, Alabama, ABD

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89