banner94

banner77

banner69

banner88

Çocuklar için eğlenceli ve eğitici aktivite merkezi : Biskuids

Bursa Balat’da hem eğlenceli hem de eğitici aktivitelere odaklanan oyun atölyesi Biskuids, çocuklar ve ebeveynleri için tasarlandı. 220m² kapalı alan üzerine, çocuklar için incelikle düşünülerek kurgulanan mekânda; geniş oyun alanları, ebevenyler için kafe, çocuk ürünlerinin satışı yapılan standlar ve oyun istasyonları bulunmakta.

DEKORASYON 13.06.2023, 12:55
Çocuklar için eğlenceli ve eğitici aktivite merkezi : Biskuids
banner66

Çocuklar için alışılagelmiş parlak renklerle, çizgi film karakterleriyle, hazır üretilmiş oyun ekipmanlarıyla dolu bir mekân yerine; pastel tonlarda, doğal meşe tonları tercih edilerek ve her biri özel olarak düşünülerek oyun alanları, kaydıraklar, oyun evleri tasarlandı. Doğal ahşap tonlarıyla malzemede minimal bir duruş sergilenerek mobilyaları vurgulamak yerine, çocukların yaratıcılığına engel olmayacak şekilde; odağın çocukların ve aktivitelerin renklerine bırakıldığı serbest bir alan düşlenerek tasarım süreci tamamlandı.

Oyun alanı içerisinde adeta günlük yaşam alanı çocuk gözünden yeniden kurgulandı. Marketi, evi, tamirhanesi olan oyun alanında çocuk ölçeğinde bir yaşam simülasyonu kuruldu. Motor becerilerini geliştirecek etkinlikler için, birbirinden farklı öğrenme teknikleri de göz önüne alınarak toplu masa düzeni düşünüldü. Aynı zamanda çocukların bir merkez etrafında toplanıp öğreticileriyle dinleme, drama, okuma gibi etkinlikler yapabileceği bir toplu alan, mini bir amfitiyatro tasarlandı.

Ebeveynlerin çocukları aktivitelerle eğlenirken vakit geçirip sosyalleşebileceği yeme içme alanları da mevcut mekânda. Çoğunlukla neşeli ve pozitif hisler uyandıran bir mekân olması üzerinde durulan Biskuids’de terazzo, meşe ahşap ve pastel renklerin etkisinde bir proje yürütüldü. Konu çocuklar olunca onların boyutlarını dikkate alarak, çocuk ölçeğinde tasarım yapıldı. Sivri köşeler, kübik formlar yerine organik formlar ve yumuşatılmış köşeler tercih edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89