banner94

banner77

banner69

banner88

Okul-sanayi işbirliği

Zenon Panel'den öğrencilere montaj ve demontaj uygulama imkanı sağladı.

GÜNDEM 25.07.2016, 13:26 10.08.2016, 16:34
Okul-sanayi işbirliği
banner66
Geleceğin ustaları önce teorik, ardından uygulamalı eğitimle yeni nesil  duvar ve çatı kaplama teknolojileriyle tanıştırıldı.



Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, inşaat sektöründe geleceğin alternatif malzemesi olarak gösterilen zenon panel tanıtıldı. Zenon panel Bursa Bölge Bayii AFRA Yapı firması işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmada ürün hakkında bilgilendirilen öğrenciler, atölye çalışmasında montaj ve demontaj uygulaması yaptılar.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de otomotivden beyaz eşyaya, kalıp sanayiinden  kimya sanayine kadar bir çok alanda kendini iyice hissettiren kalifiye eleman gereksiniminin karşılanması için, okul-sanayi işbirliğine yönelik girişimler hızlanıyor.  Her yıl mezun ettiği binlerce öğrencisini sanayi sektörünün çeşitli dallarına yönlendiren Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, okul sanayi işbirliği çerçevesinde zenon panel Bursa Bölge Bayi AFRA Yapı organizasyonuyla seminer gerçekleştirildi.  Seminerde İnşaat Teknolojisi Alan'ında okulan öğrencilere yeni nesil duvar ve çatı kaplama ürünü zenon panelin tanıtımı yapılırken, atölye çalışmasında ürünün montaj ve demontajı uygulamalı olarak gösterildi.





ALDIĞINIZ EĞİTİMİN KIYMETİNİ BİLİN





Okul-sanayi işbirliği organizasyonun ilk bölümünde, okulun konferans salonunda ürün tanıtım semineri  gerçekleştirildi. Seminerin açılışında konuşan Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Sezer,  inşaatın eşdeğeri bulunmayan çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, öğrencilerden yakaladıkları bu şansı iyi değerlendirmelerini istedi. Öğrencilere, 'Okuduğunuz bölümün kıymetini bilin' diye seslenen Müdür Sezer,  inşaat sektörünün nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Piyasada inşaat bölümünden mezun  kalifiye eleman olmadığını savunan Sezer, ' İnşaat sektörünün nitelikli eleman talebi karşılanamıyor. Sizler altın dolu bir cevherin içindesiniz. Bunun farkında olun. Devletin sektörle ilgili yatırımları genişliyor, denetimler artıyor. Bursa'da  bu dalda eğitim veren tek okuluz. Bunun önemini kavrayın. Burada öğrendiklerinizi iyi uygulayın. Hem okulumuz, hem Bursamız, hem ülkemiz kazansın' dedi. Sezer, öğrencilerin mesleki eğitimine sağladıkları katkı nedeniyle  AFRA Yapı firması yetkililerine teşekkür etti.

ZENON PANEL NEDİR

Merkezi İstanbul'da bulunan zenon panel üretici firma temsilcisi Bilgisayar Mühendisi Selçuk Büyüktortop da öğrencilere zenon panelin üretim elemanlarını,  uygulandığı alanları, inşaat sektörüne getirdiği yenilikleri ve başta maliyet olmak üzere sağladığı avantajları anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Büyüktortop, slayt ve video gösterisi eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, yeni nesil ürün olarak adlandırdığı zenon panelin, getirdiği bir çok yenilikle inşaat sektöründeki klasik uygulamaları bir kenara attığını ve her geçen gün daha tercih edilen bir malzeme haline geldiğini öne sürdü.

Selçuk Büyüktortop, çatı ve duvar uygulamalarında geleceğin alternatif yapı malzemesi olarak şimdinen yerini almaya başlayan zenon panelin çelik kafes donatısı, çelik tel ve ısı yalıtım malzemesinden(EPS) oluştuğunu söyledi. Büyüktortop , zenon panelin, klasik inşaat uygulamalarına göre çok sayıda avantajı taşıdığını belirterek, ısı yalıtım özelliği, yangına, depreme, rüzgara karşı dayanıklılığı gibi bir çok yönüyle klasik yapı elemanlarına göre çok ekonomik olduğunu vurguladı.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
kapalı
banner61
banner62
banner89