banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat ustalarına kurs

İMO Bursa'nın geliştirme ve uyum kursu ilk mezunlarını verdi.

GÜNDEM 08.01.2012, 15:04 08.01.2012, 15:04
İnşaat ustalarına kurs
banner66
Adal Çevre Danışmanlık firması jeoloji mühendisi Ferit Koç, solunum ya da ağız yoluyla vücuda girdiğinde başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açan asbeste karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.
canlı bahis siteleri font-weight: normal; ">Koç, “Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda olan asbest son derece kanserojen bir maddedir. Eski yıllarda su borusu olarak kullanılan beton boruların yıpranması sonucu içme sularına karışan asbest bu şekilde ağız yoluyla ve izolasyon malzemesi olarak kullanılan asbest zamanla havaya karışarak akciğerlerle vücuda alınmaktadır. Solunum yoluyla vücuda alınan asbest maddesinin bir kanserojen olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır” dedi.
Çerez Politikası normal; ">Üç binden fazla kullanım alanı olan asbestin, özellikle gemi, uçak, otomobil sanayiinde, makine konstrüksiyonlarında yağlayıcı madde ve sızdırmazlık elemanı olarak, inşaat sektöründe ise ısı ve ses izolasyonunda yaygın olarak yararlanıldığını belirten Koç, ülkemizde asbest kullanımının da yasal mevzuat ile düzenlendiğini söyledi.
Çeşitli kaynaklar sebebiyle kişilerin asbestin zararlı etkisine maruz kaldıklarını belirten Adal Çevre Danışmanlık firması jeoloji mühendisi Ferit Koç, asbestin etkisinden korunmak için, asbest yerine yapay liflerin kullanılması, asbest tozu oluşturan işlemin kapalı sistemde gerçekleştirilmesi, özellikle inşaat yıkım işlerinde profesyonel kişilerin gerekli önlemleri alarak işlem yapması gerektiğini belirtti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89