banner94

banner77

banner69

banner88

Burat, insan kaynaklarının önemine vurgu yaptı

Burat: İnsan kaynaklarının önemi bence her şeyin önünde geliyor.

GÜNDEM 07.11.2019, 16:27 19.02.2020, 14:10
Burat, insan kaynaklarının önemine vurgu yaptı
banner66

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu tarafından düzenlenen toplantıya, BOCCHİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şadi Burat konuşmacı olarak katıldı.

MÜSİAD Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu tarafından düzenlenen ve BOCCHİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sadi Burat’ın konuk konuşmacı olduğu toplantıya; MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, MÜSİAD Kütahya Şubesi Başkanı İsmail Tosun, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, BURTİMDER Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt’un yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluların temsilcileri ile sektör paydaşları katıldı.

Programın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, MÜSİAD Bursa Şubesi Sektör Kurulları’nın, iş dünyası temsilcilerini bilgilendirmeyi sürdürdüğünü hatırlattı.

 Alpay, “Kurullarımız, düzenlediği toplantılarla sektör paydaşları başta olmak üzere iş dünyası temsilcilerini pek çok konuda bilgilendiriyor. Bugün konumuz yapı malzemeleri konusunda dünya çapında bir marka olan BOCCHİ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Şadi Burat’ın başarı hikayesini dinleyeceğiz” dedi.

Alpay’ın yaptığı açış konuşmasının ardından programın konuğu olan BOCCHİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şadi Burat, “Uluslararası Standartlara Göre Başarılı Şirket Olma Kriterleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

“Patronluk kolay öğrenilen bir şey değil”

33 yıl süreyle Eczacıbaşı’nda çalışıp, emekli olduktan sonra kendi şirketini kurduğunu belirten Ahmet Şadi Burat, iş hayatındaki tecrübeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 “İnsan kaynakları her şeyden önce geliyor”

Çalışanların seçiminin, çalışanların mutluluğunun, eğitiminin önemli olduğuna işaret eden Ahmet Şadi Burat, şöyle devam etti:

“Çoğumuzun teşkilatında mali işler bölümü her zaman insan kaynakları veya personel bölümünün önünde gelir. Mali işler daha önemlidir gibi gelir. Hâlbuki bir kuruluşta en önemli birimlerden biri insan kaynaklarıdır. Daha önemlisi yok. Bir futbol takımını düşünün. Bir takımda menajer mi önemli, mali işler müdürü mü önemli? Menajer iyi futbolcuları buluyor, satın alınmasını sağlıyor, görüşmeler yapıyor, onların rahat etmesi için her şeyi yapıyor, iyi futbolcuların o takımda iyi çalışmalarını performans göstermelerini sağlıyor. Mali işler mi önemli menajer mi insan kaynakları mı önemli? İnsan kaynakları bir numaralı öncelikte olması gereken bir konu olsa da, hep ihmal edilmiştir. İyi insanları firmamıza katmamız, çalıştığımız yerlerdeki iyi insanların varlığı teşkilatımızı ileriye götürür. Onun için insan kaynaklarının önemi bence her şeyin önünde. Bu için çalışanların önemini fevkalade önemsiyorum. Kuruluşun da insan kaynakları politikasını oluşturmak mecburiyeti var. İyi şirket oluşumunda insan kaynakları bölümünün katkısı var.”

Başarılı şirket olmanın 9 kriteri

Dünya genelinde üne sahip iktisatçılar ile CEO’ların bir araya geldiğini ve bir başarılı şirketin nasıl olacağına dair çalıştığını, bu çalışmanın ardından 9 kriterin belirlendiğini, belirlenen bu kriterin halen geçerliliğini koruduğunu belirten BOCCHİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şadi Burat, “Şirketin başarılı olması için 9 kriter var, bu hala dünya için geçerli bir şey. Bunların yönetimi düzgün olduğu takdirde şirket başarılı oluyor. Bunların en önemlilerinden biri liderlik. İkincisi politika ve strateji. Üçüncü önemli kriter çalışanların yönetimi. Bizim her gün yaşadığımız problem iyi insanlarla çalışmak arzu ediyoruz. bunun dışında işbirlikleri ve kaynakların yönetimi. İşbirliği derken tedarikçilerinizin, beraber iş yaptığınız müşterilerinizin, bunların yönetimi ve kaynaklarınızın yönetimi. Bunlar maddi veya gayrimaddi kaynakların yönetimi çok önemli. Bunun yanında süreçler var 5 numarada. Süreçler, yaptığınız bütün işleri belirlenmesidir; kimin, neyi ve nasıl yapacağını bilmesi, bir proses haline getirilmesi. Müşterilerle olan ilişkiler önemli. Çalışanlarla ilgili sonuçlar önemli. Toplumla ilgili sonuçlar 8. kriter. Tüm bunların sonunda bu kadar işi doğru yaptınız performansınız ne? Bu önemli bir boyut. Liderlik çok önemli bir kriter” şeklinde konuştu.

Ahmet Şadi Burat, yaptığı sunum ve açıklamaların ardından programa katılanların sorularını yanıtladı. Program, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ile Bursa Şubesi Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Hüseyin Kul’un Ahmet Şadi Burat’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89