banner94

banner77

banner69

banner88

“Bars’la dünyanın her yerinde Türk markası satacak”

Kulcan Grup çatısı altında Decostar markası ile 12 yıldır ısı yalıtımı malzemeleri, yapı kimyasalları, boya ve dekor ürünlerinde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Hüseyin Kul, yeni markaları Bars ile global yapı kimyasalları sektöründe boy gösterecek.

DEKORASYON 22.01.2021, 11:30 17.08.2022, 09:26
“Bars’la dünyanın her yerinde Türk markası satacak”
banner66

1985 yılından bu yana Bursa’da inşaat ve tekstil alanında çok sayıda projeye imza atan ve son 12 yıldır ısı yalıtımı malzemeleri, yapı kimyasalları, boya ve dekor ürünleri üreten Kulcan Grup Yöneticisi Hüseyin Kul, çok çalışarak, Ar-Ge ve inovasyon yaparak 12 yılda 30 yıllık iş yaptıklarını ifade etti.

Kulcan Grup bünyesinde yer alan Decostar markasını 2008 yılında Bursa’da aile şirketi olarak kurduklarını ifade eden Kul, “Özellikle o dönemde inşaatın hızlanmasıyla birlikte yapı kimyasalların farklı şehirlerden geldiğini gördük. Bursa’da biz bu işi yapabilir miyiz diye değerlendirdik, araştırmalarımızı yaptık ve ısı yalıtımı olarak işe başladık. Biz başladıktan sonra 2011 yılında ısı yalıtımı zorunlu hale geldi. Daha sonra ürün portföyümüze sürekli yenilerini ekledik ve teknik kimyasallar, boya, dekorasyon alanında da üretimlerimizi artırdık. 12 yılda 30 yıllık iş yaptık. Bizden çok daha önce kurulmuş firmaların ürün gamlarına, ürün kalitelerine bakıyoruz, laboratuvarımızda yerli ve yabancı firmaların ürünlerini analiz ediyoruz. Buradan hareketle 12 yılda çok büyük yol kat ettiğimizi gözlemledik” diye konuştu.

Şehrimizde üretilmeyen ürünleri üretme düşüncesiyle hareket ettiklerini söyleyen Kul, 2020 yılını ve 2021 hedeflerini değerlendirdi. 2020 yılında hiç öngörülemeyen bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Kul, “İnşaat sektörü 2018 yılında bir durağanlaşma dönemine girmişti zaten. Biz 2018 ve 2019’u bu şekilde geçirdik. 2020’ye de de işler düzelir, yeni projelere yelken açılır umuduyla başlamıştık ki 2020’nin ilk 2 ayında işler gayet iyiydi. Bütün dünyayla birlikte bizde de başlayan pandemi işleri sekteye uğratmaya başladı. Bununla birlikte beklenmeyen olayların da gelişmesiyle tedarik zinciri de bozuldu. İç piyasaya üretim yapan firmalar bir anda kurların artmasıyla da dış piyasalarda rekabetçi konumuna geldi. İç piyasada daralan üretim hacimlerinin bir kısmını dış piyasalara satmaya, ihracat yapmaya başladı. Biz de bunlardan biriyiz. Biz zaten özellikle 2018 yılı ile birlikte iç piyasalarda daralma olacağını öngörerek ihracata odaklanmaya başlamıştık” dedi.

2021’de ihracata odaklandık

2021’de tamamen ihracata odaklanacaklarını ifade eden Kul şöyle devam etti, “2021 yılında birinci önceliğimiz ihracat olacak. Özellikle aşının uygulanmaya başlamasıyla ve kapalı olan ülkelerin açılmasıyla 2021’in ikinci çeyreğinden sonra işlerin toparlanacağını düşünüyoruz. 2021 içinde ihracat için oluşturduğumuz Bars markamızın fabrika inşaatını tamamlamayı düşünüyoruz. Bu fabrika daha önce Bursa’da hiç üretilmemiş, onlarca çeşit yeni üst düzey yapı kimyasalları üreteceğimiz bir tesis olacak. Katma değeri yüksek ürünleri Bars ile üreteceğiz, kilogram başına 10 dolara kadar olan ürünleri üretmeyi planlıyoruz. Barajlarda, hava alanlarında, hidro elektrik santrallerinde rüzgâr güllerinde kullanılan kimyasallardan bahsediyorum. Bars markasıyla dünyanın her yerinde Türk malını satmayı hedefliyoruz.”

Bursa’da yapı kimyasalları üreten firmaların, bilinen markaların çoğuyla kalite anlamında rekabet edebilir olduğunu belirten Kul, “Tanıtım ve reklam faaliyetleriyle bazı markalar daha çok tercih ediliyor ama biz yerli ve yerel markalarımızın da tercih edilmesini öneriyoruz. Çünkü gerçekten aşağı kalır hiçbir yanımız yok. Avrupa ülkelerine sattığımız ürünlerde bunu görüyoruz. Türk yapı malzemelerinin kalitesini birçok ülkede gösteriyoruz. Müşterilerimiz geri dönüşlerde ürünlerimizin kalitesinden bahsediyor. Ben herkesin yerli hatta yerlinin yerlisi olarak tanımladığımız Bursalı firmaları tercih etmesini bekliyorum. Tabi firma tercih ederken, merdiven altı firmaları değil de TSE Belgeli, işletmesinde İSO sertifikası olan ve profesyonel firmaları tercih etmelerinin de altını çizmek isterim” ifadelerini kullandı.

E-ticarete yatırım yapıyoruz

Her sektörde kendini gösteren nitelikli eleman sorununun kendilerinde de had safhada olduğunu söyleyen Kul, “Genç arkadaşlarımızın birçoğu iş bulamıyor, birçok işveren de işçi bulamıyor. Sadece nitelikli değil niteliksiz personel ararken bile bulmakta zorlanıyoruz. Bu teknik işlerde daha da zor. Biz genelde sıfırdan alıp eğitme yöntemini tercih ediyoruz” dedi.

Özellikle pandemiyle daha da öne çıkan e ticaret ile ilgili de yatırım yapmaya başladıklarını söyleyen Kul, sözlerini şöyle tamamladı, “Hep ötelediğimiz bir alan olan e ticarete biz de pandemide, 2020 yılının ikinci yarısında başladık. Bizim tarzda ürünlerin internetten satılması başta yadırgandı ama daha sonra herkes alıştı ve şu an gayet de iyi gidiyoruz. Pandemiyle birlikte daha da hızlanan bu sektöre ayak uydurmaya çalışıyoruz, henüz yolun başındayız ama yatırımlarımızı artırıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
25°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89