banner94

banner77

banner69

banner88

Gayrimenkulde dijital dönem

Her krizin beraberinde pek çok değişimi doğurduğunu belirten Realty World Elfi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, “Daha önceden birçok emlak ofisi aslında bu süreçlere hazırdı ama pandemi ile birlikte emlak sektöründe teknolojik alt yapı ve dijital değişimin önü açılmış oldu” dedi.

GÜNDEM 27.06.2020, 23:39 27.06.2020, 23:42
Gayrimenkulde dijital dönem
banner66

Realty World Elfi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, tüm dünyada halen etkisini sürdüren Koronavirüs salgınının inşaat ve gayrimenkul sektörüne etkisi üzerine açıklamalarda bulundu.

DANIŞMANLAR PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENDİ

Bu iki sektörün de salgından etkilendiğine dikkat çeken Aydemir, “Gayrimenkul danışmanları salgın döneminde kendi sağlığının yanı sıra, alıcı ve satıcıların sağlık sorunları ile karşılaşmamak için konut ve ticari taşınmaz mülkleri yerinde incelemek ve portföylerini göstermesinin pek mümkün olamadı. İçerisinde oturan birçok gayrimenkul sahibi satıştan çekmek veya belli bir süre evlerine herhangi bir alıcıyı kabul etmemeye başladı. Alınan kaporaların iptalleri, gayrimenkullerin satışlarının çekilmesi, içerisinde de oturanların müşteri kabul etmemesi psikolojik olarak gayrimenkul danışmanlarını etkiledi” diye konuştu.

KRİZLE BERABER FIRSATLAR DA VAR

“Her kriz aynı zamanda, kendi içinde pek çok değişimi doğuruyor” diyen Özkan Aydemir, şöyle devam etti:

“Daha önceden birçok emlak ofisi aslında bu süreçlere hazırdı ama pandemi ile birlikte emlak sektöründe teknolojik alt yapı ve dijital değişimin önü açılmış oldu. Şirket toplantılarının video konferans ile yapılması, müşterilerin evlerindeyken danışmanların mülk için online sunumların gerçekleştirmesi, tapu dairelerine gidilmeden, web tapu uygulamasından tapu işlemlerinin yapılabilmesi, elektronik imza ile yetki alma ve sözleşme imzalama gibi dijitalin hayatımıza girmesi bizlerin de bakış açısını değiştirdi. Bu süreçte artık ,mülklerin videoları, drone ve 360 sanal turlar ile gayrimenkullerin çekimlerini gerçekleştirmektedir. Gayrimenkul yatırımcısı için mülkleri tek tek gezmesindense 360 sanal turlarla evleri gezip detaylı bilgilerini aldıktan sonra ihtiyaçlarına en uygun daireye daha kısa sürede karar vermesini sağladı. Bu sayede alıcı satıcı ve gayrimenkul danışmanı arasında sıfır teması sağlamış olmaktayız.”

TERCİHLER DEĞİŞİYOR

Pandemi sonrasında konut tercihlerinde değişimler olmaya başladığına vurgu yapan Realty World Elfi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, “Butik siteler, kalabalık olmayan, bahçe katı daireler, müstakil veya site içerisinde villalar, hobi bahçeleri, çiftlikler, balkonların daha geniş, her dairenin kiler odası, süreç uzadıkça ve sonrasında home ofis çalışmaların artacağı için çalışma odasının olması talepler de değişecektir. Şehir merkezilerinden daha çok doğaya, yakın köylere ve müstakil bahçeli evlere kaçışlar olabilir. Otel tatillerinden geri durup deniz kenarlarında yazlık ev, villa sezonluk kiralık ve satın almalar tercih edilecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
açık
banner61
banner62
banner89