2024-04-16 14:26:01

Dağ gibi babam

Meral Türkeş

meralturkes@gmail.com 16 Nisan 2024, 14:26

Çocukluğumdan bu yana pek çok hükümet gördüm. Çok çeşitli senaryolu darbeler, ekonomik krizler, yıkılan ülkeler, kurulan yeni devletler, ölen kraliçeler, tahta çıkan krallar gibi. Şimdiye kadar yaşadığım hiçbir kriz, darbe beni çok fazla etkilemedi. Çünkü her zaman arkamda dağ gibi bir babam vardı. Ona her zaman soracak bir sorum vardır. O her zaman benim idolümdür.

O benim için Ayhan Işık, Kadir İnanır, He-man ya da Tarık Akan’dı. Her zaman idolüm, her zaman örnek aldığım insandı. Henüz on yaşında bir çocukken, 12 Eylül darbesinin sabahında babam traş oluyordu i. Yanına gidip, : Baba darbe kötü bir şey mi diye sormuştum. Askeriye mecbur kalmıştı, çünkü kardeş kardeşi öldürüyordu demişti. O zamanlar babam, yıllarca işlerinde koşturup dururken aynı zamanda üç evladını da üniversitede okutuyordu. Hatta benim hobilerime bile saygı gösteriyor, resim ve boya kurslarıma gitmem için destek oluyordu. Berlin duvarı yıkılsa, Rusya parçalansa da, biz her hafta pazar günleri pikniğe giderdik. Yaz aylarında Kurşunlu’da yazlığımızın balkonunda alırdık soluğu. Tüm aile omzuna kazağını atar, kendi arkadaşlarıyla yürüyüşe çıkardı. Mahallemizde ve sülalemizde üniversiteye giden ilk genç kız bendim.

Akrabalarımızın kızları 18 yaşından sonra evlendirilirken, ben kariyerimi oluşturmak için çalışmaya teşvik edilmiştim. Bizlere mükemmel hayat sunan canım babam şimdi de ikinci kitabını çıkarttı. Babam Hasan Erdinç bu kitabında, yaşadığı yılları ve gözlemlerini aktarmaya çalışıyor. Yaklaşık 50 sene çalışma hayatının içinde olan babam, dünyadan ve yaşamdan anladıklarını yeni kuşaklara tanıtmaya çalışıyor.Değerli babam her on yılda bir büyük krizler yaşayan ülkemizde yapacak hep bir ticaret işleri bulur ve bizleri evini rahatlıkla geçindirirdi. OHRİDLİ HASAN adıyla yayımlanan bu kitabın o tüm geliri hayır kurumlarına bağışlanacak. Almak ya isteyen siz değerli okurlarım için iletişim adresi meralturkes@gmail.com’dan başvuru yapabilirler. Tüm okuyucularımıza harika bir bayram diliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.