banner94

banner77

banner69

banner88

Çataltepe’de kamulaştırma çalışmaları başladı

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Sürmen, "Master plan hazırlığı Eylül ayında ihaleye çıkıyor"

KENTSEL DÖNÜŞÜM 15.08.2014, 10:19 15.08.2014, 10:19
Çataltepe’de kamulaştırma çalışmaları başladı
banner66
"Araştırma Üniversitesi" misyonuyla kurularak "Türkiye’nin bilim ve teknoloji üssü" olma hedefine doğru ilerleyen, 2014 LYS tercih döneminde de kontenjanlarını yüzde 100 dolduran 10 devlet üniversitesinden biri olma başarısını gösteren Bursa Teknik Üniversitesi’nin Kestel Çataltepe’de yapılacak kampüsü için kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

Rektör Prof. Dr. Sürmen’in verdiği bilgiye göre, Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi’nde Kestel Kampüsü ile ilgili çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor. ÇED süreci ile birlikte kamulaştırma ve master plan çalışmalarına başlanan BTÜ’nün Kestel Kampüs alanında, kuruluş kanununda yer alan fakülteler, derslikler, laboratuvarlar, sosyal donatı alanları ile ilgili ihtiyaç listesi çalışmaları da tamamlandı.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, "Akademik gelişim doğrultusunda, bilimsel hedeflere ulaşmak, çevre kurumların sanayi ile işbirliğini geliştirmek ve çağın ihtiyaçlarına uygun mezunlar verebilme gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kestel Kampüsü hazırlıkları 

BTÜ’nün Kestel Kampüs alanındaki kuruluş çalışmalarının planlandığı şekliyle devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, "2013 yılı Mayıs ayında Kestel Çataltepe’nin Bursa Teknik Üniversitesi Merkez Kampüs Alanı olarak belirlenmesinden sonra ÇED süreci başlatılmıştır. Sürecin tamamlanmasını takiben, ilgili arazide yapılaşmaya esas Jeolojik-Jeoteknik etüt raporu hazırlatılması için Kestel Belediyesi’ne başvurulmuştur. Arazi içerisinde yer alan 318 bin 235 metrekare yüzölçümlü 44 adet özel mülkiyetli taşınmazın kamulaştırılması işlemlerine, 24 Mart 2014 tarihinde alınan Kamu Yararı Kararı ile başlanmıştır. Kıymet takdir komisyonu oluşturulmuş ve taşınmazların rayiç bedelleri belirlenmiştir. Bütçede kamulaştırma için 2014 yılında 3 milyon TL ödenek bulunmaktadır" dedi.

Kamulaştırma çalışmalarına paralel olarak, master plan çalışmalarına da başlandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Sürmen, "BTÜ’nün kuruluş kanununda yer alan fakülteler, derslikler, laboratuvarlar, sosyal donatı alanları vb. ile ilgili ihtiyaç listesi çalışmaları tamamlanmıştır. Yerleşkenin halihazır haritası ve master planı için eylül ayında ihaleye çıkılacak şekilde çalışmalar yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

 BTÜ’deki akademik çalışmalar  

2014 LYS tercih döneminde kontenjanlarının yüzde 100’ünü doldurabilen 10 Devlet Üniversitesinden birisi olan ve "araştırma üniversitesi" misyonuyla kurulan Bursa Teknik Üniversitesi geride kalan sürede 500’ün üzerindeki öğrencisi ve 50’ye yaklaşan akademik kadrosuyla Doğa Bilimleri - Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bünyesindeki 5 bölümün yanı sıra İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile birlikte iki fakülte olarak akademik faaliyetlerini sürdürüyor.

Sürmen, "Denizcilik, Orman, İletişim, Sanat ve Tasarım Fakülteleri ile birlikte toplam 6 Fakültede eğitim vermeye devam edeceğiz. Doğa Bilimleri - Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya, Malzeme ve Metalurji ile Mekatronik faal olan bölümlerimiz. Önümüzdeki yıl bunlara İnşaat, daha sonra da Elektrik-Elektronik ve Sehir ve Planlama olmak üzere üç bölüm daha ilave etmek istiyoruz. Keza Orman Fakültesi’nin Orman Mühendisliği Bölümü 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında lisans öğrencisi alabilecek durumda. İletişim Fakültesi’nden de en az bir bölümü aynı döneme yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunların yanı sıra, bir de Yüksek Lisans ve Doktora programlarımız var. İki fakültemizde sekiz yüksek lisans ve iki de doktora programımız var. Önümüzdeki yıl bunların sayısını on ikiye çıkartmaya çalışıyoruz. Metalürji ve Malzeme Yüksek Lisansı ile Kimya Mühendisliği ve Mekatronik doktorasını da açmayı planlıyoruz" dedi.

Sadece Bursa’da değil aşamalı olarak ülke genelinde ve ilerleyen zamanlarda dünyada "Bilim ve Teknoloji Üssü" olmayı hedeflediklerini belirten Rektör Sürmen, Üniversite sanayi işbirliğine büyük önem veren ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda laboratuarlar kurmaya başlayıp bu alanda da farklılaşma çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getirdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89