banner94

banner77

banner69

banner88

Gökçadır İnşaat yeni projelere hız verdi

Sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle bugüne kadar Bursa’ya yüzlerce konut ve onlarca fabrika kazandıran Gökçadır İnşaat, pandemi döneminde azalttığı şantiyelerine, normalleşmeyle birlikte hız verdi.

GÜNDEM 25.10.2021, 13:50
Gökçadır İnşaat yeni projelere hız verdi
banner66

İnsanlara hak ettiği kalitede yaşam imkanı sunmak hedefiyle 2001 yılında Bursa iş dünyasının duayen isimlerinden Adil Gökçadır tarafından temelleri atılan Gökçadır İnşaat, kuruluşunun 20’nci yılında.

Park Vital, Çamlık Evleri, Gökçadır Boutiqe, Gökçadır Nüans ve Ofis Gökçadır gibi nitelikli konut ve iş yerlerini Bursa’ya kazandıran Gökçadır İnşaat, bunların yanında inşa ettiği fabrikalarla da Bursa iş dünyasına katma değer sağlıyor.

Ağırlık müstakil konut projelerinde

Pandemi döneminde stratejik bir kararla bir süreliğine şantiyelerini azaltma kararı alan firma, normalleşme ile birlikte yeni projelerine hız verdi. Gökçadır İnşaat Genel Müdürü Emre Gökçadır, önümüzdeki süreçte daha az adette fakat nitelikleri ve katma değerleri yüksek projelere odaklandıklarına işaret etti.

Çalıştıkları yeni konut projeleri hakkında bilgi veren Gökçadır, “Müstakil konut tipinde inşa etmeyi düşündüğümüz bir proje üzerinde çalışmaktayız. Şu anda plan aşamasında. Bununla birlikte müstakil villaların yer alacağı Villa Özlüce projemizde ise imalat aşamasındayız” dedi. Gökçadır, müstakil konut projelerine yoğunlaşmalarının sebebini ise pandemiyle birlikte insanların konut taleplerinin değişmesine bağladı.

“Maliyet artışları hem satışları hem de projeleri etkiliyor”

Yeni projelere odaklanmış olsalar da maliyet artışlarının kendileri için tereddüt oluşturduğunu belirten Emre Gökçadır, bu durumun sektörün genelinde yaşandığına dikkat çekti.

“Sektörümüz aslında yıllardır sıkıntıda” diyen Gökçadır şöyle devam etti: “Arz fazlasıyla başlayan ve yüksek arsa maliyetleri ile devam eden problemlerimiz şu anda da malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artışla sürmekte. Bu sıkıntılara ancak devlet politikalarındaki köklü değişimlerle çözüm bulunabileceğini düşünüyorum.”

Maliyet artışlarını konut satış fiyatlarına yansıtmakta zorlandıklarının altını çizen Gökçadır, “Satış fiyatını yükseltmek, yeterli alım gücü olan müşteri portföyünün daralması anlamına geliyor. Bu da satış konusunda tereddütleri beraberinde getiriyor” diye konuştu. Gökçadır, maliyet artışlarının yeni projelerinde tip, özellik ve lokasyon gibi kararlarını da etkilediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89