banner94

banner77

banner69

banner88

Sektörün kalbi UNICERA’da attı

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA), 26 bin 934’ü yabancı olmak üzere toplam 112 bin 698 sektör profesyonelinin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

DİĞER 19.11.2021, 10:32 19.11.2021, 10:45
Sektörün kalbi UNICERA’da attı
banner66

ABD, Kanada, Almanya, İtalya, İngiltere, Fas, Kenya, Hindistan ve Rusya’nın da aralarında olduğu 130’un üzerinde ülkeden fuara katılan alıcılar, seramik sektörünün önde gelen bin 200 markasının sergilediği yeni ürün ve koleksiyonlarına büyük ilgi gösterdi.

Alanında dünyanın ikinci en büyük fuarı Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nı (UNICERA), 26 bin 934’ü ve 85 bin 764’ü yerli olmak üzere toplam 112 bin 698 sektör profesyoneli ziyaret etti. Geçen yıla oranla ziyaretçi rakamını ikiye katlayan UNICERA, kendi ziyaretçi rekorunu da kırmış oldu. ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, İtalya, İngiltere, Fas, Gana, Kenya, Hindistan ve Rusya’nın da aralarında olduğu 130’un üzerinde ülkeden fuara katılan alıcılar, seramik sektörünün önde gelen bin 200 markasının sergilediği yeni ürün ve koleksiyonlarına büyük ilgi gösterdi.

Katılımcı firmalarla uluslararası alıcılar arasında gerçekleşen B2B ikili iş görüşmelerinin neredeyse tamamı yeni ticaret anlaşmaları ile sonuçlandı. Türk seramiği global pazarla buluştu CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından Türkiye Seramik Federasyonu (TSF), Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliği ile organize edilen UNICERA İstanbul, 2-6 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşti.

Seramik, banyo ve mutfak ürünlerinin global pazarla buluştuğu UNICERA İstanbul’da zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, dekorasyon ürünleri, ambalajlama, depolama gibi pek çok ürün grubu bir arada sergilendi. Dünyanın en önemli üreticileri yeni sezon ürünlerini ilk kez UNICERA İstanbul’da dünya seramik sektörünün beğenisine sunuldu.

Bien’den, tasarım harikası koleksiyonlar

Bien; yurt içi ve yurt dışından birçok ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen ve seramik sektörünü bir araya getiren UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda sergilediği koleksiyonlarıyla yoğun ilgi ve beğeni topladı.

Bien; sektörün önde gelen ve dünya çapında takip edilen organizasyonlarından biri olan UNICERA Fuarı’nda, tasarımları ile dikkat çeken koleksiyonlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuarda karo ve banyo ürün gruplarıyla iki farklı stantta ziyaretçileriyle buluşan Bien, yirmiyi aşkın yeni duvar karo koleksiyonunu ve yeni porselen karo koleksiyonlarını görücüye çıkardı.

Bien’in banyo grubunda ise antibakteriyel yüzeyi ile rakiplerinden ayrılan ve dünyanın en ince görünümlü klozet kapağı olma özelliğine sahip Monoslim büyük ilgi topladı. Tesisatçı ve tüketici dostu Easy Learn sistemleri de dikkatleri çekerken, pandemi döneminde el değmeden kullanımı ile hijyenik bir deneyim sunan ve aynı zamanda önemli ölçüde su tasarrufu sağlayan fotoselli bataryalar da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören ürünler arasında yer aldı.

Tasarladığı her ürünün her detayında özgünlüğü, estetiği ve kullanıcı dostu çözümleri ön plana çıkaran Bien, Unicera 2021’de yine fark yarattı.

Creavit’ten yenilikçi ürünler

Yaratıcı ve estetik çözümleriyle banyoları birer yaşam alanı olarak tasarlayan Creavit, en yeni tasarımlarını ve modellerini sergilediği UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nda ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Unicera Fuarı’ndaki 800 metrekarelik fuar alanında sergilediği banyoya dair yüzlerce ürünüyle değişen tüketici ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen Creavit, yenilikçi ürünleriyle yine fuarın ilgi odağı oldu. Teknoloji ve konforu bir araya getiren inovatif ürünü WQ Akıllı klozet ve yeni banyo modelleri; Magnesia, Milet, Sardes, Magna, Gordion ile Tion fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Banyo grubunda Creavit ’in diğer dikkat çeken ürünleri ise 5mm’lik kenar kalınlığı ile sektörde büyük beğeni toplayan Loop lavabo serisinin yeni pastel renkleri, çocuklara özel olarak tasarlanan Ducky banyo serisinin yeni rengi, estetik ve fonksiyon armatürleri de fuar ziyaretçilerinin beğenesini kazanan ürünler arasındaydı.

Creavit Genel Müdürü Hasan Tuzcuoğlu, “pandemi sürecinin etkisiyle 1,5 yıllık aranın ardından gerçekleştirdiğimiz Unicera‘da olmaktan ve ziyaretçilerin yoğun ilgisinden dolayı çok mutluyum. Bu dönemde dersimize çalışarak Ar-Ge çalışmalarımızı arttırdık. Ürün gamımızı zenginleştirerek farklı beğenileri karşılayacak, fonksiyonel ve şık banyolar sunmaya enerjimizi yoğunlaştırdık. Şimdi yurtiçinden ve özellikle yurtdışından gelen müşterilerimizin olumlu tepkilerini gördüğümde başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

Pandeminin getirdiği salgın koşulları üretimi, sosyoekonomik hayatı ve ticaretimiz etkiledi. Fakat biz bu dönemde tek çarenin üretmek ve pedalları çevirmek olduğuna karar verdik. Yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırımla üretim kapasitemizi %45-50 arttırarak ülkemize ve dünyaya servisimizi genişletmek istiyoruz. Büyüyen üretim hattımızla birlikte her zaman olduğu gibi farklı beğenilere ve tarzlara uygun estetik tasarımlarımızla geleceğin banyolarını tasarlayacağız.”

Kaleseramik’ten, “İyi Bak Dünyana” mesajı


Türkiye’nin uluslararası seramik pazarındaki lider firması Kaleseramik, dünya seramik sektörünün yakından takip ettiği UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda yerini aldı.

Avrupa’nın 5’inci, dünyanın 17’nci büyük seramik karo üreticisi konumundaki Kaleseramik; 2-6 Kasım tarihlerinde CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenen UNICERA İstanbul Seramik Banyo Mutfak Fuarı’na katıldı. Kaleseramik, UNICERA’da prestijli markaları Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo, Edilcuoghi Edilgres ve seramik sektörünün devrim niteliğindeki ürünü Kalesinterflex’ten doğan yeni ürün grubu T-ONE by Kale’nin yenilikçi ürün, tasarım, malzeme ve teknolojilerini sergiledi. Kaleseramik ayrıca, standında oluşturduğu “İyi Bak Dünyana” alanında ilham veren, toplumsal fayda ve sosyal etki yaratan projelerini paylaştı.

Kale markasının temsil ettiği olguları, ürünlerden öte kavramlara, değerlere ve hizmetlere taşımakta kararlı olduklarını belirten Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Her zaman olduğu gibi bu yıl da farkımızı ortaya koyan, Kale’nin marka duruşunu, savunduğu değerleri, neden var olduğunu anlatacağımız özel bir konsept ile UNICERA’da yer aldık. Yaşam alanlarına yeni anlamlar katmak vizyonumuz doğrultusunda; tasarımı odağına alan dayanıklı ürünlerimiz, ilham verici olduğu kadar sürdürülebilir ve tasarruflu çözümlerimizi tüketici ve profesyonellerin beğenisine sunduk.” dedi.

Adiloğlu'ndan fuar değerlendirmesi

Fuarı yerinde ziyaret eden Adiloğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi  Abdullah Adiloğlu,  izlenimlerini paylaştı:

Bizler sektörümüzle ilgili her türlü gelişmeyi yakından ve yerinde inceleyerek işlerimizi geliştirmeye, dünyadaki son gelişmeleri takip ederek günceli yakalamaya, son teknolojiye adapte olmaya özen gösteriyoruz.

Bu vesile ile marka değeri en yüksek sektörler arasında olan seramik, banyo ve mutfak sanayi, tasarım harikası yeni sezon ürünlerinin sergilendiği alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan UNICERA’yı, gözlem yapmak, yeni trendleri yerinde takip etmek için ziyaret ettik. 4. Gününde ziyaret ettiğimiz fuarda yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğunluğuna şahit olduk.

Yaptığımız görüşmelerde sektörün önemli markaları, yeni ürünlerini tanıtma fırsatı bulduklarını, pandemiden sonra bu fuarın önemli bir fırsat doğurduğunu ifade ettiler. Tabi fuarda Bursa firmalarını da ziyaret ettik. Onlar da fuara katılmaktan çok mutlu olduklarını, çok yoğun bir fuar geçirdiklerini belirttiler.

Genel itibariyle başarılı ve verimli bir fuar olduğunu düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda pandeminin riskleri tamamen ortadan kalkar, eski güzel günlere yine döneriz.

Fuarda Bursa firmalarının stantları yoğun ilgi gördü

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89