Sançim Çimento, Türkiye ile büyüyor

YAPI MALZEMELERİ

Çimento sektörünün güçlü aktörü iddialı

Türkiye’nin lokomotifi inşaat sektörü hızla büyümesini sürdürürken, bölgesinin önemli firmalarından Sançim Çimento da önemli atılımlarını sürdürüyor. Sançim Çimento Genel Müdürü Levent Topaç, “Sançim Çimento, özellikle altyapı yatırımları, kentsel dönüşüm projeleri ve büyük konut projeleri ile büyümesini sürdürecek” dedi. Bölgede önemli projelerin tedarikçisi olduklarının altını çizen Topaç, tam kapasitede üretim yapmayı, ürettiklerini satmayı ve faaliyet gösterdikleri bölge ile birlikte tüm Türkiye’ye faydalı olmayı hedeflediklerini söyledi. İhracat pazarlarının da genişlemesiyle önemli bir atılım yaptıklarını vurgulayan Topaç, “Artan rekabet, beraberinde kaliteyi ve tüketiciye uygun fiyatı getirdi. Ekonomik ve siyasal sorunlarla yaşanan iç savaşlar bittiğinde Kuzey Afrika ve Akdeniz çanağındaki diğer ülkelerin talepleri de ciddi oranda artacak” ifadelerini kullandı.

SANÇİM 2012’DE HEDEFLERİ TUTTURDU

Sançim Çimento Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Beran Bozokalfa da, firma olarak 2012 yılının hedeflerin tuttuğu başarılı bir yıl olduğunu belirtirken, “2013 yılında Türkiye çimento tüketiminin yüzde 5 artarak 56 milyon ton seviyelerine ulaşmasını bekliyoruz. Düşük faiz Mariobet ortamında kredi maliyetlerinin düşmesi ve tasarrufların konut alımına yönelmesiyle konut sektöründeki büyüme, çimento tüketimine olumlu yansıyacaktır. Kentsel dönüşümün bölgesel bazda etkileri olacaktır. Ayrıca son beş yılda çimento tüketimindeki payı yüzde 17 seviyelerinden yüzde 30 seviyelerine çıkmış olan altyapı projeleri, önümüzdeki yılları olumlu yönde etkileyecektir. Sektörün 2013 yılı içerisinde de enflasyon ile uyumlu hareket edeceğini ve kârlılıkları koruyacağını beklemekteyiz” diye konuştu.

YATIRIMLAR HIZLA SÜRECEK

Bozokalfa, Sançim’in grubun yatırım hedeflerini anlatırken,  Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde yıllık 1 milyon 800 bin ton klinker, 2 milyon 160 bin ton da çimento üretim kapasitesine sahip yeni bir çimento fabrikası ve liman yatırımları yaptıklarını söyledi. Aylık 90-95 bin ton klinker, 125-130 bin ton çimento ve 50 bin metreküp hazır beton üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Bozokalfa, “Sançim son yıllara, kalitesi, hizmeti ve marka değeri ile damga vuran bir firma oldu” dedi.

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.