Yaşam Köyü'nde gelecek var

KONUT PROJELERİ

Oymak İnşaat, Yaşam Köyü için kolları sıvadı

Geleceğin yaşam evlerinde bir ailenin ihtiyaç duyabileceği tüm konforu, akıllı evlerinden havuzlu balkonlara kadar planlayan Oymak İnşaat,  Yaşam Köyü oluşturmak için kolları sıvadı.

Bahar Erkan

Ticaret hayatına 1978 yılında bir aile şirketi olarak başlayan, gıda ve inşaat sektöründe farklı isimlerle ilerleyerek ‘’kazandır Kazan’’ felsefesi ile bugünlere gelen Oymak İnşaat,2013 yılı için Bursa’da öncelikli olarak Çamlıca bölgesindeki yeni projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Oymak İnşaat Gayrimenkul Genel Müdürü Osman Akın, fizibilite çalışmalarının ardından mart ve nisan ayları içinde Çamlıca bölgesinde konut projelerine start vereceklerini söyledi. Akın, şehrin merkezinde doğayla iç içe olan toplamda 30 daire ve 2 işyeri olarak tasarlanan yapıların Bursalıların beğenisine sunulacağını ifade etti. Ayrıca Bursa mavisini yansıtan Güzelyalı bölgesinde ve Çalı Bölgesi’nde de 7 bin 500 metrekare üzerine konut inşa etmeyi planladıklarını belirten Akın, bölgede çalışma yapılması için imar değişikliği beklediklerini de dile getirdi.

İnşaatta yavaş ve emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Osman Akın, bugüne kadar 100 bin metrekareye yakın kapalı alan inşaatı gerçekleştirdiklerini, şirket olarak sektördeki ağırlıklarını artırarak hedeflerinin 1 milyon metrekareye ulaşmak olduğunu vurguladı. İnşaat sektörünün dalgalanmalar yaşayacağını; ancak sektörün sürekli bir gelişme kaydedeceğine Betist işaret eden Akın, vergilerin ilk 2 yıl konut satışları üzerinde etkili olacağının altını çizdi.

YENİ BİNA SATIŞLARI DURGUNLUK YAŞAYACAK

Konut alımlarında uygulanacak katma değer vergisi sisteminde 150 metrekarenin altındaki konutlarda KDV oranının yüzde 18’lere kadar yükseltilmesinin beraberinde birçok karmaşayı da getirdiğini söyleyen Osman Akın, “KDV ile birlikte yeni yapılacak projelerle, bugüne kadar yapılan projeler arasında fiyat çatışması yaşanacak. Yani aynı bölgede daha önce yapılan dairenin fiyatı 100 bin Türk Lirası iken aynı özellikte yeni yapılacak bir dairenin fiyatı 118 bin Türk Lirası olacak. Bugüne kadar olan yapıların satışlarının bitirilmesi ise yaklaşık 2 yıl sürecek. Yeni bina satışları bu dönemde durgunluk yaşayacak. Yani inşaata yeni başlayanları bu geçiş döneminde zorlu bir süreç bekliyor” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİKLE HAREKET EDİLMELİ

Sektörün bu geçiş döneminde kentsel dönüşümün gerçekleşeceği bölgelerdeki insanların kafalarının karışık olduğunu ve gerçek değerinin üzerinde çok daha yüksek fiyatla satmaya başladıklarını kaydeden Akın, “Kişi daha önce 80 TL’ye sattığı daireyi 150 TL’ye satmaya başladı. Bu tip yaklaşımlar işin sürecini uzatıp çıkmaza götürebiliyor. Daire alacaksa da kendini kentsel dönüşüm sürecine şartlandırıyor. Acaba ne olacak kaygısı taşımaya başladı. Kentsel dönüşüm de insanların kafasında soru işareti oluşturuyor. Birlik, beraberlik içinde hareket edilmeli. Anlaşmazlıkların çözüm yolu özellikle kentsel dönüşümde birlikte karar alınma sürecidir. Kentsel dönüşüm sürecinde özel şirketlerin devreye girmesi de daha rahat hareket etmeyi sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.