Osmangazi Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesi 9 milyar 525 milyon lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın “2026 yılı bütçemiz kabul edildi hayırlı olsun” dedi.
Osmangazi Belediyesi’nin 2026 Mali Yılı Bütçesi ve Performans Programı, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşüldü. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yönettiği toplantıda ‘2026 Mali Yılı Tahmini Gelir ve Gider Bütçesi’, 9 milyar 525 milyon lira olarak onaylandı. 2026 yılı mali bütçesinde yer alan kalemlerin her biri madde madde okunarak meclis üyelerinin oy çokluğuyla ile kabul edildi. 2026 yılı gider bütçe tahmininde yer alan 9 milyar 525 milyon lira ödeneklere, gelir bütçesinde tahmini 9 milyar 189 milyon 500 bin lira gelir ile finansmanın ekonomik tablosundaki 335 milyon 500 bin lira net finansman karşılık gösterilmek suretiyle bütçede denklik sağlandı. Osmangazi Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesi, bir önceki yıla göre 3 milyar 218 milyon liralık artış gösterdi.
Bir buçuk yılda acil toplanma alanlarını 200’den 439’a çıkarttıklarını söyleyen Başkan Erkan Aydın, “Konteyner sayıları şuanda 2 tane büyük, 1 tane küçük ama 2026 bütçemizde koyduğumuz rakam 30 mahallemize acil deprem ve diğer afetlerle ilgili toplanma alanı planladık ve bu bütçemize onu da koyduk. 2026 sonunda 30 mahallemiz dönem sonunda 2029 yılında da bütün mahallelerimize hedefimiz olan konteynerlerimizi koymuş olacağız. Sağlık tesisleriyle ilgili Ovaakça Sağlık Ocağı’nın yapımı bitti yeni yerinde açılışını bekliyoruz. Kükürtlü Mahallesindeki sağlık ocağının yeni yerine taşınmasıyla ilgili inşaat sözleşmemizi yapacağız. Yenikaraman Mahallemizde 2’inci katta olan sağlık ocağını bir park alanına taşıyarak yaşlı yurttaşlarımızın oradan yararlanabileceği şekle getireceğiz. 1,5 yılda 120 bin ton yama, sıcak ve soğuk asfalt yapmış durumdayız. İlçe belediyeleri arasında bu konuda ilk 3’de veya birinci sırada olabiliriz” diye konuştu.