İMSİAD’ın yeni rotası ABD

DİĞER

İMSİAD, yurt dışı yatırım olanaklarını değerlendirmeye ve üyelerinin yurt dışına açılmasını sağlayacak etkinliklere devam ediyor.

Yurt dışı pazarları masaya yatırmaya devam eden İMSİAD, bu kapsamda dönem başında hayata geçir­diği ve üyelerinin yurt dışına yatırım yapmalarının önünü açmak için araştırmalar yapan Yurt Dışı Yatı­rım İlişkileri Komisyon’un faaliyetleri kapsamında Amerika ve Şikago’daki ticaret ile yatırım imkanları masaya yatırıldı.

Dernek merkezinde gerçekleştirilen seminerin açı­lışında konuşan İMSİAD Başkanı Şeref Demir, “Sana­yici üyelerimize ihracat, müteahhit üyelerimize yurtdışı müteahhitlik, projeci üyelerimize yurtdışı müşavirlik olanakları sağlamak için İMSİAD tari­hinde ilk defa bu dönem İMSİAD Yurt Dışı Yatırım İlişkileri Komisyonu’nu kurduk. Bu komisyonumu­zun bir çalışması olarak Amerika’da ticaret yapmak imkanlarını çok değerli bir konuşmacı ile bugün Bur­sa’da masaya yatıracağız. Ancak, ABD’ye ihracat ve ABD’de inşaat yapma konuları, bilgi ile değil de, daha çok önyargılarımızla ele aldığımız, erişemeye­ceğimize dair olumsuz önyargılarımızın çok büyük olduğu bir pazar. Bu pazara erişemeyeceğimize dair olumsuz önyargılarımızdan vazgeçerek, bu büyük pazarlara ulaşma yollarını mutlaka bulmalıyız. Kaldı ki, ABD’ye açılabilmek konusunda bu önyargıları­mızı aşabilmemiz için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ticaret Bakanlığı destekleri ile faa­liyet gösteren TOBB Ticaret Merkezleri A.Ş. önemli kazanımlar sağlayabilir” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.