banner94

banner77

banner69

banner88

ODE artık resmen bir Avrupalı

ODE, ürünlerine tip III EPD çevre etiketini alan ilk türk firması oldu

YAPI MALZEMELERİ 04.04.2016, 14:49 04.04.2016, 14:49
ODE artık resmen bir Avrupalı
banner66

Global bir marka olma yolunda önemli bir adım daha atan ODE, Çorlu tesislerinde üretmiş olduğu ısı ve su yalıtımı ürünlerine tüm pazarlarda geçerli uluslararası onaylı ve Avrupa standartları uyumlu 4 adet Çevresel Ürün Beyanı – Environmental Product Declaration (EPD) belgesini alarak, çevreye olan duyarlılığını bir kez daha gösterdi.



Sektöründe üretmiş olduğu tüm ürünlerine EPD belgesi alabilen tek firma olan ODE, bu sayede Avrupa’da da sayılı üreticiler arasına girmeyi başardı.



ODE, EPD belgeleriyle artık tescilli bir Avrupa markası



Toplamda 120.000 m² açık, 35.000 m² kapalı alana sahip 4 modern üretim tesisinde üretim yapan ODE; ODE Starflex Cam yünü, ODE Isıpan XPS Extrüde Polistiren köpük ve ODE R-Flex Elastomerik Kauçuk Köpüğü ısı yalıtımı ve ODE Membran su yalıtımı ürünlerine, detaylı bir çalışma sonucu EPD belgelerini aldı. Mayıs 2015’de başlayan proje sürecinde 4 ürün grubu için data toplanması, çevresel etkilerin hesaplanması, bağımsız denetleyiciler tarafından doğrulanması, her bir ürün için İklim Beyannamesi (Climate Decleration) hazırlanması gibi yoğun bir çalışma dönemi geçirildi. ODE Yalıtım, ürünleri için tamamlamış olduğu ISO 14040/44 Yaşam Döngüsü Analizi (LCA) ve ISO 14025 EPD belgelendirmesi ile sürdürülebilir üretime olan duyarlılığını sektöründe uygulamaya koyan firmalardan biri oldu. Ürün ve üretim kalitesi birçok kalite belgesiyle tescillenmiş olan ODE, aldığı EPD belgeleriyle, Avrupa Yapı Malzemeleri Üreticileri Birliği (Construction Products Europe) tarafından kurulan ve Avrupa'da EN 15804 Normu uyumlu EPD belgeli yapı ürünlerinin yayınlandığı ECO Platform'a kayıtlı sayılı üreticiler arasında yer aldı. ODE’nin EPD belgeleri Türkiye Yapı Malzemeleri EPD Veri Tabanı'nda da yer alarak tasarımcı, mimar, mühendis, yeşil bina uzmanları ve danışmanları için de kolaylıklar sağlamaktadır.



Sürdürülebilir yapılarda ODE imzası



Global bir marka olma misyonuyla hareket eden, uluslararası pazardaki faaliyetlerini hızlandıran, attığı her adımla geleceğe yatırım yapan ODE, Eskişehir’de 60 bin m2 kapalı alanda inşaatı süren 3. üretim tesisi ve “Insulates the future” şirket mottosu ile gelecek nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda adım adım ilerliyor. ODE Yalıtım Genel Müdürü Ali Türker EPD belgelerinin önemini ve ODE’nin sürdürülebilir çevre politikalarını şöyle özetledi: "Üretmiş olduğumuz ürünler ile sağladığımız enerji verimliliğinin yanında sürdürülebilir üretim yaklaşımı ile gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Dünyanın büyüyen markası olarak bu sorumluluğumuzu Avrupa normlarına uyumlu EPD belgeleri alarak yerine getirirken, aynı zamanda ürünlerimizin yeşil bina sertifika sistemlerine getirdiği artı puanlarla sürdürülebilir yapıların gelişimine de katkı sağlıyoruz."



ODE, ürünleriyle ve yarattığı ilklerle sektöre örnek olmaya devam ediyor



Sürdürülebilir Üretim ArGe ve Tasarım Merkezi (SÜRATAM) tarafından yürütülen ve Türkiye'de yerleşik EPD Belgelendirme sistemi olan EPD Türkiye kanalıyla The International EPD System üzerinden yapılan belgelendirme sayesinde ODE, hem uluslararası pazarda hem de Türkiye’de ürünleriyle fark yaratmaya ve Türk yalıtım sektörüne örnek olmaya devam ediyor. EPD Türkiye Yöneticisi Dr. Mimar İlker Kahraman da ODE’nin bu alanda gösterdiği başarıya dikkat çekerek, “Dünyanın büyüyen markası olan ODE’nin EPD belgeleriyle ürün sürdürülebilirliği konusunda göstermiş olduğu duyarlılık ve bunu yaparken yapı sektörü paydaşlarına sağladığı ürünler, sadece kendi sektöründe değil yapı sektörü genelinde de çok güzel bir örnek olmuştur” dedi.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89