banner94

banner77

banner69

banner88

Oda Başkanı Daysali uyardı: Sayıları artacak

Yalıtımda hedefi 12'den vurmak gerekiyor.

YAPI MALZEMELERİ 06.09.2019, 14:35 19.02.2020, 23:33
Oda Başkanı Daysali uyardı: Sayıları artacak
banner66

Yalıtım konusuna bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin belirten Bursa Boya ve Boya Ürünleri İmalatı Yalıtımcılar Boyacılar Sıvacılar Parkeciler Yapı Dekorasyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferhat Daysali, tüketici ve müteahhidin hep fiyat endeksli gittiğini, uygun fiyata iyi malzeme bulunsa bile, bu işlerin doğru ekiple yapılmadığında, istenmeyen görüntülerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Daysali, “Geçtiğimiz günlerde Nilüfer’de yaşanan olay bunun en yakın örneği. Üzülerek söylüyorum ki bu gibi olayların sayısı giderek artacak” dedi.

Oda Başkanı Ferhat Daysali, geçtiğimiz günlerde Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi’ndeki bir binanın, 4 yıl önce yapılan ısı yalıtım gürültüyle çökmesi olayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkandan kritik uyarı

16’lık gramaj uygulanması gerekirken 14 gramajlık malzeme uygulanırsa, tabi maliyetten kazanılır” diye konuştu.  İyi malzemenin, iyi bir ekip olmadan bir işe yaramadığına dikkat çeken Daysali, bu gibi vakaların sayısının artacağını iddia etti. Oda Başkanı Ferhat Daysali, “Tüketici hep fiyat endeksli gitti, fiyata baktı. İyi bir malzeme, iyi bir ekiple olmadığı zaman doğru iş çıkmıyor. Biz ne dedik? En azından doğru malzemeyi bulmuş olsanız bile odaya danışın dedik. Bu sistemi oturtamadık. Bu problemler daha yeni başlıyor. Bu gibi vakaların sayıları ne yazık ki söylüyorum, artacak. Burada inşaat sektörünün birden bire hızlanması, kim iyi, kim değil belli etmedi. Herkes boyacı, mantolamacı oldu. Bu böyle olmamalıydı. İş de çok olunca, müteahhit de maliyet endeksli olunca fiyatı uygun olanlar seçildi.

“Hedefi 12’den vurmak zorundasınız”

Yalıtım gibi önemli bir konuya maliyet endeksli yaklaşılmaması gerektiğini altını çizen Daysali, “Yalıtımın hassas noktası var. Bu hassas noktası ise maliyettir. Yani yalıtımda hedefi 12’den vurmak zorundasınız. Yanlış yaptırdın mı o parayı toplayıp yeniden söktürüp yeniden yaptırma şansın olmuyor. Biz, bu yalıtım işini odaya kayıtlı üyelerden yapılsın istiyoruz. Böyle olunca takip edilmesi gerekiyor. Odamızın amaç ve konusu geçtiğimiz genel kurulda değiştirildi ve bu yalıtım işini de odamızın unvanına eklemiş olduk. Dolayısıyla bu oda bünyesindeki üyelerin bu işi yapması lazım diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

EKB sektöre düzen getirecek

Binalar için 2020’de yürürlüğe gireceği öngörülen Enerji Kimliği Belgesi’yle yalıtım sektörüne bir düzen geleceğini umduklarını belirten Ferhat Daysali, “Binalar için 2020’de yürürlüğe gireceği öngörülen Enerji Kimliği Belgesi’yle birlikte bu işlere bir nizam gelecek. Bu işte geç kalındı. Bununla birlikte D, C, B, A, A+ gibi kategoriler, sınıflandırmalar olacak. Burada da kullanılacak yalıtım da etkilidir. Bunun biran önce yürürlüğe girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu işe süratle bir kalite gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
10°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89