banner94

banner77

banner69

banner88

Legrand'da öncelik çalışan sağlığı

Legrand Türkiye’nin, Ülke Pazarlama Direktörü Gülsevinç Selçuk, Konut ve Yapı Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

YAPI MALZEMELERİ 28.04.2020, 14:45 01.05.2020, 14:32
Legrand'da öncelik çalışan sağlığı
banner66

Proaktif bir yaklaşımla Mart ayının başında bir kriz komitesi oluşturulduğunu belirten Gülsevinç Selçuk, “O zamandan beri haftalık toplantılarla önlemlerimizi alıyor ve gözden geçiriyoruz. Bu süre zarfında birçok önlem aldık ve yenilerini de ekliyoruz. Legrand Türkiye olarak, Genel Müdürlük ve iki fabrika olmak üzere toplam üç lokasyonda faaliyetlerimizi kesintisiz şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle piyasalarda bir durgunluk gözlense de Legrand Türkiye’nin, hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Selçuk, Legrand Türkiye’de önceliğin her zaman çalışan sağlığı olduğunu, bu önceliği odakta tutarak her iki fabrikada da üretimlerin devam ettiğini söyledi.

İşte, Legrand Türkiye Ülke Pazarlama Direktörü Gülsevinç Selçuk’un, Konut ve Yapı Gazetesi’ne özel yaptığı açıklamaların yer aldığı o röportaj…

  • SAYIN GÜLSEVİNÇ SELÇUK SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ? LEGRAND’LA YOLLARINIZIN KESİŞMESİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

1996 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldım. İlk iş deneyimim otomotiv ve tekstil sektörlerindeydi. Yönetim Organizasyon yüksek lisansımı tamamlamamın ardından 2002 yılında Legrand Elektrik firmasında Kalite Mühendisi olarak işe başladım. 2011 – 2018 yılları arasında Kalite Müdürü olarak görev aldıktan sonra Ağustos 2018’den bu yana Legrand Elektrik ve Inform Elektronik firmalarını barındıran Legrand Türkiye organizasyonunun Ülke Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütmekteyim.

  • LEGRAND BURSA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YAPI SEKTÖRÜNDE YILLARDIR ETKİN ÇALIŞMALAR SAĞLIYOR, MARMARA BÖLGESİ VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİ TARTIŞILMAZ, SİZİN BU BÖLGE İÇİN ATFETTİĞİNİZ ÖNEM NEDİR?

Uzun yıllardır Bursa bölgesinde faaliyet gösteriyoruz ve sektörümüzde Bursa Bölge Müdürlüğü kuran ilk firmalardan biriyiz. Bunların karşılığı olarak da Bursa ve bölgesinde önemli bir pazar payına sahibiz. Endüstri ve konut pazarında önemli bir yere sahip olan Bursa ve bölgesindeki etkinliğimizi artırarak sürdürmek önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

  • BU DÖNEMDE GEREK EVLERDE GEREKSE DE İŞ ORTAMLARINDA HİJYEN DAHA DA ÖNEM KAZANDI. ANAHTARLAR VE PRİZLER GÜN İÇERİSİNDE FAZLACA TEMAS EDİLEN YERLER ARASINDA YER ALIYOR. LEGRAND’IN SİSTEM ARMADA ANTİMİKROBİYEL SERİSİNİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ. BU ÜRÜNÜ DİĞER ÜRÜNLERDEN AYIRAN ÖZELLİKLERİ NELERDİR, KISACA BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

“Öncelikle Sistem Armada serisi 250’den fazla fonksiyonu içerisinde barındıran ve Legrand ürün grubu içerisinde yer alan farklı çözümlerle de uyum sağlayabilen bir seri. Antimikrobiyel özellikli ürünlerde Sistem Armada ailesenin en önemli üyelerinden biri. Hijyen zorunluluğu olan sağlık kurumları, endüstriyel mutfaklar, kreşler, evler, iş yerleri gibi tüm yapı ve alanlarda kullanıma uygun olan bu seriyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise içerisinde barındırdığı Ag+ gümüş iyonları sayesinde 5 yıl boyunca self-dezenfektasyon sağlayarak mikropların ve bakterilerin çoğalıp yayılmasını engellemesidir. Bu özelliği, Fransa merkezli BIOTECH GERMANDE laboratuvarı tarafından test edilip onaylanmıştır. Bunun haricinde sahip olduğu özel tasarımı ve parlak pürüzsüz yüzeyleri ile toz tutumunu da azaltır. Bu da mikrop ve bakterilerin birikmesini engelleyen diğer bir etmendir. Bu sayede gerek bireylerin gerekse de toplum sağlığının korunmasına katkı sağlamaktadır.”

  • HER GEÇEN GÜN YENİ BİR GELİŞMENİN YAŞANDIĞI KORONAVİRÜS SALGINI, PEK ÇOK FİRMANIN İŞ YAPIŞ ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRDİ. LEGRAND, BU NOKTADA NE GİBİ ÇALIİŞMALARA İMZA ATTI, ATIYOR?

Öncelikle, proaktif bir yaklaşımla Mart 2020 başı itibariyle Covid19 kriz komitesi oluşturduk ve o zamandan beri haftalık toplantılarla önlemlerimizi alıyor ve gözden geçiriyoruz. Bu süre zarfında birçok önlem aldık ve yenilerini de ekliyoruz. Legrand Türkiye olarak, Genel Müdürlük ve iki fabrika olmak üzere toplam üç lokasyonda faaliyet gösteriyoruz. Tüm birimlerimizde aldığımız önlemlere örnek olarak şunları sayabiliriz: Çalışma alanları, yemekhane, servis gibi ortak alanların hepsinde sosyal mesafe kuralına uygun olarak düzenlemelerin yanısıra uzaktan çalışma sistemini uygulayabilen birimlerimiz için de evden çalışma düzenini uygulamaya başladık, günlük ateş ölçümleri ile personelimizin sağlık durumlarını izlemeye aldık, tüm lokasyonlarımızı ve şirket arabalarımızın dezenfektasyonunu gerçekleştirdik, maske – eldiven – tek kullanımlık iş önlüğü gibi koruyucuları sağladık. En önemlisi bu kriz döneminde iç iletişimi güçlü tutmayı önceliğimiz olarak belirledik. Tüm alınan önlemler, bizzat Ülke Müdürümüz Sayın Levent ILGIN tarafından haftalık olarak çalışanlara aktarılmaktadır. Bu da, çalışanlarımıza verdiğimiz değerin bir başka göstergesidir.

  • İÇİNDEN GEÇTİĞİMİZ SÜREÇTE FİRMALARIN GEÇİCİ OLARAK ÜRETİMLERİNE ARA VERDİĞİNİ DUYUYOR, OKUYORUZ. LEGRAND, BU NOKTADA NE GİBİ TUTUM SERGİLİYOR?

“Legrand Türkiye olarak önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın sağlığıdır. Bu önceliği odak noktamızda tutarak her iki fabrikamızda da, yukarıda belirttiğim örneklere ek olarak birçok önlem alarak, müşterilerimize olan servis düzeyimizi en yüksek noktada tutacak şekilde üretimimize devam etmekteyiz.”

  • SALGIN SONRASI DÖNEMDE YAŞAM ALANLARINDA DAHA AZ TEMAS SAĞLAYAN TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLERE AKILLI EV SİSTEMLERİNE OLAN TALEPTE BİR ARTIŞ BEKLENİYOR MU?

“Salgın sırasınca ve sonrasında kişisel mesafeyi korumak ve teması minimuma indirmek için akıllı sistemlerin tercihinde ve kullanımında bir artış olması mümkün. Örneğin Legrand İnterkom sistemleri sayesinde kapılarınızı herhangi bir temasta bulunmadan uzaktan açma ve gözlemleme yapabilirsiniz. Bunun dışında IoT ürünlerimiz ile ev içi kontrollerini de yine uzaktan gerçekleştirmenize yarayacak teknolojilerimiz mevcut. Bu dönemde kullanıcılarımıza en risksiz çözümleri sunmak için yeterli teknolojik altyapıya sahip olmak bizi mutlu ediyor. “

  • SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZİ ALABİLİRİZ…

“Yaklaşık 30 yıldır Türkiye elektrik sektörünün lokomotif firmalarından biriyiz ve her geçen yıl da varlığımızı güçlendiriyoruz. Buna örnek olarak, 2019 yılında tamamladığımız 5,5 milyon Euro’luk fabrika yatırımımızı verebiliriz. 1.000 kişinin üzerinde istihdam sağlayan bir firma olarak, 2020 yılında küresel çaplı Covid19 kriziyle piyasalarda bir durgunluk gözlemlense de, biz hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. “

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
23°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89