banner94

banner77

banner69

banner88

Decostar'dan 11 yeni ürün

Decostar, Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı’nda yeni ürünlerini sergiledi.

YAPI MALZEMELERİ 24.04.2017, 10:13 24.04.2017, 10:21
Decostar'dan 11 yeni ürün
banner66

Üretim kapasitesi bakımından Marmara Bölgesi’nin en büyük imalatçılarından biri olan Decostar Yalıtım ve Yapı Kimyasalları, Bursa’da ilk kez üretilen 11 adet ürünü Dayman markası altında Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı’nda sergiliyor.

2008 yılından bu yana Bursa’nın önemli yalıtım ve mantolama firmalarından olan Decostar Yalıtım ve Yapı Kimyasalları daha önce Bursa’da hiç üretilmemiş ileri teknoloji içeren teknik su yalıtımları ağırlıklı yapı kimyasalları ürünleriyle fuarda yer alıyor.

Uzun yıllardır fuara katıldıklarını ancak bu yıl yeni ürünleri görücüye çıkardıklarını ifade eden Decostar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kul şunları söyledi: “Sergilediğimiz 11 üründen bazılarının temel bileşenleri NASA’nın uzay mekiklerinin atmosfere girerken sürtünmesi sonucunda oluşan ısıyı minimize etme ihtiyacından doğmuş. Bizde buradan yola çıkarak kendi laboratuvarımızda bazı çalışmalar yaptık ve test sonuçları sonrasında çok etkili yalıtım yapan 11 adet yeni ürün ürettik. Fuarda bu ürünleri Dayman markası altında sergiliyoruz. Ar-Ge aşamasında ise 6 adet ürünümüz daha var.”

“DAYMAN ULUSLARARASI BİR MARKA”

Klasik yapı kimyasallarının ve yapıştırıcı sıvaların dışında bu ürünlerde yer alan Nanoteknoloji içerikli bazı polimerlerle ısı ve su yalıtımını daha üst boyutlara taşıdıklarını ifade eden Kul, şöyle konuştu: “Bu ürünler dünyanın gelişmiş ülkelerinde uzun zamandır kullanılıyor. Şu an ülkemiz için yeni olan bu ürünü Bursa’da ilk kez biz üretiyoruz. Dayman uluslararası bir marka olup önemli ülkelere ihracatı hedefliyor. Su yalıtımı ağırlıklı olan bu ürünlerimiz genelde sanayi ve konut inşaatı yapan üreticilere yönelik. Isı yalıtımı son 10 yıldır oldukça revaçta ama su yalıtımı konusunda henüz yeterli bilince sahip değiliz. Bizler su yalıtımının da önemli olduğunu düşünüyor ve buna katkı sunacak ürünler geliştirmeye çabalıyoruz.”

Ürünün kullanıcıya termin, ekonomik ve operasyon hızı anlamında ciddi katkılar sağladığını belirten Kul, “Öncelikle yerliyiz. Bursalıyız. Ürünümüz; ulaşılma, termin ve ekonomik anlamda kullanıcıya ciddi avantajlar sağlıyor. Fiyat olarak da çok uygun. Alıcıya, daha yüksek rakama ülke dışından ve şehir dışından aynı kalite malzemeyi almaktansa biz daha uygun fiyata çok daha yakından temin etme imkanı sunuyoruz” diye konuştu.

“ISI YALITIM KANUNUNDA SON 1 AY”

Yalıtım sektörünü de değerlendiren Kul, yalıtım deyince milletin aklına sadece ısı yalıtımının geldiğini ancak su, yangın ve diğer yalıtımların da oldukça önemli olduğunu belirtti. Kul şunları söyledi: “2011 yılında bir kanun çıkartılmıştı. Bu kanuna göre eski binaların hepsi ısı yalıtımı yapmak zorundaydı. Bu kanunun süresi 1 ay sonra yani 2017 Mayıs ayında doluyor. Buna rağmen ülkemizde yalıtılmamış bina oranı yüzde 80 civarında. Isı yalıtımında dışa bağımlı olduğumuz için devletimiz onunla ilgili bir düzenleme yapmıştı. Bu sayede her yıl dışarı giden 6 milyar doları yalıtımla yüzde 50 azaltma hedefiyle çalışıyoruz. Ancak su yalıtımı konusunda aynı ivme yakalanamadı. Binanın, uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını sağlayan, depreme karşı dayanıklılığını da artıran su yalıtımının ısı yalıtımı kadar önemli olduğunu düşünüyorum.”

“SU YALITIMI, BİNANIN ÖMRÜNÜ UZATIYOR”

Yapıların, farklı sebepler nedeniyle suya maruz kaldıklarına işaret eden Kul, "Bu sebepler arasında yağmur ve kar suyunu, toprağın nemini, toprak tarafından emilen yağış veya kullanma sularını, banyo, tuvalet gibi alanlardaki su kullanımını, yapının inşa edildiği zemindeki yer altı sularını sayabiliriz. Son kullanıcılara, yapılara zarar veren en önemli faktörlerden biri olan suyun zararlı etkilerini önlemek için ve daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam için su yalıtımı yaptırmalarını öneriyorum.”

Fuarın da oldukça iyi geçtiğini ifade eden Kul sözlerini şöyle tamamladı: “Biz fuarları önemseyen bir firmayız. Fuar; marka bilinirliliği, müşterilerimizle tekrar bir arada olma avantajı ve iş olanakları açısından güzel geçiyor. Bu kapsamda sektörel fuarlarda yer almaya çalışıyoruz. Bursa İnşaat Fuarı’nın gayrimenkul fuarıyla birleştirildikten sonra ivme kazandığını söyleyebiliriz. Katılım oranları ve ziyaretçi sayıları arttı. Her geçen yıl üstüne koyarak ilerliyor. Özellikle bu yıl yabancı katılımcı sayısı da oldukça iyi. Fuardan oldukça memnunuz.”

 



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89