banner94

banner77

banner69

banner88

“Mutfak bir evin kalbidir”

Erdoğan, “Bu nedenle ‘Mutfak bir evin kalbidir’ diyebiliriz” dedi.

RÖPORTAJ 09.10.2019, 16:35 19.02.2020, 01:22
“Mutfak bir evin kalbidir”
banner66

Mutfağın aktif olarak kullanılmasının o evin de o kadar aktif kullanılmış olduğunu gösterdiğini belirten Motif Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, mutfakların evlerin yemek pişirilen yerleri olmaktan çıktığını, çoğu zaman aile ve arkadaşlarla birlikte sosyalleşilen bir alan olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu nedenle ‘Mutfak bir evin kalbidir’ diyebiliriz” dedi.

Motif Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, kullanışlı mutfak ve banyonun özellikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ayrıca bu alanlardaki trendler hakkında da bilgiler verdi.

İşte Mehmet Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz şöyleşi…

Hanımlar açısından baktığımızda mutfak, belki de gün içerisinde en çok vakit geçirilen yerlerin başında geliyor evlerde. Hanımların tercihlerinde ilk sırada gelenler neler mutfak tasarımlarında? Kullanışlı bir mutfak için olmazsa olmazlar neler?

Mutfak evimizin, yemek pişirdiğimiz, yediğimiz, hatta çoğu zaman ailemizle ve arkadaşlarımızla sosyalleştiğimiz bir parçası. Bu nedenle “Mutfak bir evin kalbidir” diyebiliriz. Mutfak ne kadar aktif kullanılırsa o ev de o kadar aktif kullanılmış oluyor. Çok kullanılan mekanlarda ürün gelişimide hızlı olmaktadır.

Mutfak kapakları ve aksesuarlarında malzeme çeşitliği geçtiğimiz yıllara göre artmış durumda. Bu malzemelerin, görselliği, kolay temizlenebilir olmasıve fonksiyonelliği ise seçim kriterlerinin en başında gelmektedir.

Mutfak tasarımlarında kullanıcının talepleri ve bütçesi dikkate alınarak projelendirme yapılmakta ve atıl alanları en iyi şekilde değerlendirmek, kör noktalardan kaçınmak;  karmaşadan uzak, keyifle kullanılabilen, zaman kazandıran pratik ve kullanışlı mutfaklar tasarlamak öncelikli hedefimiz. Çeşitli kiler mekanizmaları ve mutfak aksesuarları ile bu konforu sağlamaya çalışıyoruz. Son zamanlarda çekmece ve kiler sistemleri yoğun ilgi görüyor.

Tezgah malzemeleri, zemin döşemeleri ve aydınlatma, mutfak tasarlanırken atlanılmaması gereken unsurlardan. Bütün olarak düşünülüp uygulanması gerekiyor.

Banyo ise mutfağa nazaran daha seyrek uğranılan yerlerden.  Bu mekanın tasarımında ve kullanışlı bir banyoda olması gerekenler nelerdir?

Mutfakta olduğu gibi banyoların tasarımları da önemli bir yer tutuyor. Temizlemesi kolay ve konforlu ürünler kullanışlı bir banyonun temelini oluşturur.

Gelişen teknoloji ve üretim kapasitesiyle banyolarda kullanılan ürünler ebat ve desen olarak çok değişti. Seramiklerde ebatlar 80x80, 60x120, 60x160, 120x240’lara kadar ulaştı. Duvar ve zeminde 1-2 mm derz uygulanan 60x120 ebatlı seramikler en çok talep edilen ürünler arasında. Duş kabinlerinde duş teknesinin kullanımı giderek azalırken; klozetlerde gömme rezervuarlı “kanalsız” olarak nitelendirdiğimiz hijyen asma klozetler ön plana çıkmaktadır.

Kullanışlı bir banyo için dönemin teknolojisiyle yapılan ürünler tercih edilmeli; aydınlatma, ısıtma ve havalandırma ürünlerinin banyoya uygun olmasına; seçilen banyo dolabının depolama ihtiyacını karşılamasına da dikkat edilmelidir.

Mutfak ve banyodaki seramik ya da döşemelerde, dolaplarında tercih edilen renkler, ahşap türleri ve desenleri nasıl şekilleniyor, kadınların bu konudaki istekleri nedir, bu yılın modası nedir?

Modern mi klasik mi önce bunu belirlememiz gerekiyor. Klasik çizgiye sahip tasarımlarda seçilen seramiklerde mermer desenleri; Country mat lake kapaklı dolaplar daha çok tercih edilirken modern tasarımlarda beton/ahşap desenli seramikler; düz hatlı, kulpsuz dolaplar tercih ediliyor. Kadınların üstünde durdukları ortak nokta hijyen ve temizlik. Ürünleri seçerken üzerinde en çok durduğumuz noktadır. Mekana ferah ve aydınlık bir hava sağladıkları için açık renklerin modası hiçbir zaman geçmiyor. Dolaplarda beyaz, açık gri, antrasit gibi renkler bu sene daha çok ilgi çekiyor. Seramikte ahşap desenli seramiklerin mermer veya beton görünümlü seramiklerle kombinasyonu bu senenin modası diyebiliriz.

Seramiğin diğer kullanım alanları hakkında neler söylemek istersiniz? Banyo ve mutfak haricinde sıklıkla nerelerde kullanılıyor?

Seramikler banyo, mutfak dışında teras, balkon, koridor ve antrede, ayrıca yerden ısıtma yapılan konutlarda ısı geçirgenliği çok iyi olduğu için zemin kaplamasında kullanılmaktadır.   Son zamanlarda cephe kaplaması olarak ta tercih edilen ürünler arasında gelmektedir. Bina girişlerinde yer ve duvar kaplamalarında, iş merkezleri ve konutlarda asansör kaplaması olarakta kullanılmaktadır.  120x240 “BOOKMATCH” dediğimiz seramikler yaşam alanlarında tamamlayıcı olacak tv ünitesi arkasına veya karşılama alanlarının duvarlarında uygulanmaktadır. Ahşap ve doğal mermer görünümlü seramikler şömine duvarında tercih edilen ürünlerdendir

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89