banner94

banner77

banner69

banner88

Ergün: Satışlarımızın yüzde 15’i ihracat

Ergün, firmanın dünü ve bugünü ile sektördeki gelişmeleri değerlendirdi

RÖPORTAJ 09.10.2019, 16:30 19.02.2020, 01:24
Ergün: Satışlarımızın yüzde 15’i ihracat
banner66

Bursa’nın ilk PVC kapı ve pencere fabrikalarından birisi olan ve 1998 yılında kurulan Ergün Yapı’nın Genel Müdürü Ahmet Ergün, firmanın dünü ve bugünü ile sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.

Sektörün öncülerinden olan Ergün Yapı’nın, Bursa’da ve İzmir’deki iki fabrikasında üretim yaptığını ve bu üretimini birçok ildeki bayiler kanalıyla tüm Türkiye’de satışa sunduklarını belirten Ahmet Ergün, firmanın iç piyasanın yanı sıra yurtdışında da faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Pek çok hizmeti tek çatı altında sunan Ergün Yapı’nın, üretim kalitesi ve çalışma prensiplerinden bahsedebilir misiniz?

1998 yılında kurduk. O günden itibaren PVC kapı, pencere işleri yapıyoruz. 2002 yılında da cam üretimine başladık. Bu işin komplike bir iş olması gerekiyor. Piyasada camı camcıların, PVC’yi de PVC’cilerin yapacağı yönünde bir algı var ama biz bunların ikisini de aynı çatı altında birleştirdik. Bu bizim için en büyük başarı oldu. Bayilerimiz bize geldiğinde doğramasını, camını, aksesuar kısmının hepsini tek bir yere sipariş veriyor, ödemesini de tek bir yere yapıyor. Bayilerimizin tek noktadan çözüm ortağı olduk. Sürekli gelişim vizyonuyla hareket eden ERGÜN YAPI, 2011 Yılı hedeflerini bayilik ağını ülke geneline yaymak ve dış ticaret faaliyetlerini hızlandırmak şeklinde belirlemişti. Bugün, birçok ildeki bayilerimizin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da firmamızın satış yaptığı bölgeler arasında yer almaktadır.  Ergün Yapı bugün, teknolojik altyapısı sayesinde, günlük ortalama 5000 mtül kapı/pencere yapabilme kapasitesine sahiptir. Geçmişten gelen tecrübesi ve günümüz teknolojisini birleştirerek kaliteli ve hızlı üretim anlayışıyla hareket etmektedir. Kuruluşumuzdan bu yana vazgeçmediği kaliteli ürün anlayışını 2004 yılından itibaren belgelemeye başlamıştır.”

Bursa’da ve İzmir’de iki tesisiniz olduğunu biliyoruz. Buradaki üretim kapasitelerinden ve istihdam olanakları hakkında neler söylemek istersiniz?

“Bursa’daki tesisimiz 10 bin metrekare. 5 bin metrekaresi kapalı, 5 bini de açık. İzmir’deki fabrikamız da toplam 5 bin 500 metrekare. Orası da Bursa’daki fabrikamızın birebir aynısıdır. İzmir’deki fabrikamızda Ege bölgesine hizmet veriyoruz. Bursa’dan ise Balıkesir, Çanakkale, Ayvalık bölgelerinin yanı sıra, Ankara’ya da hizmet veriyoruz. İstanbul, Adapazarı, İzmit gibi şehirlerde de bayilerimiz var, oralara da belirli günlerde sevkiyat yapıyoruz.  Sektörün hızlı olduğu zamanlarda her gün 400 – 450 adet pencere üretiyoruz. Şu anda 250 adet günlük üretim gerçekleştiriyoruz. İzmir’de de ortalama günlük 250 adet pencere üretiyoruz. Toplamda iki fabrikada 500 adet üretimimiz var. En önem verdiğimiz husus ısı, izolasyon ve yalıtım. Avrupa’ya ihracat yaptığımız için bu konuda oldukça tecrübemiz var, çünkü oradaki standartlar daha fazla. Bu standartları tutturamadığınız da Avrupa’ya ihracat gerçekleştiremiyorsunuz. Bu anlamda Avrupa standartlarında üretim yaptığımızı söyleyebilirim. Ancak iç piyasa da bu standartlar pek fazla aranmıyor. Böyle olunca da düşük maliyetli ürünleri tercih ediyorlar. İki fabrikadaki istihdam sayımız 80. Bu rakam dönem dönme artıyor.

İç piyasaya olduğu kadar ihracata da çalışan bir firma Ergün Yapı. Bu konu hakkında bizlere biraz detay verebilir misiniz?

Türkiye genelinde tanınan bir firmayız. Bizimle çalışan bayilerin elinde proje işi olduğu zaman, bize projeleri gönderirler ve bizde onlara fiyatlandırma yaparız. Eğer uygun olursa, işe başlarız. Bu anlamda standart bayilik işini kaldırdık. Toplam satışlarımızın yüzde 15’ini ihracat yapıyoruz. Gelecek dönemde ihracat payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Yüzde 30’lara kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Genelde Avrupa ülkelerinde düzenli bayilerimiz var. Fransa, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde standart sipariş veren iş ortaklarımız var. Şimdilik bu satışları perakende şeklinde gerçekleştiriyoruz ama önümüzdeki dönem asıl hedefimiz TIR bazında Balkan ülkelerine ihracat gerçekleştirmek olacak.”

Son olarak, bizlerle paylaşmak istediğiniz diğer hususlar nelerdir?

“Firmamız Türkiye genelinde örnek alınan bir firmadır. Makine yatırımları konusunda öncülük ettik diyebiliriz.  2005 yılında 4 kafa CNC kaynak makinası almıştık, o dönemde çok az firmada vardı bu makine. Sonrasında 2007 yılında CNC profil işleme makinası aldık, o dönem bu makinayı alan üçüncü firmaydık. Bu makinaları çok verimli kullandık. Makinaları almadan önce 40 – 50 pencere üretirken, makinaları aldıktan sonra aynı maliyetlerle 100 – 150 pencere üretmeye başladık. Şimdi ise daha farklı noktalardayız. Ege Pen ile 2018 yılında bir sözleşme imzaladık ve yetkili üreticiyiz. Malzemelerimizi oradan almaya başladık. Bu marka bir Avrupa markası. Satışı, anlayışı, müşteri hizmetleri, satış sonrası desteği çok profesyoneldir. Ege Pen’in CE belgesini kullanıyoruz şu anda. Bu belgeye sahip olmak için Ege Pen’in standartlarına uymanız lazım.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89