banner94

banner77

banner69

banner88

Yıldızı parlayan mahalleler: Görükle ve Dumlupınar

Görükle ve Dumlupınar Mahallesi, lokasyonu, uygun fiyatlı bir segmentte oluşu ile şehrin yeni ilgi odağı konumunda.

KONUT VE YAPI 24.06.2021, 10:19 24.06.2021, 10:52
Yıldızı parlayan mahalleler:                       Görükle ve Dumlupınar
banner66

Bursa büyüyor, büyürken de gelişiyor ve değişiyor. Eskiden uzak denilen pek çok yer merkezi bir konuma geldi. Pek çok yerde olduğu gibi batıya doğru büyüyen Bursa’nın bu bölgesinin çehresi, Özlüce, Kayapa, Balkan, Görükle ve Dumlupınar Mahallesi’ndeki yeni ve değerli yatırımlarla değişiyor.

Nitelikli konut ve iş yeri projelerinin yer aldığı Görükle ve Dumlupınar Mahallesi de şehrin yeni cazibe bölgelerinden biri. Bursa Uludağ Üniversitesi, Şehir Hastanesi, İzmir İstanbul Otobanı ve TEKNOSAB’a yakın bir bölgede olmasının yanı sıra uygun fiyatlı olmasıyla da yatırımcı için gözde bir bölge.

Savaş Pişkindemir

Pişkindemirler İnşaat YK Başkanı 

Bizim firma olarak önceliğimiz uygun arsalar almak. Nilüfer dışına çıkmadan uygun arsalar alabildiğimiz yere oraya uygun projeler üretiyoruz. Bu bölgedeki projemiz olan Brev Görükle de böyle gelişti. Görükle’de hayata geçirdiğimiz ve Eylül’de teslim etmeyi planladığımız projede 250 daire yapıyoruz. Malzeme fiyatlarındaki artış dairelere de yansıyor. Milletimizin gayrimenkule yatırım yapma arzusunu da biliyoruz. O yüzden buradaki dairelerin fiyatlarının uygun olması çok önemli. Biz de o yüzden buradayız. Bu bölgenin müşteri potansiyeli çok geniş. Kestel’den de, Balat’tan da, Yıldırım’dan da, Nilüfer’den de her yerden ev alanlar var.

Görükle’de irili ufaklı pek çok müteahhit var. 20 daire yapan da var. Bizim gibi 250 daire yapan da var. Bizim konut adetlerimiz biraz yüksek, ayrıca biz kendimiz satış sonrası hizmet anlayışıyla site mülk yönetimi de yaptığımız için burada iyi bir potansiyel yakaladık. Projemizin altını E bebek ve Migros’a kiraya verdik. Böyle özel firmalar da nitelikli projelere geliyor. Nitelikli projeler de bölgeye değer katıyor.

Bölgede bir proje daha gerçekleştireceğiz. Şu an ki mevcut projenin karşısında 4100 m2’lik bir arsayı da aldık ve projenin ikinci etabını da oraya yapacağız.

Bölgede sadece öğrenciler değil aileler de var. Bizim projemizde üst düzey yönetici ve beyaz yakalı pek çok kişi olacak. Her bütçeye uygun kiralık daireler bulunabiliyor. Özellikle son dönemdeki ekonomik sorunlardan dolayı insanların gelirleri azaldı ve bütçesine uygun yerlerde oturmak veya yatırım yapmak istiyor. Biz de bu bölgede herkese hitap edebilecek farklı konseptlerde projeler üretmeye çalışıyoruz.

Erdem Dikmen

Elfi Gayrimenkul Yatırım Danışmanı

Görükle Dumlupınar Mahallesi’ne yatırım yapılmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi, Şehir Hastanesi’ne çok yakın konumda olması. Şehir Hastanesi’nde çalışanların ikamet bölgesi olmasından kaynaklı ulaşılabilirliği ve kolay olması sebebiyledir.

Bu bölge Şehir Hastanesi’nin yanı sıra Kayapa, Hasanağa ve Akçalar Sanayi Bölgelerine yakın olduğu için de bu bölgelerde çalışan kişiler tarafından ciddi manada tercih edilen bir bölge konumunda. Yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin olması bölgeyi avantajlı kılıyor. Hem öğrenci hem de çalışan kesimine hitap ettiği için konut alanında da uygun fiyatlı bir segmentte yer aldığı için ilgi odağı haline gelmiştir.

Çevre bölgeler olan Kayapa’da, Balkan Mahallesi’nde, Hasanağa’da gerçekleşen yapılanmalarla birlikte bu bölge kentin en dikkat çekici bölgesi olmuştur. Görükle Dumlupınar Mahallesi çevresindeki diğer bölgelere oranla yapılaşma anlamında daha önce olduğu için merkezi lokasyona denk gelmektedir.

Özgür Gülbaşaran

Nilüfer Proje Tasarım Şirket Müdürü

Görükle Dumlupınar Mahallesi, hem Şehir Hastanesi ve yapımı devam eden TEKNOSAB’a yakınlığı, hem bölgesinde yeni yerleşim yerlerinin arttığı hem de öğrencilerin yoğun olduğu hareketli bir bölge.

Önceden şehrin dışı gibi gözüküyordu ama artık burası şehrin içi gibi olmaya başladı. Şehir de batıya doğru ilerlemeye devam ediyor. Bu bölgenin yatırım değeri ve popülasyonu artacak gibi duruyor.

Ayrıca burası, bugün itibariyle kiraların çok yüksek olmadığı, 300-350 bin bandında full eşyalı dairelerin satıldığı maliyet ve yatırım açısından uygun bir bölge. Biz de burada 260 dairelik bir proje yapıyoruz şu an ve çoğunun satışını gerçekleştirdik, elimizde 50 civarı dairemiz kaldı. Bu fiyatlar önümüzdeki dönemde 450 bin bandına çıkacak gibi duruyor. Çünkü maliyetler ve arsa fiyatları çok arttı. Şu an bir yatırım iklimi de yok, insanlar evlerinde hala tam normalleşmeye geçilemedi. Biraz kripto paralarla ilgili yatırımlar revaçta. Yazın gelmesi ve tam normalleşmeye geçilmesiyle, buna bir de sanal yatırımlarda yaşanan sıkıntıların tecrübesi eklenince yatırım ikliminin sanaldan fizikiye döneceğini düşünüyorum. Böyle olunca da fiyatlar çok farklı yerlere de gidebilir ama şu an için kestirmek çok güç.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89