banner94

banner77

banner69

banner88

Mimarlardan Foresta Balat’a tam not

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Bursa’da inşaat sektöründe nitelikli projelere imza atan Alpiş Group tarafından 2013 yılı Eylül ayında temeli atılarak inşaatına başlanan ve 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Foresta Balat Evleri’ne teknik gezi düzenledi.

KONUT VE YAPI 22.04.2015, 14:53 22.04.2015, 14:53
Mimarlardan Foresta Balat’a tam not
banner66
İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) katılımıyla düzenlenen teknik inceleme gezisi kapsamında UÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Alpiş Group tarafından 2013 yılı Eylül ayında temeli atılarak inşaatına başlanan ve 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Foresta Balat Evleri’ni ziyaret etti.



İlk kısmında 72 dairenin bulunduğu projedeki tüm ayrıntıları dikkatlice inceleyen mimarlık bölümü öğrencileri, projede kullanılan ürün grupları başta olmak üzere, bu projeyi benzer projelerden ayıran mimari farklılıklara hayran kaldılar.



Doç. Dr. Taş: Nitelikli bir proje

Ziyaretin sonunda değerlendirmelerde bulunan UÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, “Bugün Bursa’nın öncü inşaat firmalarından Alpiş Group’un yapmış olduğu son projesini büyük bir ilgiyle gezdik. Hakikaten mimari özellikleri, yerleşimi, konumu, tercih ettiği boyutlar ve mimari kimlik tarzıyla çok takdire değer bir proje. Kullanıcılar için hemen hemen her şey düşünülmüş. Son derece ferah yaşam alanları sunuluyor. İnsanların 24 saatini burada geçirebilmesi için her türlü detay düşünülmüş. Dünyada önemli kalitede olan firmaların ürünleri tercih edilmiş. Toplam kalite yönetimi anlamında ortaya kaliteli ve nitelikli bir iş çıkmış. Hem bizi davet ettikleri için, hem Bursa’ya böyle güzel bir eser kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.



Mescioğlu: Üyemizi tebrik ediyorum

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da, İMSİAD üyelerinin gücünün yadsınamaz bir gerçek olduğunu söyledi. Mescioğlu, üyelerinin gerek ekonomiye sağladıkları katma değer, gerekse de hayata geçirdikleri projelerle bu güçlerini ispatladıklarını dile getirdi. Mescioğlu, Foresta Balat projesini hayata geçiren Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp’e, böyle bir projeyi Bursa’ya kazandırdığı için teşekkür etti. Mescioğlu, “Bundan sonraki süreçte bu tarz ziyaretlerimiz olacak. Bugün bizlere evsahipliği yapan Alpiş Group’a bir kez daha teşekkür ederim. Kendilerini gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü tebrik ederim” diye konuştu.



Karaalp: Bölgenin en prestijlilerinden

Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp ise, UÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerini en gözde projelerinde ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Karaalp, Foresta Balat’ın, gerek mimari proje bakımından, gerekse de kullanılan yapı tekniği bakımından Balat bölgesinin en prestijli yapılarından bir tanesi olduğunu kaydetti. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89