banner94

banner77

banner69

banner88

“İnşaatçılık doktorluk kadar önemlidir”

Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Üyesi Ahmet Taşyakan, Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile tecrübelerini paylaştı.

KONUT VE YAPI 22.04.2015, 13:32 22.04.2015, 13:32
“İnşaatçılık doktorluk kadar önemlidir”
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyeleri Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda öğrencilerle bir araya gelen Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Üyesi Ahmet Taşyakan, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.



İMSİAD, sektörün önde gelen ve tecrübeli iş adamlarını öğrencilerle bir araya getirmeyi sürdürüyor. Her hafta birbirinden önemli sektör temsilcisi üyesini öğrencilerle buluşturan İMSİAD, bu sayede öğrencilerin ufkunu açıyor ve model alabilecekleri kişilerle tanışma imkânı sağlıyor. Bu kapsamda öğrencilerle buluşan Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Üyesi Ahmet Taşyakan, 40 yıllık inşaatçılık tecrübesini öğrencilere aktardı. UÜ. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün’ün de eşlik ettiği seminerde Taşyakan, iyi bir mühendis ve iyi bir birey olmanın püf noktalarından bahsetti.



Yabancı dil çok önemli…

İyi bir mühendis ve müteahhit olma konusunda öğrencilere altın öğütler veren Taşyakan, her şeyin diploma olmadığına vurgu yaptı. Taşyakan sözlerini şöyle sürdürdü: “İyi mühendis olmak için önce eğitim ve öğretim hayatınızı başarıyla bitirmelisiniz. Daha sonra çok önemli olan şantiyelerde teorik bilgilerinizi pratiğe dökebilmelisiniz. Şantiyeler çok önemlidir orada ustalardan çok şey öğrenebilirsiniz. 40 yıldır bu işi yapan kişileri asla küçümsememeli ve onlardan alabileceğiniz çok şey olduğunu bilmelisiniz. Tüm bunları yaptınız, çok çalıştınız ve iyi bir mühendis oldunuz. Ama yine iş bitmiyor. Sadece iyi bir mühendis olmak yetmez, kendinizi her daim geliştirmelisiniz. Dünyanın ve teknolojinin gerisinde kalmamak için yabancı dil öğrenmeli çünkü dünyanın her yerinde iş yapabilmelisiniz, sektörü temsil eden yayınları takip etmeli ki sektörden kopmamalısınız ve en sonda da teknolojiyi en iyi şekilde işimize uygulamalıyız” dedi.



İyi bir esnaf olmalısınız…

Rekabetin günümüz dünyasında çok şiddetli olduğuna değinen Taşyakan, rakiplerinize fark atmanız için iyi bir müteahhit olmanızın yanına iyi bir ticaret erbabı ve esnaf özellikleri de koymanız gerekiyor. Taşyakan: “İyi bir müteahhit iyi bir esnaf olması gerekiyor. Rekabetin çok fazlasıyla olduğu yerde, rakiplerinizle arayı açmak için yaptığınız işi en iyi şekilde yapmak, bu da yetmiyor, yaptığınızı da satabilmeniz gerekiyor. Kendinizi ne kadar doldurursanız cebinizi de o kadar doldurursunuz. Sadece diploma dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir mesleğinde yeterli değildir” dedi.



Müteahhitlik yapabilmek için bilgi ve sermaye olmasının yanı sıra talebin olduğu işi bulmak gerektiğine vurgu yapan Taşyakan, hangi bölgede hangi tip inşaata ihtiyaç olduğunu iyi araştırıp yatırım yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Konuşmasını öğrencilere verdiği örneklerle süsleyenTaşyakan: “Buğday başağı tıpkı insan gibidir. Boş buğday başağına bakarsanız eğilmeden hep dimdik durduğunu görürsünüz. Ama buğday başağı doldukça eğileceğini görürsünüz. İnsanlarda böyledir, gurur hiç bir şeydir, tevazu her şeydir.”



İnşaatçılık doktorluk kadar önemlidir…

İnşaatçılık mesleğinin doktorluk kadar önemli olduğuna vurgu yapan Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Üyesi Ahmet Taşyakan, “Doktor mesleğinde bir yanlış yaparsa bedelini canla öder, bizlerde işimizde bir yanlış yaparsak bedelini canla öderiz. O yüzden bilgili olmalı, tecrübe edinmeli, çok çalışmalı ve işimizi en iyi şekilde yapmalıyız” dedi. Konferansın sonunda Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Üyesi Ahmet Taşyakan,UÜ. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89